Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 5 (1993) (série)


Dobrodružství italského šlechtice (S05E05)

(epizoda)
  • Velká Británie The Adventure of the Italian Nobleman (více)

Obsahy(1)

Když Hercule Poirot a kapitán Hastings pobývají na návštěvě u doktora Hawkera, hostitele náhle odvolají k pacientovi, hraběti Foscatinimu, jehož doma kdosi přepadl a vážně zranil. Lékař jej ale již nezastihne naživu. Komorník vypovídá, že k jeho pánovi podvakrát přišel jakýsi Ascanio, naposledy prý těsně předtím, než došlo ke zločinu. Pro policii, zastoupenou inspektorem Jappem, se Ascanio stává hlavním podezřelým. Není k nalezení a na italském vyslanectví ho údajně nikdo nezná. Jeden z tamních úředníků však Poirotovi soukromě sdělí, že Ascanio patří k vlivné větvi mafie. Všechno nasvědčuje tomu, že hraběte vydíral. Velký detektiv se ovšem nedá zmást falešnými stopami, které nastražil skutečný pachatel vraždy. Při jeho dopadení dostane kapitán Hastings další příležitost k uplatnění své vášně pro rychlé automobily, tentokrát stylově ve voze italské značky Eliso Freccia. (Česká televize)

(více)

Recenze (39)

VideneFilmy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aj keď nájdete priemernú epizódu legendárneho detektíva, jeho štandard je stále vysoko. Obsadenie hlavných postáv robí rovnako dobrú prácu ako vždy, vedľajšie postavy sú obsadené primerane, réžia, kamera, kostýmy i ostatné zložky sú v poriadku, len tomu chýba určitý pomyselný nadhľad a komickosť najlepších dielov. ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl byl vcelku o ničem, ačkoliv tam byla vražda a i šedé buňky dostaly zabrat, vše se odvíjelo tak nějak samozřejmě, až člověk měl pocit, že se nic neděje. I když zápletka byla solidní. Nicméně v tomhle díle exceluje Hastings, který je tentokrát mimořádně bystrý a pohotový a dost se mi líbilo, jak pronásledoval vraha při automobilové honičce. Nebýt Hastingse je tenhle díl zklamáním. 65 % ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Docela příjemný díl. Je to celkem atmosférické, oproti povídce tam je spoustu jiných věcí, což nevadí, protože by epizoda jinak měla deset minut. Provedení vraždy bylo pěkné a závěrečná automobilová honička byla příjemným zpestřením. Na druhou stranu je tam i pár slabých míst. Nakonec je to tedy příjemná, průměrná epizoda. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serie a epizoda: S05E05. Tentokrat sice nejsme mimo Anglii, ale i tak je dil castecne exoticky, protoze zde dulezitou roli hraje italska komunita, ba dokonce jista obdoba mafie - masnada. Je zavrazden hrabe Foscatini, pravdepodobne kvuli kompromitujicim dokumentum. Je to doba, kdy v Italii vladne Mussolini, a cela zalezitost je velmi choulostiva. A do toho si nadseny Hastings kupuje italske auto a slecna Lemonova ma noveho pritele. Vse nakonec muze byt ale uplne jinak nez se zda. Kazdopadne pomerne "akcni" dil koncici historickou automobilovou honickou a bravurnim pravym hakem kapitana Hastingse :) ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Jestli je to naléhavý případ, řekněte mu, ať si vezme dva aspiriny !!" ;) V rámci seriálu tato epizodka disponuje poněkud slabší zápletkou, kdy vraha nejeden divák odhalí velmi záhy, zato baví velmi vtipnými a svěžími momenty i spoustou hlášek, tentokrát především z úst Hastingse i slečny Felicity Lemon, a je natočena svižně s dosti netypickou atmosférou kolem italské mafie, dobře masnady !! Sekretářka nám představuje svého nového nápadníka k značné nevoli drahého Hastingse, který kupuje nový automobil, aby se v závěru opravdu předvedl, když svým starým vozem nabourá právě ten svůj nový a zároveň v roli mstitele rozdával pravé háky.. Poirot se nenechá oklamat padouchem vydávajícím se za někoho jiného, v samotném závěru mě navíc opět nepřekonatelný David Suchet dostává svým jediným znepokojujícím pohledem do kolen..;) ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Když kapitán Hastings podepisuje smlouvu v kanceláři prodejny aut, na stole je vidět veliký skleněný model historického auta. To samé skleněné auto bylo na hotelovém stolku v předchozí části Dobrodružství egyptské hrobky (1993), ve scéně, kdy je nalezen mrtvý mladík Bleibner, který spáchal samovraždu. (Gareth_Jones)

Reklama

Reklama