Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 1 (1989) (série)


Podivná loupež (S01E08)

(epizoda)
  • Velká Británie The Incredible Theft (více)
TV spot

Obsahy(1)

Je nebezpečné scházet se v zoo s anonymními ženami. Průmyslník lord Mayfield připravuje ve spolupráci s britským ministerstvem obrany výrobu nového stíhacího letounu vynikajících parametrů. Aby mohl ve vývoji pokračovat, potřebuje vyšší finanční účast vlády, ta mu však po skandálu s údajným prodejem houfnic Japonsku nedůvěřuje. Rozhodne se tedy pozvat do svého sídla na víkend paní Vanderlynovou, v minulosti podezřelou ze spolupráce s nacistickým Německem, a použít přísně tajné plány prototypu letounu jako návnadu k jejímu dopadení. Na Poirota se obrátí znepokojená lady Mayfieldová a požádá jej, aby se také dostavil mezi hosty a nenápadně zajistil ostrahu tajných materiálů. Navzdory jeho přítomnosti však z dokumentace zmizí důležitá listina a Poirot musí zasáhnout. V sázce jsou zájmy celé Anglie. Během vyšetřování kapitán Hastings uplatní svou zálibu v rychlé jízdě automobilem. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (39)

annihilation 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Špionážní příběhy od Agathy Christie jsou obecně považovány za nepříliš podařené, a tak i tato adaptace poněkud pokulhává, především když jí srovnáme s krásnými detektivkami. Dedukce, která vede k vyšetření případu je samozřejmě zajímá, stejně tak jsou skvělé i postavy (hlavně můj oblíbeny inspektor Japp), avšak ani ta spousta vytříbeného humoru film není schopna zachránit. Jiné díly jsou nastokrát lepší a divák to pozná. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neskutečně divný díl. Strašně se v ději skákalo. Zpočátku to pro mě bylo částečně nesrozumitelné. Taktéž bylo do příběhu zataženo zbytečně moc nechutné omáčky. Koukatelných bylo asi až závěrečných 15 minut. Celkově velmi podprůměrná epizoda. Za zmínku stojí snad jen to, že Hastings konečně předvedl své řidičské dovednosti v dosti komické automobilové honičce. ()

Reklama

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát polevím a neohodnotím plným počtem, přestože to byl jinak moc hezký díl. Tentokrát za to může zpracování, tak zajímavého případu - 50 minut nestačí, chci sám případ řešit a ne jen čekat, kdy nám Poirot řekne jak na to přišel. Myslím si, že kdyby se tohoto dílu ujal někdo dnes, tak by to dopadlo mnohem lépe a nebál bych se říct, že by to mohl být jeden z nejlepších Poirotů, protože námět za to určitě stál. ... Ukradené plány letadla, blížící se válka, německá ambasáda, zamilovaný Hastings, anonymní telefonát, ... Ustupte chlapci, má v ruce puding. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady je zajímavé snad až ono vyvrcholení, jinak nic moc, přitom na delším úseku by mohla zajímavost případu a jeho odlišnost od jiných případů mnohem lépe vyniknout, škoda, že Jepp tu plní jen úlohu inspektora- hlupáka, která mu v mých očích ne zrovna náleží. Jeden z těch slabších dílů " Zpátky hoši! Má u sebe puding! " ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Život je viac ako kartotéka, a tak slečna Lemonová môže prepojiť aj anonymný hovor. Šedé bunky sú znepokojené pre jeden stratený papier, ale odmietajú jednoduché a lacné riešenia. Dobré vyvrcholenie a nakoniec celkom zábavný diel. –––– Proč všichni vy politici jednáte s lidmi jako s idioty? – Protože za nás hlasovali ve volbách. –––– Podle žabožrouta to nebyla. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Letadlo „Mayfield Kestrel“ je ve skutečnosti Supermarine Spitfire Mk. IX (Jan.Kanak)

Reklama

Reklama