Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 3 (1990) (série)


Záhada španělské truhly (S03E08)

(epizoda)
  • Velká Británie The Mystery of the Spanish Chest (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, 1991, 50 min

Režie:

Ken Grieve

Předloha:

Agatha Christie (povídka)

Scénář:

Anthony Horowitz

Kamera:

Chris O'Dell

Obsahy(1)

Poirotova dávná známá, lady Chattertonová, požádá slavného detektiva o pomoc. Obává se totiž o život své přítelkyně Marguerity Claytonové. Její muž, žárlivý Edward Clayton, prý v poslední době nápadně změnil chování vůči své ženě a je dokonce možné, že připravuje její vraždu. Půvabná paní Claytonová skutečně nemá o ctitele nouzi. K jejím nejbližším přátelům patří především major Rich a jejich vzájemná náklonnost je více než očividná. Poirot se seznamuje s paní Claytonovou na večírku u majora Riche, chybí tu ale pan Clayton, jenž musel náhle služebně odcestovat do Skotska. Všichni se výborně baví a nikdo z hostů si nevšimne, že ze španělské truhly ve společenském pokoji odkapává krev… Kromě složitého případu se Poirot musí potýkat také s nepřítomností slečny Lemonové, jejíž povinnosti není kapitán Hastings přes veškerou svou snahu schopen zastat. (Česká televize)

(více)

Recenze (33)

vecnaAmbra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako decko by som sa určite šialene zľakla tých komických krytov na oči čo mali pri súboji. Vydarený Poirot ktorý je o svojej genialite presvedčený :-),žiadne prehnané množstvo postáv, dobrá atmosféra- ja mám rada aj tie staré anglické poháre na čaj, Poirot aj pekne poskáče v rytme tanca a nezabudnuteľne strašné prevedenie vraždy. Jedine v realite by snáď takto zamordovaný človek aspoň stihol vykríknuť. ()

xxlch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet nehraje Poirota,David Suchet Je Poirot a to naprosto excelentní.A.Christie by se jistě dmula pýchou,při pohledu na tohoto skvostného představitele jejího Hercula a na perfektní atmosféru Anglie té doby.Tedy, né že bych se jakkoliv chtěla dotknout pana Ustinova,ale na D.Sucheta coby Poirota nemá.Hudba je skvělá a od samého počátku naprosto úchvatně přechází do děje ,no a herecké obsazení zbylých protagonistů je naprosto dokonalé, (Japp je úplně k sežrání).Neznám žádný jiný detektivní seriál,ke kterému se vždy ráda vrátím a totéž platí i o filmech s tímto elegantním pánem. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát se zločin odehraje přímo před očima Poirota, aniž by si něčeho podezřelého všiml. To jej samozřejmě ještě více vyprovokuje k tomu, aby skutečného pachatele dopadl. A tentokrát to bude vskutku složité, podobně jako si vybrat ten správný desert. Nakonec se dočkáme i humorných pasáží těžících především ze špičkování Poirota a Hastingse, a také z nepřítomnosti slečny Lemonové (odjela na delší dobu pryč), takže tento díl splňuje naprosto vše, co od této série očekáváme. Theme Music: Christopher Gunning, Incidental Music: Fiachra Trench ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šermířský duel ve včelařských kombinézách předchází "lichotce", že "Paní Claytonová mohla mít koho chtěla." Nevím, jak ostatní uživatelé čsfd s penisem, ale mně se zdá, že pí Claytonová by byla maximálně příjemným a roztomilým zahradním trpaslíkem. Důchodce vyhrožuje mladému vojákovi, že mu nabančí, Hastingse užírá pocit, že jeho nikdo nepochválí (za co taky) a Hercule se jako jediný na večerku pro horních deset tisíc cpe zákusky. Nabyté kalorie následně Hercule protančí ČÁRLSTNEM - to bys jste čuměl pane haraPES! Následuje dramatický shot na španělskou truhlu, jež evidentě post mortem krvácí neokysličenou krví. Hastings si vybíjí frustraci na dveřích, jež v pravidelných intervalech body checkuje (čekuje). Jepp evidentně nemá obchodku, jelikož nemůže na psacím stroji najít "zpátečku". Celá estráda je zakončena kudlou na Herculově krku aneb všechno je jednou poprvé. 78% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vidět Poirota tančit je sám o sobě zážitek, ale tady je k tomu ještě zajímavý, poměrně drsný příběh o jednom zabití. Smrt ve španělské truhle rozhodně patří k těm hnusnějším, které se v sérii vyskytují, navíc je zde zobrazena až překvapivě názorně, i když stále je hlavní důraz dán na fantazii diváka. Zápletka je příjemně zamotaná. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama