Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 3 (1990) (série)


Milionová loupež (S03E03)

(epizoda)
  • Velká Británie The Million Dollar Bond Robbery (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, 1991, 51 min

Obsahy(1)

Když úředníka Londýnské a skotské banky pana Shawa cestou do práce málem přejede bezohledný řidič, je to pokládáno za pouhou nepříjemnost. Kdyby se mu však opravdu něco stalo, znamenalo by to pro banku velkou komplikaci. Pan Shaw má totiž zanedlouho služebně odplout do New Yorku s velkým množstvím cenných vládních dluhopisů v hodnotě jednoho milionu dolarů. Vzápětí se ale ukáže, že incident nebyl pouhá náhoda. Co se nepodařilo tajemnému řidiči, to dokonal strychnin nasypaný do kávy. Otrava naštěstí nezpůsobila smrt, ale pan Shaw není schopen odcestovat, a za oceán tedy odplouvá jeho náhradník pan Ridgeway. Na žádost ředitele banky je doprovázen Herculem Poirotem a kapitánem Hastingsem. Cesta probíhá klidně až do okamžiku, kdy Hastings najde Ridgewayovu kajutu dokořán bez jejího obyvatele i cenných papírů. (Česká televize)

(více)

Recenze (30)

Radko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na Poirotovi vždy vadila štruktúra. Spočívajúca v tom, že belgický detektív s dokonale vyformovanou guľatou hlavou v nej počas deja skrýva stopy a informácie, ktoré počas celého deja vypátral, aby ich na konci rozkryl. V závere to zvyčajne natrie všetkým. Nechýbajú prekvapenia a odhalenia ľudských špinavostí. Že sa tomu distingvovanému pánovi v oblečku v tom hnoji chce stále hrabať! Ale k podstate. Každý film alebo príbeh, ktorý zámerne skrýva čitateľovi isté stopy alebo súvislosti, o ktorých však hrdinovia príbehu dobre vedia, považujem za kalkul s divákovou (čitateľovou) zvedavosťou, za zámerné pohrávanie sa mačky (spisovateľsko/ scénaristickej) s myšou (divákom/ čitateľom). Považujem za nefér prístup autora skrývať niečo, čo je pre hlavných hrdinov zjavné. Je to taká scenáristická barlička. Kvôli uvedenému jednoducho nemôžem Poirota asi nikdy oceniť viac než trojhviezdičkovým hodnotením.Poznámka: spomedzi súčasných autorov detektívok je majstrom tohto štýlu veľmi populárna švédska autorka Camilla Läckbergová. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět nestačím žasnout nad velkorozměrem Timesů. Kpt. Hastings pěje ódy na novou to vymoženost královského námořnictva - Queen Mary II., načež Hercule prohlásí, že na podobnou loď nikdy nevstoupí (prý doposud nerozdýchal svou první plavbu přes kanál). Vždy mne zajímalo, pod jakou právní hlavičkou Hercule pracuje - dohoda o provedení práce nebo dohoda o pracovní činnosti? Hastings se moc snaží, ale opět si nevrzne (což mu nakonec vůbec neva, když se z atraktivní bloncky vyklube zubatá černovláska). Vkusné historické shoty na slavný příjezd QMII. do NY - fanfáry duní a Hercule se něčím cpe v jídelně - "Co to jíte Hercule? Hovězí mozeček na másle." A nakonec nesporný projev toho, jak moc je Hercule vážený: "Zatkněte toho muže pro krádež jednoho milionu dolarů v osvobozeneckých úpisech! Když to říkáte... 80% ()

Reklama

xxlch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet nehraje Poirota,David Suchet Je Poirot a to naprosto excelentní.A.Christie by se jistě dmula pýchou,při pohledu na tohoto skvostného představitele jejího Hercula a na perfektní atmosféru Anglie té doby.Tedy, né že bych se jakkoliv chtěla dotknout pana Ustinova,ale na D.Sucheta coby Poirota nemá.Hudba je skvělá a od samého počátku naprosto úchvatně přechází do děje ,no a herecké obsazení zbylých protagonistů je naprosto dokonalé, (Japp je úplně k sežrání).Neznám žádný jiný detektivní seriál,ke kterému se vždy ráda vrátím a totéž platí i o filmech s tímto elegantním pánem. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serie a epizoda: S03E03. Sympaticky dil, kde se vse toci kolem amer. bankovnich upisu v cene 1 mil. dolaru. Ty maji byt prevezeny z Londyna do New Yorku a tak se cast epizody odehrava na zaoceanskem parniku Queen Mary. Dil je doplnen pomerne velkym mnozstvim dobovych videozaznamu, at uz barevnych nebo cernobilych, coz hezky dokresluje atmosferu. Zapletka je sikovne propletena s nekolika pro divaka moznymi pachateli, a jedine Poirot vi, kym byly upisy skutecne ukradeny. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna ze slabších epizod, sice je tu Poirot i Hastings v nejlepší formě (Dokud si tedy Hastings nedá ústřice), ale při psaní předlohy ve vrcholové formě nebyla madame Christie, děj je z těch lacinějších, předvídatelný, než se stane zločin, trvá to příliš dlouho a rozuzlení patří spíš k šestákovým sešitům. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama