Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 3 (1990) (série)


Záhada lovecké chaty (S03E11)

(epizoda)
  • Velká Británie The Mystery of Hunter's Lodge (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, 1991, 50 min

Obsahy(1)

Poirot doprovází kapitána Hastingse na venkovské panství Harringtona Pace na lov tetřívků. Po lovu je pořádán večírek v lovecké chatě, po jehož skončení v domě zůstává pouze pan Pace, žena jeho synovce Rogera Zoe a hospodyně, paní Middletonová. Pozdě večer navštíví pana Pace neznámý muž. Jednají spolu o samotě, když se náhle ozve výstřel. Pan Pace je mrtev a neznámý prchá oknem. Na místo přijíždí inspektor Japp a okamžitě zahajuje vyšetřování. Poirot se pochopitelně do pátrání zapojuje také a svou pozornost poněkud nečekaně zaměří na ukradený bicykl pana Anstruthera, zaměstnance železnice. (Česká televize)

(více)

Recenze (35)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Aký múdry pes." Čo môže byť pre detektívku lepším prostredím, ak nie ponurý, pochmúrny a večne zahmlený anglický vidiek? Poirot doma v Belgicku nemá tetrovov a tak si povedal, že keď už je v Anglicku, rád by nejakých ochutnal. Odchádza preto s Hastingsom do vidieckeho sídla zaplneného rôznorodou skupinou ľudí, aby mu nešťastník Hastings ulovil pár operencov. Samozrejme sa tu však odohrá temný zločin a ťažko chorý (nádcha!) Poirot musí zasa raz vyšetrovať. Pes, bicykel a dobré rozuzlenie. Opatrných 70 %. ()

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šikovné odhalenie vraha, ktorý sa dokázal ukryť ešte viac ako zvyčajne, no skúsenému oku H. Poirota aj tak nič neušlo. A k tomu jeho roztomilý humor a bonmoty. V tejto časti trocha ochorel - tak o zábavu bolo postarané. Veľká spokojnosť, nadpriemer. 75/100 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Páchateľ, respektíve páchatelia, si to skutočne dobre vymysleli, ale to nestačí ani na chorého Poirota, ktorý sa vďaka zvýšenej teplote už lúči so životom. Nakoniec je táto komediálna linka to najzábavnejšie na celej epizóde. Aj keď teda voči tomu, ako Agatha túto story vymyslela, nič nemám. Proste solídny nadpriemer, chcelo to ale možno trošku dlhšiu stopáž a lepšie využitie prostredia ako stvoreného pre vytvorenie takmer až hororovej atmosféry. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirota miluju pro to neustálé obratné balancování na hraně, za níž se detektivka mění ve sbírku suchých anglických vtipů: "Okamžitě vyhlaste pátrání! Kolik máte mužů? Jenom jednoho? To budete muset dobře optimalizovat zdroje!" Celkový dojem: 75% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

( POZOR !! OBSAHUJE SPOILERY !! ) "Byl jste nějak nezvykle potichu, Poirote !!" ;) Velmi povedená epizodka s velmi mrazivou atmosférou britského venkova i dostatkem napětí pro její svižnost plná velmi povedených hlášek a vzájemného pošťuchování mezi charismatickým Belgičanem a vrchním inspektorem Jappem. Roztomile vtipný příběh s lehce průhledným rozuzlením, v němž Poirot stižený "smrtelně nebezpečnou rýmou" vyřeší vraždu i krádež kola prakticky z postele..;) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborné, jak po stránce komediální, tak i v případě detektivní zápletky, a to i přesto, že jsou tu opět použity převleky, což je divákovi jasné celkem brzy. Tenhle příběh je v tomhle smyslu ale dotažen téměř ad absurdum, což krásně funguje. Poirot a jeho umírání jsou skutečně výtečné a krásně to zapadá do celé vážné roviny. ()

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zase trošku jiný díl, ale nenadchl mě tolik, abych mu dal 5 hvězd:). Rozhodně hezky natočeno, vtip nechyběl a nuda nebyla. ... Lov, pátrací pes, převlek - vousy a brýle, kolo, Poirot nachlazen. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirot onemocní těžkou nemocí (rýma a nachlazení), to mu ale nebrání začít pátrat po vrahovi neoblíbeného majitele velké lovecké chaty na anglickém venkově. Šedé buňky mozkové začínají pracovat na plné obrátky a vrah to má brzy spočítané. Velmi dobrý příběh s občasnými prvky humoru musí potěšit každého Poirotovského fanouška. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Infantilní Poirot trpí klasickým výhradně mužským (někdy smrtelným) onemocněním, tj. rýmičkou. Časté shoty na železnici připomínají nevydařený toť Anna Karenina Revival (2012). Poirotův věrný pes Hastings přispěchá s prohlášením: "Nechte to vyšetřování na mě." Poirot naštěstí není takový pitomec, aby snaživého hlupáka Hastingse nechal pracovat (tj. vyšetřovat). A konečně komisaře Jeppa zajímají jen sendviče podávané k fare la colazione. Nic moc Renny! 68% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další dokonalá adaptace krátké povídky královny detektivek. Výborně propracovaný příběh, opravdu tajemná atmosféra, klasický britský venkov a Poirot nakažen vražednou horečkou, chřipkou. Hlavně rozuzlení tentokrát opravdu stálo za to. Zápletka je tentokrát opravdu zamotaná, vážně jeden z těch lepších případů Herculea Poirota. Všichni herci opět excelovali. Poctivá detektivka. 100%. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirot si na love objednal sedem tetrovov, ale nebude mu to nič platné, keď v mrazivom počasí vonku posedáva. Tajomstvo príbehu nie je až tak tajomné, keď sú veci podozrivé už od samého začiatku. Len sa z toho treba pomaličky vymotať, preštudovať cestovný poriadok vlakov, nájsť bicykel a niekoho, kto má na vrahov dobrý čuch. Spoznáme nielen anglický humor, ale aj anglickú vďačnosť za nájdenie stratenej veci. –––– Videli ste tú vďačnosť? A ja do toho dávam celú svoju osobnosť! ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Vy odjíždíte. A to se může?" Gurmán Poirot trpí "vražednou horečkou", přesto rozplete jeden nesmyslně komplikovaný plán vraždy a především odhalí jeden ztracený bicykl, za což se bohužel velkého vděku nedočká. Celkem typická ukázka toho, jak komplikovaný plán vraždy vyšetřování spíše usnadňuje, navíc jeho realizace působí naprosto nerealisticky. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serie a epizoda: S03E11. Tentokrat takovy (pod)zimni dil ze sychravych blat, kam se Poirot s Hastingsem vypravuje na strileni tetrivku. Vse organizuje neoblibeny zbohatlik Pace, ktery je po odjezdu hostu zastrelen neznamym prichozim. Trochu mi to atmosferou pripominalo "Fantomas kontra Scotland Yard" (1966), kde se taky sjeli na zamek, akorat lovili lisku. Ale narozdil od komisare Juvea sveho pachatele Poirot vzdy dopadne :) ()

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I přes to, že vypadá Hercule Poirot na angínu pectoris spouští své nemilosrdná kola vyšetřování, aby pomohl dopadnout dalšího z řady zločinců, které díky němu chladnou v chládku. ()

Reklama

Reklama