Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 3 (1990) (série)


Plymouthský expres (S03E04)

(epizoda)
  • Velká Británie The Plymouth Express (více)
všechny plakáty
TV spot

Obsahy(1)

Mladá dáma Florence Carringtonová ještě ani není rozvedená a už kolem ní krouží noví ctitelé. Její otec, bohatý majitel australských dolů pan Halliday, má však obavu, že nápadníci mají zájem spíše o jeho majetek než o její ruku, a tak požádá Hercula Poirota, aby prověřil nejaktivnějšího z nich – vévodu de la Rochefour. Ten právě dorazil do Londýna a je zklamán, že žena jeho srdce odjíždí na návštěvu ke známým. Florence nasedá na londýnském nádraží do plymouthského expresu, ale do cíle již nikdy nedorazí. Je objevena ve svém kupé zavražděná a cenné šperky, které měla s sebou, jsou pryč. Klíč k odhalení vraha nalezne tentokrát geniální detektiv v metodicky vedené kartotéce slečny Lemonové. (Česká televize)

(více)

Recenze (36)

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Povídka The Plymouth Express (1923) v seriálové podobě není nic moc, zvlášť při vědomí filmové verze románu The Mystery of the Blue Train (1928). Tématika je si sice podobná jako vejce vejci, ale epizoda seriálu z roku 1991 a filmu z roku 2005, to jsou nebe a dudy. ()

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kratšie diely sa mi nepáčia tak ako tie novšie a dlhšie, avšak tento vynikol svojou výbornou zápletkou a zaujímavým odhalením vraha. Dokonca na konci prišlo aj na mini melodrámu, čo u H. Poirota mám veľmi rád. 80/100 ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběh bohatý na nečekané zvraty. Tvůrci se s ním porvali docela obstojně, i když nelze říci, že by mezi ostatními příběhy se Suchetem tento nějak zvlášť vynikal: 70% ()

Bubble74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Plymouthský expres utkví v paměti vcelku nelítostným zobrazením vražedné scény, které nebývá v poirotovských příbězích zvykem. Běžný není ani podivně smutný nádech, který se vystupňuje především v závěru. Jenom ony pověstné šedé buňky tradičně makají spolehlivě jak se na ně sluší a patří, aby žádný neřád nemohl uniknout svému trestu. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tušila jsem, kdo za tím vším stojí. Zajímali mě proto jeho pohnůtky. Ty nakonec nepřekvapily, protože byly zcela obyčejné, i když vymyšleno to bylo dobře. Žádný zločin na štěstí není dokonalý. Na geniálního detektiva si stejně nikdo nepříjde. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z tohohle dílu jsem až tak odvázaný nebyl, i když jsem rád, že se zase vrátil Hastings, i když tedy nevymizel na dlouho. Zápletka je celkem zajímavá, ale osobně nějak moc nemusím tu pointu, respektive to odhalení, jak je možné, že byla mrtvá a přitom někde viděna. Tohle je pro mě moc velké klišé. ()

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát tomu asi šlo zabránit, ale Poirot se nezabývá prověřováním potenciálních manželů a tak ne všechny příběhy končí dobře. Trošku slabšímu dílu pomáhá právě neobvykle smutné zakončení a důkaz toho, že ani peníze a moc neochrání vaše nejbližší. ... Šperky, kabát, nůž, akcie, dostihy, vlak, noviny. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát není prostor na žádné vtípky. Na Poirota se obrací postarší muž s případem vraždy své dcery. Poirot svým dokonalým úsudkem vypátrá, jak bezcitně to bylo provedeno a také samozřejmě kdo to byl. Protože jde o nesmírně smutnou událost, ani Poirot se nemůže radovat z úspěšného vyřešení takového případu. První polovina hodně nudná, ve druhé zase spíše stísněná až smutná atmosféra. Slabší díl. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nikdy nepřestanu žasnout nad formátem Timesů. Herculovi se prvně rýsuje příležitost, že si vydělá balík. Nikoho nepřekvapí, že případ vyřeší ergo dostane obří odměnu, z níž je však uspokojen jen trouba Hastings (ty jeho sendviče!). Plukovník Japp: "Žabožrout (tj. francouzský vikomt) se složil." Lemonové zjevně zumba svědčí, je jak proutek. Páteční hra na pravdu ukáže na vraha, jímž je osoba, jež se ve snímku prakticky neukázala (chamtivá čajonosička je zabásnuta). 67% ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Smutný príbeh so smutnou atmosférou a vrahov máme hneď viacerých s výbornými motívmi. Len Poirotovi to nejako nesedí a tak hľadá ďalej a samozrejme nájde. Tentokrát je inteligencia vraha na úrovni a naplánovanie vraždy takmer dokonale premyslené. Na konci brutálny opis a nečakane aj detailné zobrazenie vraždy. –––– Poirot nepodniká v oblasti zbavování se lidí. –––– Obtíže se mají překonávat, vskutku obdivuhodný postoj. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serie a epizoda: S03E04. Jedna bohata dcera angl. financnika, dva pochybni napadnici (alespon podle jejiho otce) a vlak, ve kterem ciha smrt. Zapletka celkem jednoducha, takova "povidkova", takze na tuto kratsi stopaz se hodi dobre. I kdyz podezrelych neni mnoho, je to celkem dobre zakamuflovano. Pointa je ale (mozna schvalne) trochu hure nacasovana, takze vam nespadne prekvapenim brada, ale divakovi to dojde zhruba v pulce Poirotova zaverecneho vysvetlovani, bystrejsim jeste o nejakou scenu driv. To az tak nevadi, spis jsem z dilu moc nepochytil, jak vlastne Poirot na vraha a jeho komplice prisel. Sice to vysvetloval svou kartotekou, ale prislo mi to trochu jako vykouzleni zajice z klobouku. No budiz, budem panu Poirotovi verit ;) treba ho tentokrat vedl instinkt :) ()

Reklama

Reklama