Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 1 (1989) (série)


Dobrodružství na moři (S01E07)

(epizoda)

Obsahy(1)

Poirot s kapitánem Hastingsem podnikají plavbu do Alexandrie. Na palubě lodi cestuje pestrá společnost, k jejímž prominentním členům patří též manželský pár Clappertonových. Dominantní a po všech stránkách nepříjemná žena a její zakřiknutý manžel, plukovník Clapperton. V Alexandrii zve plukovník paní Clappertonovou na procházku po městě, ale z kajuty se mu dostane odmítavé odpovědi. Plukovník vyráží tedy do města v doprovodu dvou mladých dam, a když se odpoledne vrátí na loď, najde manželku v kajutě zavražděnou. V zásuvce toaletního stolku chybí drobná hotovost a na zemi je nalezen jantarový náhrdelník. Všichni pasažéři mají hodnověrné alibi, vše tedy nasvědčuje tomu, že vrah přišel zvenčí. Poirot, jako již tolikrát předtím, je ovšem jiného názoru a při odhalení pravého pachatele si neodpustí drobný varietní výstup. (Česká televize)

(více)

Recenze (43)

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím podotknout, že Renny Rye opravdu Poiroty točit neumí. Buď téměř od začátku vím, kdo je záporákem, nebo to nevím vůbec, dokud není vyřčeno jeho jméno za naprosto nepochopitelného vysvětlení. Myslím, že kdyby se toho už tehdy ujal nějaký jiný režisér nebo tomuto dali víc časového prostoru, tak by to dopadlo lépe. HP mě baví z toho důvodu, že můžu zároveň s ním pátrat a někdy holt uznat, že je lepší, tu ne. Jinak vše jako vždy v pořádku, proto nemůžu slevit na hvězdách, i když bych tentokrát měl. ... Otřesná ženská, bridge - rozdávání karet, nůž v zádech, egypt, sestřelování keramických holubů, loď, panenka v kufru. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to hned jiný kafe, když Hercule vypadne z pochmurné Británie a namíří si to do bývalých (respektivě současných) britských kolonií. Kapitán Hastings opět dokázal, že je moula nejmoulovatější, jehož jediným posláním je střílet na pitomé hliněné holuby. Osazenstvo posádky bylo k popukání: zpívající příšera, dvě náctileté sexu chtivé "dívenky", v každém díle všudypřítomný generál a konečně sedmdesátiletý rétor Kiplinga. Hudba a prostředí Alexandrie výraznou měrou přispěli k BOŽÍMU zážitku! 87% ()

Reklama

PhillM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další středomořské dobrodružství. Oproti předchozí epizodě z Rhodosu značný posun k lepšímu, stačilo přitom málo - pustit na loď Hastingse s puškou a nechat ho střílet na holuby a marně balit ženský. ("Ženy si nechtějí povídat o hliněných holubech, mon dieu, Hastingsi!"). Rozuzlení je sice poměrně originální, ale na mě příliš pitomé, což to celé táhne pod hladinu a k průměrnému hodnocení. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Poirot nám zavítal na plavbu a měl tu smůlu na loď plnou retardů. Svojí nekonečnou demencí vyčnívala jedna paní, kterou by dostal chuť poslat pod zem každý člověk, který by ji střetl. Tudíž, když se tam paní objevila, tak byl podezřelý prakticky každý. Velmi oceňuji, že se po delší době objevila epizoda, ve které jsem na první pohled neprokoukl vraha, ačkoli se dotyčný určitě nabízel ze všech nejvíc. Závěrečné rozuzlení bylo opravdu luxusní. Škoda té hry na nudu, která tomu předcházela. Lepší 3 hvězdy. ()

xxlch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet nehraje Poirota,David Suchet Je Poirot a to naprosto excelentní.A.Christie by se jistě dmula pýchou,při pohledu na tohoto skvostného představitele jejího Hercula a na perfektní atmosféru Anglie té doby.Tedy, né že bych se jakkoliv chtěla dotknout pana Ustinova,ale na D.Sucheta coby Poirota nemá.Hudba je skvělá a od samého počátku naprosto úchvatně přechází do děje ,no a herecké obsazení zbylých protagonistů je naprosto dokonalé, (Japp je úplně k sežrání).Neznám žádný jiný detektivní seriál,ke kterému se vždy ráda vrátím a totéž platí i o filmech s tímto elegantním pánem. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama