Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 3 (1990) (série)


Vražda na maškarním plese (S03E10)

(epizoda)
  • Velká Británie The Affair At The Victory Ball (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, 1991, 51 min

Hercule Poirot a kapitán Hastings navštíví ples, který patří k vrcholům společenské sezony. Kolem půlnoci se však pestrý rej masek změní v tragédii, když je tanečník převlečený za Harlekýna nalezen s nožem zabodnutým v těle. Mrtvý svírá v pěsti bambulku, nepochybně utrženou z kostýmu Pierota, a je u něj nalezena i krabička s kokainem. Hrůzná commedia dell’arte tím však ještě nekončí. Druhý den zemře Kolombína, přítelkyně zavražděného, na předávkování toutéž drogou. Velký detektiv se pouští do vyšetřování a stojí před velmi těžkým případem, v němž nalézá spoustu časových nesrovnalostí a podivných osobních vazeb. (Česká televize)

(více)

Recenze (37)

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirot je na plese naprosto dokonalý, hlavně v tom, jak jako jediný nemá kostým, i když řekne něco jiného. Skvěle tam jako figurka zapadá. Příběh je propojen s rádiovým vysíláním, což je také místo, kde je nakonec vrah odhalen. To je naprosto skvělý způsob a celý detektivní příběh tak získává ještě něco navíc. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Herci nikdy nevedia, kedy majú prestať." Dosť tomu dalo atraktívne pozlátko v podobe maškarného bálu. Útoky na Poirotove ego boli mimoriadne kruté. Odľahčenejšie poirotovky nemám príliš rád, ale táto mi sadla. ()

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taký klasický diel s pútavou zápletkou a vydareným rozuzlením, v ktorom páchateľ urobí iba jednu malú chybičku. A tú samozrejme H. Poirot so svojimi šedými bunkami dokonale zužitkuje. 75/100 ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasický Poirotův případ na malém prostoru, akorát nevím, jestli by mu ve skutečnosti dovolili dělat rozřešení v rozhlase, jak jsme viděli, ale jako finále to nebylo špatné. ()

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čím dál tím víc srovnávám tyto staré díly s těmi novými. Je to sice neférové, ale opravdu se těžce sleduje 51 minutový Poirot, kde se ani nezorientujete, kdo je kdo a než pochopíte co se tam stalo, tak už sedíte ve společné místnosti a Suchet vysvětluje. Tentokrát mi to dokonce přitížili maskami na maškarním bále, což byla na jednu stranu chyba jak prase, ale moc krásně podaná, takže budiž odpuštěno. Dokonce konec byl trochu neobvyklý, v uzavřeném okruhu pouze pár postav (zase chyba), ale celé dění vysíláno veřejnosti pomocí rádia. Řekněme, že zápletka opravdu hodně slabá, nebo hodně slabě podaná, ale tentokrát se pan Rye vyhrál s pozadím. .... Maškarní bál, drogy, bambule z kostýmu, rádiové vysílání. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát je Poirot zatažen do dvou vražd (jedna na maškarním plese, druhá v bytě) a bude hodně náročné je odhalit. První polovina dílu není moc zajímavá, ale druhá polovina včetně výtečného odhalení vraha v přímém rozhlasovém vysílání vše nahrazuje. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moje oblíbená povídka skvěle převedená na televizní obrazovky. Povídka by byla lepší, kdyby měla o pár stran víc. Tato epizoda je ale podle mě dokonalá, vtipná, atmosférická s dalším skvělým Agathiným nápadem s Harlekýnem a spol. Prostě další epizoda, u které jsem se báječně bavil.... Já prostě nikdy nepřestanu obdivovat, jak si filmaři porádí s párstránkovou předlohou. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hercule má strašně neduhů: Vždycky poslouchá cizí hovory, chlemtá banánový likér či extrémně nadšeně poslouchá chválu pěnou na svou osobu. Již od prvního dílu si věrní diváci Hercula mohli povšimnout, že ženy si kpt. Hastingse vůbec nevšímají a Hastings jim vůbec nejde naproti (raději remcá s Herculem u plesového stolu). Unikátní snímek Poirota a Hastingse v periodiku: Hercule se kření jako po požití japonského wasabi a kpt. se nonšalantně usmívá (užívá si svůj první a poslední okamžik slávy). Hercule: "Hastingsy, dáme si vyjížďku do budovy rozhlasu BBC." Hastings: "Co tím myslíte?" 87% ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na maškarný bál každý potrebuje masku, iba Poirot samozrejme nie, lebo on je jedinečný sám osebe. Masky a prevleky ale nakoniec zohrajú dôležitú úlohu pri objasňovaní tejto vraždy s drogovým pozadím. Kritika čistoty Poirotovej angličtiny vo vysielaní rádia nemôže padnúť na úrodnú pôdu a spôsob, akým to zahovorí je neopakovateľný. –––– Neviditeľný diabol je stále medzi nami. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serie a epizoda: S03E10. Na Plese vitezstvi (zrejme k vyroci konce 1. svetove valky) se schazi spousta lidi v maskach, vcetne 6 lidi v kostymech komedie dell'arte, usitych podle vzacnych porcelanovych figurek. Nejprominentnejsi z nich, lord Cronshaw, je zavrazden a Poirot musi najit maskovaneho vinika. Velmi prijemny dil s peknymi kostymy a angl. smetankou, ktera pod svymi vybranymi zpusoby skryva nejedno tajemstvi a nerest. Do reseni pripadu se dokonce svym zpusobem zapoji i BBC :) ()

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Světoznámý detektiv si oblékne maškarní a vyrazí na maškarní bál. A zase jako na potvoru se mu do cesty připlete zločin. Nebyl by to on, kdyby se hned nepustil do vyšetřování. ()

Reklama

Reklama