Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 3 (1990) (série)


Vosí hnízdo (S03E05)

(epizoda)
  • Velká Británie Wasps' Nest (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, 1991, 50 min

Obsahy(1)

Na zahradní slavnosti potkává Poirot dávného přítele, spisovatele Johna Harrisona, který mu představí svou atraktivní snoubenku, známou modelku Molly Deanovou. Mladý pár vypadá velmi zamilovaně, Molly dokonce před časem kvůli Johnovi opustila svého přítele Clauda Langtona. Poirot zkouší Molly věštit budoucnost z čajových lístků, ale snoubence patrně nic radostného nečeká. Zlé tušení se naplní překvapivě brzy. Molly havaruje s autem po selhání brzd, vyvázne však naštěstí bez zranění. Poirota postihne jiná nepříjemnost, při návštěvě Johnova domu jej na zahradě popíchají vosy. Claude je nedávno vystříkal benzinem, ale nebylo to nic platné. Proto slíbil, že přinese cyankali. Geniální detektiv tak může tříbit svůj úsudek na případu vraždy, která se ještě nestala, zatímco kapitán Hastings je zcela v zajetí své nové moderní hračky v podobě malého fotoaparátu. (Česká televize)

(více)

Recenze (36)

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Syndrom Kolombovi ženy zažívá i Hercule Poirot v podání inspektora Jappa, ten ke všemu zažívá problémy se žaludkem a slečna Lemonová zase chodí cvičit. Spousta příběhových vsuvek dokazuje, že režisér umí odvést skvělou práci a ještě u toho řešit spoustu jiných věcí. Ke všemu díl s neobvyklým závěrem. ... Kyanid, vosy, fotoaparát, benzín, věštění ze šálku čaje. ()

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Svojský, odlišný diel od ostatných, ktorý si zakladá ani nie tak na reálnom zločine, ale zjednodušene povedané, na jeho prevencii. Myšlienka tohto detektívneho príbehu je pekne dotvorená i symbolikou - napr. veštenie z čaju a množstvom vynikajúcich Poirotovských bonmotov. Výborný diel. 80/100 ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

( POZOR !! OBSAHUJE SPOILERY !! ) "Udržujte si svoji tělesnou kondici !! Absurdní !! Pche, na mém těle není vůbec nic špatného !!" ;) Jedna z mých nejoblíbenějších "poirotovek", která staví na velmi neobvyklých detailech i příběhu, v němž Poirot věštící z čaje odhalí ve svém příteli smrtelně nemocného ( sebe )vraha, ještě než k nějakému zločinu vůbec dojde..;) Tato ( paradoxně ) neuvěřitelně napínavá a báječně vystavěná epizoda, kterou tvůrci netypicky okořenili operací inspektora Jappa, módní přehlídkou, Hastingsovou novou zálibou ve fotografování či sekretářčiným kroužkem gymnastiky, mě svým finálním rozuzlením příjemně vyvedla z míry.. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Při jedné scéně jsem se začala obávat, že by se Poirot mohl věnovat okultním vědám. To by mi k němu vůbec nesedělo. Přece jenom by to jeho brilatní detektivní metody dosti degradovalo. Taky mi přišlo, že Poirot krapet žárlil na svou sekretářku, která se dala na cvičení a dobírala si ho kvůli jeho poněkud rozměrnější postavě. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Napsat detektivní příběh o tom, že se řeší případ, který se ve skutečnosti ještě nestal, to je prostě ukázka mistrovství. Hlavně ve chvíli, kdy takový detektivní příběh skutečně funguje. Agatha jej svěřila geniálnímu Poirotovi - komu také jinému - a do filmu byl tento příběh výtečně převeden. Krásná ukázka toho, jak je možné točit detektivku bez vraždění. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výtečný díl, ve kterém Poirot tentokrát nevyšetřuje vraždu, ale má tušení, že k vraždě by se mohlo stát, a tak se jí s vypětím všech sil snaží zabránit. Mezitím inspektor Japp podstoupí operaci žlučníku, přičemž i to bude mít zásadní vliv na Poirotovo vyšetřování. Napínavý a báječně stavěný díl. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestli je ta děva fotící pro Vogue krásná, tak já jedu pozítří do Milána nafotit novou kolekci džín pro AJ (rozumějte Armani Jeans). Hastings po ní nepřekvapivě a okatě jede, načež konstatuje: "Ona je modelka, může si vybrat koho chce." A světe div se, Hastingse v konečném zúčtování ignorovala. Hastings si koupil zrcadlovku od Kodaku, přičemž fotí každou z Venuše kvůli uspokojení svého údu - paparazzi jeden! (viz titulní plakát hore). Poirot věští z čajového lógru jako prof. Tramvajová z HP a stejně jako ona předpovídá jen málo radostnou budoucnost. Účetní pro všechno Lemonová chodí na zumbu, což odůvodňuje tím, že musí posilovat stehna. A nakonec bych dodal, že Poirot se rozbrečel po vosím žihadle - padavka! 68% ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirot je zúfalo nervózny, že nemá do čoho pichnúť, tak ho zaujmú osy a vyšetruje skutok, ktorý sa nestal. Ide mu to naozaj dobre, len nemáme možnosť sa na tom myšlienkovo podieľať aj my, diváci, pretože mnohé jeho kroky nám scenárista ponechal skryté. –– Protože vosy nemají žádného Poirota, který by je varoval. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serie a epizoda: S03E05. Tentokrat se Poirot ocita v situaci, kdy jeho smysly tusi a citi nadchazejici vrazdu. Modelka z titulni strany casopisu a dva partneri, byvaly a soucasny. Zatimco kapitan Hastings se nadchnul do foceni a buduje si svou vlastni temnou komoru, a slecna Lemonova dela nejaky prvorepublikovy pilates, Poirot se snazi prijit na kloub zlocinu, ktery se jeste nestal. Pomerne netradicni zaver, ale moc hezky vypointovany, v takove horce happyendove atmosfere. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"No, you would not have heard of it. Because, as yet, it has not taken place. You see, if one can investigate a murder before it happens, then one might even, well, the little idea... prevent it?" ()

Reklama

Reklama