Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 3 (1990) (série)


Dvojitá stopa (S03E07)

(epizoda)
  • Velká Británie The Double Clue (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, 1991, 55 min

Obsahy(1)

Inspektor Japp je zoufalý, během tří týdnů dojde v Londýně ke třem krádežím šperků, a navíc v té nejurozenější společnosti. Poirot očekává další loupež a je ochoten se do případu vložit. Nemusí čekat dlouho, v průběhu večírku u pana Hardmana, známého sběratele šperků, dojde ke vloupání do trezoru hostitele, odkud zmizí vzácný smaragdový náhrdelník. Na místě činu najde Poirot pánskou rukavici a opodál cigaretové pouzdro s iniciálami B.P., těmto stopám však nevěnuje přílišnou pozornost, neboť se domnívá, že jsou falešné. Veškerou pozornost detektiv věnuje ruské hraběnce Veře Rossakoffové, která byla rovněž hostem na večírku. A zdá se, že jeho zájem není pouze profesionální, hraběnka mu velmi imponuje. Vyšetřování se tedy iniciativně ujímají kapitán Hastings se slečnou Lemonovou. (Česká televize)

(více)

Recenze (38)

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Netradičný diel a zároveň pre mňa aj najslabší. Zápletka je slabá, rozuzlenie ma tiež neohúrilo. Jediná vec, ktorá nad všetky ostatné vyčnieva je to, že sa tu Poirot chová neštandardne. Zaľúbil sa, a to na prvý pohľad. Možno by to bolo aj celkom fajn, len keby tu bolo viac humoru alebo nejaký ten bonmot na túto tému. Ale kde nič tu nič, len nudná romantika a zmätený kapitán Hastings. 55/100 ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirot již při prvním pohledu na ruskou hraběnku vzplane citem, jenž ho donutí se pýřit a chovat se velmi nezvykle. Tento díl je netradiční nejen v zaláskování Hercula, ale také v téměř stoprocentní absenci humoru. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nejpodivnější Poirot, kterého jsem viděl. Rozhodně ne špatný, výborný, ale naprosto netypický v tom, jak nakládá se zločincem. Kam se poděla jeho proslavená téměř nulová tolerance vůči překračování zákonů a pravidel? Netypické je taky to, že tentokrát Poirot vůbec nic nevysvětluje. Prostě nechá na divákovi, aby si to celé poskládal dohromady sám. Když nic jiného, tak je to milá změna ;o) Ostatně (pozor spojler ;o), netypické je i to, že zločince v podstatě od počátku známe, nebo alespoň docela zřetelně tušíme... Celkový dojem: 75% ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako detektivka samozřejmě mizerné, ale jako příběh perfektní. Inu, Rusky jsou krásné a neodolatelné, ať už se jedná o modelky, herečky či hraběnky. A tak není divu, že tentokrát kvůli nim ztratil rozum i onen slavný belgický detektiv ... ()

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To jsem si nemyslela, že by tenhle geniální mozek byl schopen se zamilovat. Ovšem, Amorek se neptá, do koho se strefí svými šípy a řekla bych, že je tenhle bůžek i poněkud škodolibý a musí se přitom královsky bavit. Poirot samozřejmě jednal s dokonalým džentlmenstvím a perfektním vychováním. Řekla bych, že mu ta žena velice imponovala. Tím, kdyby Poirot tu ženu na konci políbil, tak by se všechno mezi nimi pokazilo, proto ten konec byl takový jaký právě byl. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to takový zvláštní díl. Ten detektivní případ není nic skvělého, ale není to špatné. Tajemné to je. Ale od samotného případu je naprosto odvedena divákova pozornost, protože mnohem zásadnější je to, že i v Poirotově životě je místo na lásku nebo romanci, či jak by se to jinak mělo nazvat. V tomhle směru film funguje skvěle. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už od začátku mi bylo jasné, kdo je zloděj. Ono člověk nesmí přemýšlet jen v latince. Navíc, už jsem tento prvek zažil u jiných filmů. A konec to taky moc nezachránil. Zamilovaný a dobrosrdečný Poirot. Ach ty hormony... Lepší jsou díly, kde je místo citu chladná logika. ()

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně zajímavý díl. Nejednalo se jen o dvojitou stopu, ale i dvojí jednání, Poirot vzplane láskou, inspektorovi hrozí vyhazov a pátrání nespočívá jen tak na samotném Poirotovi. Spoil... Ze začátku přímo bilo do očí, že je zločincem právě 'ta' žena. Ale starý známý Poirot přece nemůže být tak prostý. Sice tomu tak opravdu bylo, ale tenhle díl, přestože je velmi krátký, má své kouzlo. Tentokrát se Poirot neujímá role detektiva, ale sám pomáhá zločinci. Proto za sebe hledá náhradu a vůbec poprvé je nucen ošálit své věrné spolupracovníky. Je velmi zajímavé, jak se chová zamilováný Poirot, ale všichni zde chápou, že to takhle nemůže fungovat:). Nakonec se projeví i city nejbližší osoby, ale ty zůstanou skryty a myslím, že je to škoda:). Líbilo, protože je zde ukázáno, jak by to mohlo vypadat obráceně. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skutečně jedinečně zajímavý, i když docela nudný díl, ve kterém se Poirot zamiluje do jedné z podezřelých a ačkoli samozřejmě stále zůstává rozumem nad věcí, přeci jen výsledek jeho pátrání je tentokrát hodně odlišný než v ostatních dílech. Hodně pomalý, celkem nudný a na druhou stranu jedinečný díl. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavý Poirot. Vůbec první díl ve kterém se objevuje Herculova osudová žena, hraběnka Vera Rossakoffová, zástupkyně ,, druhé strany zákona". Povídka i adaptace jsou jinak velmi vydařené a zápletka je originální. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ruská hraběnka má tolik zavazadel, že by se klidně mohla společně s Willy Foggem vydat na cestu kolem světa. Častokráte jsem přemýšlel, na CO je Hercule (podobný problém byl již řešen v TBBT ohledně Sheldona) a světe div se - Hercule není na chlapečky! Hercule se zakouká právě do té emigrantky z Ruska, což velice těžce nese slečna Citrónová, jež je velice frustrovaná z toho, že nebyla v vybrána v soutěži "S kým Poirot stráví noc." Kpt. Hastings co by investigativní poslíček opět trapně pohoří se svým vyšetřováním. Debata poslíčka a Dona Juana o azbuce: "Nedokázal jsem se prokousat jejich abecedou. Je vskutku složitá." 65% ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na Poirota extrémne netradičný prístup k riešeniu zločinu a jeho potrestania. Čo spočiatku nedáva zmysel, dostáva na konci jasné riešenie, a pravidelnému divákovi týchto detektívok tento diel určite nezapadne do skladačky. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serie a epizoda: S03E07. [spoilery!] Dalsi z nekolika del A. Christie, kde se daji najit spolecne motivy jako u Sherlocka Holmese (A. C. Doylea). Tak jako prave Holmes ma svou femme fatale - Irene Adlerovou ze "Skandalu v Cechach" - tak ma Poirot ruskou hrabenku Veru Rossakoffovou. Ta je rovnez emigrantkou, a tak maji leccos spolecneho. Stejne jako pro Holmese je pro nej tato zena okouzlujici, jak svym charismatem, tak schopnostmi. Setkavaji se diky vysetrovani kradeze sperku. Na miste cinu jsou nalezeny dve stopy odkazujici na mozne pachatele. Jako naschval maji vsichni podezreli navic stejne inicialy. Protoze se Poirot jevi jako zamilovany blazen, vydavaji se na vlastni pest vysetrovat Hastings s Lemonovou. Poirot ale moc dobre zna sve emoce a nedokaze dopustit, aby mu kazily usudek, coz usti v melancholicky smirlivy zaver. Komu ovsem patrilo to cigaretove pouzdro - to jsem vlastne z toho, jak to Poirot a tvurci zamotali, nepochopil :) ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"In my experience, I have known of five cases of women murdered by their devoted husbands. And twenty-two husbands murdered by their devoted wives. So thank you, non. The marriage, it is not for me." ()

PhillM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemohu si pomoci, tento Poirot mě nikterak nenadchnul. Zápletka (odmyslíme-li si Herculovu zamilovanost) podprůměrná, pointa tomu čouhá z bot. Vleče se to a nebýt pár světlých momentů Hastingse ("Kam jste šel?" "Příroda zavolala." "Máte na to svědky?"), tak by se to skoro nedalo vydržet. Slabé. ()

laepus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady musím pro plný počet - Hastings s paní Lemonovou vyšetřují, Japp si rve vlasy hrůzou a Poirot randí. Je tady úžasná hudba v překrásných variacích a aranžích. Jen je mi vždycky líto na závěr toho Poirotova podvůdku na Hastingse a Jappa... ()

Reklama

Reklama