Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 12 (2010) (série)


Tragédie o třech jednáních (S12E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Three Act Tragedy (více)

Obsahy(1)

Každý má své tajemství, ale ne každý je kvůli němu ochoten vraždit. Stárnoucí herec Sir Charles Cartwright uspořádá pro své přátele a známé večírek, který však skončí smrtí jednoho z nich. Hercule Poirot, který byl rovněž mezi pozvanými, odmítá uvěřit ve vraždu, protože si vůbec neumí představit, jak by mohla být spáchána a vše pokládá za nešťastnou náhodu. Když však dojde k dalšímu podobnému úmrtí, musí svůj úsudek radikálně opravit a vydat se po stopách nelítostného vraha. (Česká televize)

(více)

Recenze (78)

Khare 

všechny recenze uživatele

Lehce překombinovaná, ale v podstatě velmi jednoduchá a snadno odhalitelná zápletka, nicméně příjemná atmosféra a po dlouhé době Martin Shaw :-) ()

LencaN 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S12E02 - Zvláštní díl. Úplně se vymykal všemu, co jsme dosud viděli. Je to celé jako snaha studenta filmařiny dostat do své filmu ke zkoušce co nejvíc vychytávek. Nálety kamery, násilné nasvicování jako v divadle, což ale koresponduje s rázem celé zápletky. Někdy to bylo prostě na sílu, překombinované techniky. V podstatě jsme viděli filmově zachycené divadelní představení. I to seznamování s osobami bylo nezvyklé .... každá postava ve svém typickém mikroprostředí a za ním jen prázdno. A ani samotné to provedení vražd nebylo ničím, co by mi přivodilo mrazení v zádech. Vraha jsem odhalila při druhé vraždě, protože něco podobného už myslím bylo v dílu Žlutý iris, takže jsem měla radost, že jsem si všimla. Ale tím jsem si zkazila celý zbytek filmu, protože to bylo okaté a myslím, že i kdybych si zrovna nevšimla, tak to i v tom případě bylo celkem jasné, protože ta osoba se chovala tak pitomě, že k tomu musela mít nějaký důvod. ()

Kontryhelka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc se mi to líbilo a andělsky vyhlížející, elegantní Martin Shaw zahrál svoji roli perfektně. Ale ani největší charisma nepřesvědčí Poirota o bezúhonosti a pachatel se chytí na udičku sám. ()

Sebi236 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně divákům se epizoda nelíbila. Proč? Možná že je to hereckým obsazením, příběhem nebo jak koukám i motivy. Pro mě je to jeden z nejlepších. Asi to dělá Martin Shaw, úžasná hudba, příběh samotný či dojemný konec. Celá série byla velmi povedená. ()

Pavel.M 

všechny recenze uživatele

Sice trochu netradiční zpracování, mně nicméně nevadilo. Naopak, závěrečná scéna v divadle, kde se zvedne opona a tam stojí Poirot v celé své kráse, ukolní hlavu a pak se obraz setmí je opravdu fascinující. Velice povedený díl. Jediné, co mě trochu vyděsilo, že na ty vyděračské dopisy za kamny nepřišel sám Poirot (hned jsem tušil, že v tom bude nějaký háček :-) ), naštěstí se to však v závěru vysvětlilo... ()

Amberjack 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Většina Poirotových případů je zamotaná a pro diváka naprosto nerozluštitelná. Tento nikoliv. Průměrně inteligentní divák by měl řešení uhodnout velmi brzy. Jestli jste to neuhodli do půl hodiny, tak se nic neděje - jste prostě gumy :-) ()

vecnaAmbra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Postavy ktoré sú najprv spolu v jednej miestnosti aby neskôr boli v ďalšej miestnosti a potom v tretej atď. medzi tým nejaké cestovanie vlakom. Divná kamera, ktorá akoby často snímala zhora či zdola. Na konci zbytočná hysterická dráma, ktorá snáď už nemôže nikoho zainteresovať. Rozuzlenie pomerne zaujímavé ale vrah sa opäť veľmi nebránil obvineniu. Opäť nejaký detail z minulosti. Čiže za mňa v tomto diely zlúčenie všetkého čo na Poirotových prípadoch veľmi nemusím. ()

Reklama

Reklama