Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 3 (1990) (série)


Krádež královského rubínu (S03E09)

(epizoda)
  • Velká Británie The Theft of the Royal Ruby (více)
TV spot

V luxusním londýnském restaurantu dojde ke krádeži, která může mít dalekosáhlé mezinárodní následky. Princ Farouk, mladý nástupce egyptského krále, je oloupen o cenný rodinný rubín. Princ byl totiž natolik lehkomyslný, že jej půjčil své společnici, která i se šperkem zmizela. O pomoc je požádán Hercule Poirot a musí jednat rychle. Kdyby se o krádeži dozvěděli egyptští nacionalisté, mohlo by to poškodit zájmy Británie. Poirot se rozhodne začít pátrání u významného egyptologa, plukovníka Laceyho, a protože je čas Vánoc, schází se u Laceyových pestrá společnost. Situace se zkomplikuje, když detektiv dostane anonymní lístek, který jej varuje před vánočním pudinkem. (Česká televize)

(více)

Recenze (37)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obvykle mám rád temného Poirota, vyšetrujúceho vraždu. Odľahčenejšie diely ma nikdy moc nebavili. Ale tento sa fakt vydaril a miestami je to až na 70%. Poirot je bez svojich verných pomocníkov a úplne sám na Vianoce odchádza (len s pralinkami) na rozľahlé panstvo, aby vyšetril krádež rubínu - a možno aj niečo/všeličo ďalšie. Príjemná, miestami až feel good atmosféra Poirotovi tentokrát prekvapivo sadne a hlavne miestne kuchárky si ho okamžite obľúbia. A, prirodzene, naopak. A scén s nevychovaným princom pobavili. ()

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bez poriadnej vraždy to skrátka nie je ono. Tentoraz ma krimi zápletka ohľadom krádeže kráľovského rubínu moc nenadchla. Jediné šťastie bolo, že čo chýbalo na zaujímavosti ohľadom samotného pátrania, to tu aspoň čiastočne vyvažovala humorná stránka o ktorú sa postarali Hercule Poirot a ten rozmaznaný egyptský princ. Priemer. 60/100 ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Suchet opět výborný, předloha opět dosti chatrná. Tohle při nejlepší vůli nešlo natočit o moc lépe. Všechna ta nečekaná vysvětlení, náhodně odposlechnuté a spatřené rozhovory a činy, tajemný vzkaz v ložnici, uspávadlo v čaji, dvojnásobně fingovaná vražda, vysvětlení typu "nešlo to jinak, neměl jsem žádný důkaz"... Já vím, že každý se potřebujeme něčím život, ale tohle bylo vážně moc. To si "královna detektivek" vážně potřebovala pomáhat tím neuvěřitelným panoptikem? Celkový dojem: 70% ()

Una111 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

HERCULE POIROT JE JEN JEDEN. A TO JSEM JÁ! - - - Přivést si na Vánoce Hercula Poirota jako hosta, no, může být něco lepšího? Uhlazené chování a šarm malého Belgičana vyniká ještě víc ve společnosti neotesaného egyptského prince. Snad ještě více než kdy jindy zábavný, roztomilý Poirot! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ta komická rovina je v tomhle případě skutečně povedené, hlavně setkání Poirota s princem jsou výborná, protože tohle jsou dvě dokonale odlišné postavy. Zápletka s rubínem není také úplně zlá a jednotlivé vánoční propriety jsou využity celkem inovativně. Navíc celou dobu nevíte, co se děje, kdo je mrtvý a kdo ne. V tomhle směru se díl povedl. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trošičku jednodušší a prostší díl, dá-li se to tak na Poirota říci. Pachatele krádeže rubínu odhalí divák za chvíli, vysvětlení je prosté, další případ je brzy zažehnán, takže celý díl je jen dalším zářezem to výborné Poirotovské série. Absence Hastingse, slečny Lemonové i Jappa = absence humoru. Přesto je to příjemný a velmi slušný díl. Theme Music: Christopher Gunning, Incidental Music: Fiachra Trench ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakýsi nalitý princ egyptský (!) půjčí děvce v hotelové il ristorante rubín velikosti pěsti a je příšerně udiven, když s ním děvka vezme do zaječích. Líné střevo prezentované princem leze krkem jak Herculovi, tak divákovi. Jakmile Hercule pozdravil jakéhosi Peverella, tak každý Potterolog zbystřil a začal myslet na hřbitov v Godrikově dole. Čmuchalovi všichni zatleskají, když zasuna vařečku do jakéhosi temně černého těsta, jež prezentuje materiál pro budoucí britský vánoční pudink. Poirot na Vánoce vážně září - všem ukáže, jak se z manga vyndavá pecka a tra dá - je vyhlášen první hvězdou zápasu. Ten hutný vánoční pudink je kapitolou sám pro sebe - člověk by nikdy neřekl, kolik že haraburdí se do něj vejde! 93% ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoduchšia dejová línia, v ktorej ide o krádež rubínu nevychovanému princovi, ktorý by si zaslúžil prefackať. Navyše, takmer od začiatku je páchateľ známy. Svetlými momentmi sú chuťové úchylky Poirota (na vianočný pobyt si nesie krabičku ručne robených čokoládových cukríkov a jeho komplimenty kuchárkam v rodinnom sídle). ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších zfilmovaných Poirotů, i když s celkem lehkou zápletkou. David Suchet tradičně výborný, atmosféra sálá z každého záběru a příběh je také propracovaný, hlavně část o fingované vraždě se moc povedla. Vůbec nevadilo, že tento díl není nijak extrémně vtipný, jako ukázka poctivé detektivky to slušně funguje. Tento díl jsem viděl aspoň pětkrát, ale nikdy se mi nestalo, že bych se u něj nudil. Prostě vynikající epizoda, která nemá jedinou chybu. 100%. ()

baroko 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejroztomilejších dílů, odlehčené téma s vánoční atmosférou a rozverným Poirotem, který musí změnit svůj sváteční program kvůli královskému frackovi. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prípad so stratou rubínu, ktorý je vhodný skôr pre komisiu námesačných ľahkovážnych idiotov nevydá na poriadnu detektívku. Ale aspoň spoznáme, čo dokážu Angličania označiť ako puding, primiešajú do toho množstvo nejedlého materiálu a potom to servírujú ako tradičnú vianočnú špecialitu. Keď sa niekde vyskytnú deti, tak je celkom isté, že sa rozhodujúcim spôsobom zúčastnia na objasnení. Improvizácia a náhody sú v tomto dieli silnými stránkami vyšetrovania. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serie a epizoda: S03E09. "Dcero zparchanteleho velblouda!" :)) Velmi prijemny a vtipny dil, do ktereho se - ackoliv ma jen 50 min - podarilo vmestnat strasne moc veci: kradez, vrazdu, lasku, exotiku, spoustu postav a k tomu to vse zabalit do lehce vanocniho baleni, protoze se pribeh odehrava o svatcich. A to ani nemluvim o tom, ze vas Poirot nauci krajet mango :) Egyptskemu princi je ukraden drahocenny rubin a Poirot i pres odpor k nevychovanemu mladikovi zacina patrat v dome egyptologa Laceyho. Tady me docela pobavilo, ze pouzita funkcionalisticka vila (neco jako brnenska Tugendhat) byla myslim pouzita jiz v nekolika dilech, pokazde trochu z jineho uhlu nebo v jinych prostorach. Kdyz clovek kouka dily s odtupem, nema sanci si toho vsimnout, ale jelikoz jsem je videl kratce po sobe, prisla mi nektere foyer povedoma. Nicemu to nevadi, prislo mi to spis roztomile :) ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"But there is one thing that Poirot does not understand. This note. It was placed in my bed, and still I do not know who wrote it. I, Hercule Poirot, whose business it is to know everything." ()

laepus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z detektivního hlediska jeden z nejslabších, přesto pro mě jeden z nejoblíbenějších. Poirotovi zde přeje až příliš mnoho náhod a má výjimečně víc štěstí než rozumu; na druhou stranu i bez Hastingse, slečny Lemonové a inspektora Jappa je zde humoru dostatečně a Poirot si to tady pěkně dává. ()

Reklama

Reklama