Reklama

Reklama

Když vcházela písařka Sheila Webbová do domu slečny Pebmarshové, netušila, jaké překvapení ji čeká. Na podlaze za pohovkou ležel mrtvý muž a zcela prokazatelně nezemřel přirozenou smrtí. A aby té smůly nebylo dost, policejní inspektor Hardcastle si vzal do hlavy, že jej zavraždila právě ona. Naštěstí před domem narazila na mladého poručíka Racea, který slíbil, že jí pomůže. A důstojník britského námořnictva drží slovo. Obzvláště, může-li se spolehnout na pomoc geniálního Hercula Poirota. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

jaki96 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na zpracování tohoto příběhu jsem čekal a nemohl se dočkat. Snímek mě rozhodně nezklamal. Opět se představil skvělý David Suchet v roli Hercula Poirota, jedinečného detektiva s vynikajícími šedými buňkami. Jednoznačných 5*! ()

FireTight 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další ze skvělých detektivních příběhů s Herculem Poirotem v hlavní roli a další důkaz, že David Suchet se pro roli tohoto detektiva snad narodil. Samozřejmě nezpochybňuji, že umí zazářit i v jiné roli, ale vždycky když ho uvidím, budu si představovat Poirota, to už je bohužel tak... Ale zpátky k filmu. Jednoduše řečeno byl skvělý a jak si tak právě teď uvědomuji, i třeba poslední film "Slečna Marplová: Plavý kůň" (který dávala ČT1 před týdnem a které ode mě dostal taky pět hvězdiček)), byl proti Hodinám úplně jiná liga (čti: horší). Možná to bude i dobovým zasazením, třicátá léta zkrátka mají své kouzlo. Mimochodem, všimli jste si toho očividného rozdílu mezi "klasickým kriminalistou" a Poirotem? Kriminalista se ptá, Poirot řeší případ... Abych to nějak zakončil - opravdu brilantní film s velice zapeklitým a překvapujícím rozuzlením. Už se nemůžu dočkat příštího (tentokrát) úterý! ()

strom-z 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pozdní knížka od Agáty, která nemá zas tak dobrou pověst, ale TV adaptace se podle mě zdařila dost slušně. Hodiny chvílema malinko drhnou a vyskytuje se tu pár až přílišnejch nepravděpodobností nebo překomplikovaností (a dost šablonovitej motiv děvčete v nesnázích), ale závěrečný rozřešení na mě přesto zapůsobilo velmi slušně - poměrně psychologicky uvěřitelný a líbilo se mi i pár hereckejch výkonů. Hezkej komentář - kaylin ()

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně překombinované a s poněkud chatrným futrováním špionážní zápletkou, ale pěkná herečka v hlavní roli, takže odpouštím. Již po několikáté se objevuje strašák války, kterou Agáta asi vnitřně dost řešila. To není mínus, prostě jen konstatování. Nechytlo mne to tolik jako jiné kousky s Poirotem, ale pořád je to extraordinérní program na nedělní odpoledne. ()

xxlch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet nehraje Poirota,David Suchet Je Poirot a to naprosto excelentní.A.Christie by se jistě dmula pýchou,při pohledu na tohoto skvostného představitele jejího Hercula a na perfektní atmosféru Anglie té doby.Tedy, né že bych se jakkoliv chtěla dotknout pana Ustinova,ale na D.Sucheta coby Poirota nemá.Hudba je skvělá a od samého počátku naprosto úchvatně přechází do děje ,no a herecké obsazení zbylých protagonistů je naprosto dokonalé, (Japp je úplně k sežrání).Neznám žádný jiný detektivní seriál,ke kterému se vždy ráda vrátím a totéž platí i o filmech s tímto elegantním pánem. ()

mosem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejpovedenějších dílů. Zápletka propletená vskutku geniálně - ostatně jak jinak v případě Poirota :-), navíc vlastně skvěle propojené zápletky dvě!!! Jen dvě maličkosti - inspektor Hardcastle mi připadal "přitroublý" až moc, zaváněl mně karikaturou policajta. Naopak zamilovanost poručíka Racea byla až příliš romantická, a závěrečná scéna harlekýnková. Proto čtyři hvězdy, které ale nic neubírají na ději ani na skvělosti hereckých výkonů. ()

PetrJulian 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemůžu si pomoct, ale tento díl mi nijak nesedl. Dokonce jsem během sledování chvíli podřimoval. Když jsem se probral, nemohl jsem tomu konci jaksi přijít na chuť. Holt, i to se stává. ()

liborson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dlouhé době nové díly, po dlouhé době kvalitní detektivka jak má být. Předválečné období v Anglii a plno špiónů. Do toho Hercule Poirot a jedna vražda. Super provedení. Těším se na další díly. ()

djcremo 

všechny recenze uživatele

Opäť skvelá detektívka, ale tentokrát trošku ináč sa vyvíjajúci príbeh, ako sme naňho zvyknutý u Hercule Poirota, čo mu určite neuškodilo, skôr prinieslo príjemnú zmenu. ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

+Jak se jmenujete vy? Hercule Poirot. +To není jméno to je pazvuk :) Jako kdyby se snažili tvůrci v této sérii dávat jeden nevšední případ za druhým. Je skvělé, že jsou zápletky neopakující se. Líbí se mi, mladý muž který byl vybrán do velmi důležité role měl rozštěp rtu. Je to vážný žánr, předsudky většinou zafungují k obsazení herce s touto estetickou vadou pokud to není záměr. Na filmu se mi líbilo vše jak hudba tak kamera..atd. Chápu, lidem se stýská po starých dílech, protože v této řadě nenajdete tolik vtipu a nadhledu.(někdo kdo by ze sebe párkrát udělat mamlase). Koho zajímá proč hodiny ukazovali 4:13? Spoiler! Protože to bylo číslo pokoje kde se daná mladá dáma scházela se starším pánem. Dotyčná paní tím že takto nařídila hodiny a napsala onen lístek, chtěla slečnu vystrašit a dát jí najevo, že to ví. Jména si můžete doplnit sami. :) ()

LencaN 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S12E01 - Hodně příjemný díl. Zápletka tak akorát, oslazená trochou lásky. Nebylo to přeplácané a přitom se bylo pořád na co dívat a nad čím přemýšlet. Sice je to jedna z těch novějších epizod a staré epizody jsou svojí dobovostí nedostižné. Ale Hodiny se povedly, kostýmy i makeup krása. Jen tuším, že ty řadové domy v obloukové ulici už jsme v některém dílu viděli. No co se dá dělat, takových nedotčených lokací už se asi moc nenajde a proto je potřeba je využít. Rozhodně jeden z dobrých a méně zapamatovatelných dílů, což ale vidím jako velké plus... protože se na něj budu moct za nějakou dobu zase podívat a nebudu si třeba pamatovat vraha. ()

baterka.27 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nedokážu pochopit umění vymyslet a napsat detektivku. Detektivní příběhy Agathy Christie vynikají nápaditostí, zajímavou zápletkou a velmi překvapivým rozuzlením. Přesto, že se jedná o vraždy, její příběhy nikdy nejsou nijak brutální, nikdy nepřekročí jistou hranici. Cílem Agathy Christie je diváka zaujmout a překvapit, ne zhnusit, proto se v těchto filmech jen málokdy setkáme s pohledem na zohavené mrtvé tělo a podobné chuťovky:) Zato překvapeni jsme skoro vždy. Co na tom, že její příběhy jsou nápadně překombinované, a že jen málokterý vrah by byl schopen promyslet své činy do takových detailů. Její detektivky jsou napínavé a podněcují divákovu zvědavost, zkrátka jsou zábavné. Hodiny patří mezi mé oblíbené detektivky od Agathy... ()

mcamino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl již není úplně typický, nicméně pořád je to Poirot a na něho já mám slabost, takže i tento díl jsem si vychutnal, i když dříve byla atmosféra lepší. 4* ()

Reklama

Reklama