Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 1 (1989) (série)


Dvacet čtyři černých kosů (S01E04)

(epizoda)
  • Velká Británie Four and Twenty Blackbirds (více)

Obsahy(1)

Hercule Poirot obědvá ve své oblíbené londýnské restauraci. Od servírky se dozvídá o podivné změně v chování jednoho z pravidelných hostů. Malíř Henry Gascoigne, který si u nich vždy v úterý a ve čtvrtek dává své menu, se náhle začal objevovat v jiné dny a objednává si jídlo, kterého by se dříve ani nedotkl. Poirota tato záležitost velice zaujme. Další den přinesou noviny zprávu o Henryho tragické smrti. To je chvíle pro detektivův vytříbený úsudek. Začíná rozplétat jemné předivo případu rafinované vraždy. Další záhadu pro Poirota představuje také anglický národní sport kriket. Podle vlastních slov nezná žádnou jinou hru, ve které by si ani sami hráči nebyli jisti pravidly. (Česká televize)

(více)

Recenze (39)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tomto díle nevystupuje ani jeden černý kos. Dokonce ani jeden z Dvadsaťštyr drozdov. Záhadné, vskutku záhadné, bohužel jen natolik, že je pointa odhadnutelná po pár minutách, jenže, tady ani tak nevadí, kdo ví proč, ale dívá se na to dobře, přitom nemůžu přijít na jediný důvod, proč je tenhle díl natolik dobrý (rozuměj průměrné Poirotí kvality). ()

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z mála dielov tohto detektívneho cyklu, kde som zápletku a rozuzlenie uhádol už po pár minútach. Našťastie sa však na to výborne pozeralo a hlavne Poirot tu opäť raz sršal svojim typickým šarmom, pričom nešetril bonmotmi.70/100 ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Opět dost předvídatelná epizoda, která ke všemu nepobrala ani příliš zajímavosti. Vinou střihu je vše jasné i lehce retardovaným divákům po pár minutách. Prudce inteligentní člověk mého formátu tedy musí zaručeně trpět. Divácký zážitek nezachránily ani kozy jako vozy prostorově náročnější obdařené zrzky. Věřím, že se s příchodem dalšího režiséra pozvedne kvalita o stupínek výše. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podobně jako předchozí Únos Johnnieho Waverlyho je i Dvacet čtyři černých kosů spíše průměrnou detektivkou, u které je kamenem úrazu očividná identita pachatele a do jisté míry i průhlednost zápletky, na čemž se podepsalo zejména menší množství postav a (možný SPOILER!) "špatně udělaný make-up" (konec možného SPOILERU!). ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tyhle díly pod hodinu Poirotovi moc nesluší. Vše je tak zrychlené, až je to místy trapné a ne tak napínavé. Tady v tomto díle bylo až laciné, jak se najednou Poirot dostal k informaci o chlápkovi, co najednou dělá něco jinak. Člověk si hned domyslel, jak to přibližně bude. A vedlejších postav se stihlo představit jen pár, tak nebylo tak těžké hádat, kdo bude nakonec asi vrah. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vyškolená poirotovskými myšlenkovými pochody, jsem hned od začátku pozorně sledovala různé detaily, které by mohly přijít někomu zbytečné. Ale nebyly. Vraha jsem odhalila poměrně záhy. Pak mě zajímalo, jak se to celé rozplete. Vůbec mě to nepřekvapilo. Všechno to do sebe krásně zapadlo. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Záměna totožností prostě k detektivním příběhům patří, to je jasné. Tady se mi líbí, že je hned od začátku zřejmé, že k jedné takové záměně došlo, ale co je vlastně zajímavější, to je skutečnost, kdo se za danou osobu zaměnil a proč. V tomhle případě to funguje velmi dobře, a i přes pomalé tempo je příběh dostatečně zajímavý. ()

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zpracování a umění herců je jako vždy na vysoké úrovni, tam jsem spokojený. Horší je to se zápletkou, respektive jejím odhalováním. Poirot většinou není složitý a vrah bývá většinou odhalen dříve, než jeho jméno vyřkne samotný David, jen málo kdy vůbec netuším. Bohužel v tomto případě jsem si byl jistý v prvních pár minutách a režie mě ani jednou nepřesvědčila o opaku. To je podle mého zásadní chyba a proto tomuto dílu dávám zatím nejnižší hodnocení. ... Souhlas s Hejtmy ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně poirotovský díl, který je zcela parádní. Poirot v parádní formě vyšetřuje smrt postaršího pána, který spadl ze schodů a zlomil si vaz. Jenže pravda, jako obvykle, je zase jinde. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět stejná kombinace nevěřícího Jeppa, šaškovského Hastingse a geniálního Poirota. I malá změna ve stravování neunikla pohledu belgického požírače pralinek. Podivuhodná vlastnost vetříti se kamkoliv pro trochu žvance na svačinu je Herculovi vlastní. 78% ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tieto staršie poirotovky dávajú divákovi možno až príliš veľa okatých indícií, takže som celý čas tŕpol, či je to naozaj také jednoduché. Zostávalo mi len pátrať, prečo práve takto a z akého dôvodu nastali niektoré udalosti, ktoré mi do skladačky nepasovali. Vysvetlenia na konci samozrejme prišli, ale veľmi ma neuspokojili. Humor je vlažný, športové znalosti kriketu na konci celkom neuveriteľné a dávka nahoty určite najštedrejšia zo všetkých dielov. –––– Ako ste asi sami zistili, nemám pred vami čo skrývať. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serie a epizoda: S01E04. Tyto kratke epizody z prvnich serii nekdy doplaceji na malo podezelych, jako v tomto pripade (i kdyz osob a komparsistu je tu relativne dost). Formalne je to kvalitni dil jako vzdy, s typickym jemnym humorem a fajn atmosferou, ovsem vzhledem k tomu, ze jedna z postav zemre hned na zacatku, coz da do pohybu sled udalosti, a dalsi je zavrazdena, vpodstate v pulce je dosti jasne, kdo je tady pachatel. Navic mi misty vadil jaksi podivny preklad (v ceskem dabingu), ktery na par mistech nedaval moc smysl. Uz treba ten nazev...doted nechapu, co se tim jako oznacuje a to jsem videl tento dil nekolikrat. Mluvi o kosim - ostruzinovem kolaci. Jestli to ma v anglictine nejak podobnou etymologii nebo je to metafora, netusim... Kazdopadne konec u vecere s rozpravou o kriketu je roztomily :) ()

danielosbourne 

všechny recenze uživatele

Filmu se nedá téměř nic vytknout. Snad jen, že odhalení vraha není tak nečekané, protože je vrah téměř jasný a celkový děj je málo napínavý. ()

Petr.Kocfeld 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ale jo,velmi dobre.Tento Poirot se docela povedl.Davam 75 procent.Poirot zde dokonce i vari priteli Hastingsovi pokrm a mluvi zde sem tam i o kriketu a Poirotovi zde vrta chrup jeho oblibeny dentista.Zato slecna Lemonova se zde moc neukaze.Vubec ne spatny Poirot,i kdyz nazev jsem nepochopil.Poirot a onen dentista spolu dokonce obedvaji v jiste restauraci a tam si za pomoci servirky vsimnou,ze jeden host se chova trochu jinak nez obvykle...Poirot se v teto epizode setka take s jistou umelkyni,ktera mu ma pomoci s timto policejnim pripadem.O kriketu se zde dozvi v radiu diky priteli kpt.Hastingsovi a take si o nem precte v novinach,ktere si koupi...Avsak klic k zahade se skryva asi nekde jinde.Umirajici stary strycek zde umira,nebot mu zde k tomu kdosi pomohl. ()

Reklama

Reklama