Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 1 (1989) (série)


Únos Johnnieho Waverlyho (S01E03)

(epizoda)
  • Velká Británie The Adventure of Johnnie Waverly (více)

Obsahy(1)

Na Poirota se obrátí venkovský šlechtic Marcus Waverly s žádostí, aby zajistil bezpečnost jeho čtyřletého syna Johnnieho, jemuž někdo vyhrožuje únosem, pokud Waverly nesloží vyděračům padesát tisíc liber. Do venkovského sídla Waverlyů se kromě Poirota a kapitána Hastingse po jistém váhání dostaví i vrchní inspektor Japp se svými muži, ale navzdory všem těmto opatřením je malý Johnnie opravdu unesen. Poirot má podezření, že únoscem je někdo z chlapcova blízkého okolí. Během pobytu na venkově je geniální detektiv nucen podniknout pěší pochod, v jehož průběhu zjistí, že jeho neodmyslitelné lakýrky nejsou k podobnému druhu pohybu tou nejvhodnější obuví. (Česká televize)

(více)

Recenze (39)

Radko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ak je štruktúra detektívky daná - a u Poirota je daná s nemeniteľným poriadkom - je jasné, že jediné, čo tu môže zaujať je postava zločinca. Lenže ak tá je jednoznačná hneď v úvode, niet vlastne prečo veľmi pozerať. Zážitok z videného tým pádom vyprchá veľmi rýchlo. No niečo predsa je nezabudnuteľné: slovenský dabing veľkého detektíva. Najmä francúzske výrazy znejú v tomto prevedení mäkučko a zároveň ironicky. Druhou vecou, ktorá tento diel odlišuje od väčšiny videných poirotoviek je tá, že tentoraz nedôjde k žiadnemu mordu. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výsledek velmi dobrý, především díky vzácně vyvážené kombinaci kombinaci humorů rozličných, spojených s Poirotem, Slečnou Lemonnovou a Hastingsem, s příběhem nepřeplácaným, pochopitelným, ale bohužel (nebo naštěstí?) až příliš odhadnutelným ve své pointě, na kterou lze přijít už na začátku příběhu. Z nějakého důvodu mi chyběl záběr na sysla, kdyby se tu vyskytoval syslel, možná dám i pět hvězdiček. Jenže... Žádný sysel.. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Díl to nebyl vyloženě zlý. Jen byl po celou stopáž neskutečně předvídatelný. Věřím, že by celý děj hravě prokoukl i divák nevysoké inteligence. "Únos" byl po celou stopáž očividný. Od "únosce" až po jeho motivaci. Divák si tak mohl maximálně užít "pěvecký" talent pana Hercula. Agátka umí psát lépe. Zcela jsem postrádal byť i náznak nějakého překvapení. Lepší dvě hvězdy. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skoro se zdá, že o co slabší je předloha, o to víc se tvůrci snaží. Poirotovy drobné libůstky jsou i tady velmi vypečené, například ty trepky s iniciálami HP v nichž tak trochu nedopatřením vede výslech jsou dokonale odzbrojující, stejně jako slečna Lemonová s její kartotékou a Hastings s jeho láskou k automobilům: "Potřebuje se trochu vyvenčit." "Není to pes, ale auto, Hastingsi!"... Nádherná je v tomhle díle také hra s jazykem, všechna ta Poirotova francouzská slovíčka kombinovaná s občasnou neznalostí některých slovíček anglických, přízvuk, drobná mimika... svrchovaně zvládnuté, skvostné herectví... Rozhodně stojí za shlédnutí v originále, tohle žádný dabing nemůže nahradit... Celkový dojem: 80% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co se zápletky a pachatele týká, tak jde o poněkud chudší a značně průhledný Poirotův případ, který ho trefně označil jako "frašku, která ho už začala unavovat". Ve výsledku tak jde o průměrnou detektivku, která nemá šanci vybudovat dostatečné napětí, když už je cca od poloviny filmu jasné, kdo za oním "zločinem" stojí. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to trochu slabší díl, ale to snad jen v tom vyústění, které jsem tak nějak čekal. Tvůrci ale film pěkně oživili vztahem Poirota a Hastingse, kdy hlavně epizodka s automobilem je naprosto skvělá. Výborně se zde udržuje napětí z toho, jestli dojde k únosu nebo nikoli, a proč. To finále je pak trochu slabší, ale rozhodně ne špatné. ()

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím nejpovedenější díl od Renny Rye, který mě vzhledem na předešlé zklamání docela příjemně překvapil. Konečně to má nádech dílů budoucích. Jeden z dílů, kdy je Poirot varován dopředu a snaží se něčemu zabránit. Trošku mě zklamal samotný únos, čekal jsem něco šíleně zapeklitého, když už se to podaří před nemalou armádou policistů Scotland Yardu. Bohužel se setkám jen s trapností. Nemluvě o tom, že jsem odhalil pachatele téměř na samém začátku. Nevěřím tomu, že i v knížce je to takhle podáno. Celkově je tento díl poněkud jiný, než ostatní, úplný závěr je toho důkazem. ... Hodiny, sluha, neteř, tajná chodba, natahovací autíčko. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z těch průměrných, snad maličko zajímavějších příběhů, kde Poirot svým osobitým způsobem pátrá po zločinu, který se vlastně ještě nevykonal - po únosu malého chlapce. Jakmile je však zločin spáchán, ví si hned rady. Tentokrát však i přemýšlející divák musí hned vědět, kdo je pachatelem. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tenhle kousek se povedl. Avšak můj rozum nějakým způsobem nedokáže pobrat, proč se všude motá, ten "kapitán" Hastings. Je to ňouma na n-tou. Opět musím vyzdvihnout fakt, že se smysluplný děj, dá "narvat" do necelých 50 minut. To je dle mého mínění tou největší zbraní této nejstarší série Hercula Poirota. 75% ()

MIGHTTREE 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl mám hodně oblíbený, protože je to ten, který mi poprvé ukázal belgického gentlemana a jeho šedé buňky. Zápletka je sice prostá a vzhledem k dalším dílům méně propracovaná, ale moje oblíbená. Sice předvídatelné a v porovnání s ostatními díly i slabší napětí, ale nemůžu si pomoct. Já toho detektiva miluji. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Väčšinou som rád, keď vinníka dokážem odhaliť skoro, ale tu sa mi to zdalo akosi predčasne. Aj v takomto krátkom dieli je plno jasných indícií, že aj Hastings sa dokáže zorientovať. Zostáva tak len vysvetlenie, prečo a ako presne. Humor je slabší, pomenovanie Herkules Poirot mám rád aj ja. A slovenský dabing chlapčeka bol naozaj hrozný, keď prehovoril dospelým hlasom, bolo to ako z hororu, našťastie tam mal len dve vety. –––– Mať bohatú ženu nie je to isté, ako byť bohatý. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemám moc rád, když autoři detektivek nechávají pachatele postupovat nesmyslně komplikovaně, jen aby měl detektiv co vyšetřovat a v pátrání mohly nastávat zvraty. Tady je to ovšem ještě horší, pachatel se chová zbytečně komplikovaně a přitom je vše od začátku průhledné... ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serie a epizoda: S01E03. Poirot tentokrat resi vydirani a unos ditete z venkovskeho slechtickeho sidla. I kdyz neni prilis mnoho moznosti, kdo muze byt pachatel, cili uz zahy muze byt nekomu jasne, kdo to asi je, pribeh se celkem sikovne zamota a zmystifikuje a nakonec to tak jednoduche neni. Fajn pripad. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Prevention of crime is not what policemen are best at. They would need to have one constable for every citizen and go everywhere with him. But, fortunately for the human race, most of us have our own little policeman, up here." [He touches his head] ()

Reklama

Reklama