Reklama

Reklama

Když vcházela písařka Sheila Webbová do domu slečny Pebmarshové, netušila, jaké překvapení ji čeká. Na podlaze za pohovkou ležel mrtvý muž a zcela prokazatelně nezemřel přirozenou smrtí. A aby té smůly nebylo dost, policejní inspektor Hardcastle si vzal do hlavy, že jej zavraždila právě ona. Naštěstí před domem narazila na mladého poručíka Racea, který slíbil, že jí pomůže. A důstojník britského námořnictva drží slovo. Obzvláště, může-li se spolehnout na pomoc geniálního Hercula Poirota. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoznačně jeden z těch lepší, kterému pokud něco chybí, tak je to jednak podržtažka (ach, kde jsi Hastingsy Hugha Frasera a dokonce i to Agátino potřeštěné alter ego by se hodilo) a především bych ocenil trochu víc humoru, neboť vážnost kapající z každého centimetru filmového pásu (nebo z harddisku, to je fuk) Suchetovi zas tak nesluší. Ale jinak? Skvělé, až perfektní s výbornejma vedlejšíma postavama a pointou, která je sice překombinovaná, ale přesto fajn. ()

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Diel, v ktorom už cítiť blízkosť nadchádzajúcej vojny a prítomnosť špiónov. Síce málokto verí, že bude, no i tak sú prípravy na ňu v plnom prúde. A v tomto prostredí sa Poirot snaží vyriešiť nanajvýš komplikovanú vraždu. Vynikajúca časť. 85/100 ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chytře vymyšlená detektivka a ještě lépe natočená. Aghata se zde naštěstí vyvarovala svých oblíbených klišé či vykrádání svých vlastních nápadů. Celkový dojem: 90% Lépe už to natočit snad ani ani nejde... ()

poz3n 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu jsem se bál novýho zpracování dílů a to se trochu dostavilo, protože atmosféra není tak jedinečná jako kdysi, na druhou stranu zápletka a především pak seance na konci to nahrazují. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"A jak se jmenujete Vy ??" - "Hercule Poirot !!" - "To není jméno, ale pazvuk !!" ;) Přiznám se, že Agatha Christie mě nikdy příliš neoslovovala, ale Herculu Poirotovi jsem na chuť nakonec přišel, především zásluhou úžasného Davida Sucheta, který pro mě na rozdíl od většiny velebící Alberta Finneyho z Lumetovy Vraždy v Orient expresu navždy zůstane tím jediným důstojným představitelem belgického detektivního génia !! Velmi netypické Hodiny se svým předválečně konspiračním nádechem a vlastně dvěma linkami vražd patří k nejlepším epizodám této parádní britské série a zároveň i paradoxně výjimkou potvrzující skutečnost, že zejména ty starší díly disponovaly atmosférou, která se postupně začala s léty i přibývajícími sezónami vytrácet !! ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další parádička, tentokráte s příměsí dobové politiky. V jedné z rolí Tom Burke, který o 9 let později na minimálních prostoru, perfektně ztělesnil/znovuoživil Orsona Wellese v Mankovi. Palce nahoru za tu hororovou slepou bábu a tu haldu nefunkčních mysteriózních hodin. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Davida Sucheta jsem samozřejmě viděla i v jiných filmech, ale pro mě to bude už navždycky Hercule Poirot, protože je v té roli naprosto dokonalý a je na něm vidět, že si roli náležitě užívá a že role výstředního belgického detektiva, který nemá rád, když si o něm lidi myslí, že je Francouz a rád se obléká do drahých perfektně padnoucích obleků, mu byla ušita přímo na tělo. Vždycky jsem si myslela, že Hercule je podivný chlapík se zvláštním naleštěným knírkem pod nosem a velmi samolibý muž. Už si to o něm nemyslím, protože jsem si k němu našla cestičku a stal se pro mě jedním z nejsympatičtějších detektivů na světě a po každé se těším na jeho brilantní úsudek. On se za ničím nežene na všechno používá logiku a správně sepne mozkové závity. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Detektivka, která se opírá o béčkovou zápletku a ještě to krásně zdůrazňuje. A přesto to vůbec béčkové není, ale je to výtečně promyšlené a ukazuje to, jaká byla autorka skvělá, a jak si - stejně jako její filmoví následovníci - dokázala se žánrem hrát. Tenhle díl mě také nesmírně bavil a jeho zamotaná zápletka mě odzbrojila. ()

Beagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejnovějších příběhů Hercula Poirota v podání Davida Sucheta je příjemná kombinace předválečného špionážního dramatu z Doverské pevnosti a zločinu ne náhodou inspirovaného šestákovými detektivkami. A dojde i na trochu romantiky na závěr. Co víc si přát, n´est - ce pas mes amis? ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobře vymyšlená zápletka, trochu osvěžení oproti jiným dílům, kdy se jedná o předvečer druhé světové války. Dva případy zapletené do sebe dávají celému případu dobrý náboj ()

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady jde vidět, jak kvalita Poirotů neustále stoupá. Opravdu nad každým dalším dílem žasnu. Nechápu, že jde v Anglii najít tolik kvalitních herců. Jen tak dál, točte další díly ať to všechno stihnete, protože Davida Sucheta už nikdo nepřekoná. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirot opravdu s hodně mrtvolami a předválečnou politikou, to nebývá zase tak často. Pátrá se po zrádcích, kteří nacistickému Německu předávájí informace a zároveň po vrahovi dvou osob - neznámého muže v domě slepé starší dámy, a ještě navíc s několika nefungujícími hodinami, a pak po vrahovi mladé ženy v telefonní budce. Klasický příběh, který nevyniká ničím jiným, než příjemným a poklidným zpracovanáním. Hudba: Christian Henson ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý Poirot s pozměněnou zápletkou. U tohoto filmu to ale vůbec není na škodu, protože v předloze je Poirot jen na pár stránkách. Ta pevnost, ve které se část filmu odehrává je pěkná. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To je nuda svatá prostato! Definitivně sterilní, zápletka založená na čtvero hodinách a holce, která na hotelu souloží s profesorem. Plaval jsem v tom jako kapr na plavečáku a vleklo se to jako náš domácí smažák. Ještě, že zkouškové dorazilo! 49% ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh so špionážnou zápletkou, trochu prekombinovaný a uveriteľnosť Poirotových dedukcií vyšetrovania vrážd trochu pokrivkáva. Samozrejme brilantne vraždy vyrieši a ešte aj niečo naviac pre tajné služby MI6. Poirot samotný je ako vždy bezchybný, tentokrát zhnusený zo služieb miestneho hotela a jeho ponuky nápojov. –– Takže on se tam přišel nechat zabít, že ano? ()

Reklama

Reklama