Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 1 (1989) (série)


Dobrodružství na moři (S01E07)

(epizoda)

Obsahy(1)

Poirot s kapitánem Hastingsem podnikají plavbu do Alexandrie. Na palubě lodi cestuje pestrá společnost, k jejímž prominentním členům patří též manželský pár Clappertonových. Dominantní a po všech stránkách nepříjemná žena a její zakřiknutý manžel, plukovník Clapperton. V Alexandrii zve plukovník paní Clappertonovou na procházku po městě, ale z kajuty se mu dostane odmítavé odpovědi. Plukovník vyráží tedy do města v doprovodu dvou mladých dam, a když se odpoledne vrátí na loď, najde manželku v kajutě zavražděnou. V zásuvce toaletního stolku chybí drobná hotovost a na zemi je nalezen jantarový náhrdelník. Všichni pasažéři mají hodnověrné alibi, vše tedy nasvědčuje tomu, že vrah přišel zvenčí. Poirot, jako již tolikrát předtím, je ovšem jiného názoru a při odhalení pravého pachatele si neodpustí drobný varietní výstup. (Česká televize)

(více)

Recenze (43)

xxlch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet nehraje Poirota,David Suchet Je Poirot a to naprosto excelentní.A.Christie by se jistě dmula pýchou,při pohledu na tohoto skvostného představitele jejího Hercula a na perfektní atmosféru Anglie té doby.Tedy, né že bych se jakkoliv chtěla dotknout pana Ustinova,ale na D.Sucheta coby Poirota nemá.Hudba je skvělá a od samého počátku naprosto úchvatně přechází do děje ,no a herecké obsazení zbylých protagonistů je naprosto dokonalé, (Japp je úplně k sežrání).Neznám žádný jiný detektivní seriál,ke kterému se vždy ráda vrátím a totéž platí i o filmech s tímto elegantním pánem. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serie a epizoda: S01E07. Stejne jako predchozi dil, i tento se odehrava v cizine (coz mam rad), konkretne na lodnim vyletu se zastavkou v Alexandrii. Prostredi Orientu je prijemne, tentokrat je tu opet Hastings a nekolik spoluvyletniku. Je to vlastne prvni dil v TV serii, kdy je pouzit onen klasicky christieovsky sedanek s podezrelymi, kde je odhalen vrah. Ale jeste to neni uplne ono, jelikoz Poirot pouzije lest misto logicke dedukce. Prime dukazy totiz chybi, tak je trochu otazka, zda by byl vrah dopaden, kdyby se sam neprozradil, ale i v Columbovi je par dilu podobneho razeni, kdy detektiv dopadne vraha leckou, takze to beru jako zmenu. ()

Reklama

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirot opět excelentní a opět navzdory spíše slabší předloze. Způsob, jak se filmaři vypořádali s tím, že jsou dnes arabská města plná výškových budou je roztomile dřevní. Nu což, dnes by ty mrakodrapy prostě počítačově vymazali, tenkrát je složitě zakrývali šedomodrým plátnem, prováděli fotomontáže, a vůbec se vcelku stavěli na hlavu ;o) Celkový dojem: 80% ()

PhillM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další středomořské dobrodružství. Oproti předchozí epizodě z Rhodosu značný posun k lepšímu, stačilo přitom málo - pustit na loď Hastingse s puškou a nechat ho střílet na holuby a marně balit ženský. ("Ženy si nechtějí povídat o hliněných holubech, mon dieu, Hastingsi!"). Rozuzlení je sice poměrně originální, ale na mě příliš pitomé, což to celé táhne pod hladinu a k průměrnému hodnocení. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po Rhodském trojúhelníku zůstává děj Dobrodružství na moři stále v exotických končinách, přičemž mi to chvílemi hodně evokovalo atmosféru Smrti na Nilu. Poirot tentokrát vyšetřuje vraždu nadmíru protivné ženy ("Kdybych byl její manžel, vzal bych na ní sekyru."), kterou mohl zabít kdokoli. Musím ocenit dobře zvolené prostředí, budování atmosféry a napětí, které se podařilo udržet od zločinu až do závěrečného rozuzlení, které mělo formu veřejné prezentace Poirotových postupů před cestujícími. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama