Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 12 (2010) (série)


Viděla jsem vraždu (S12E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Hallowe'en Party (více)

Ariadne Oliverová se vypravila navštívit svou známou, aby jí pomohla s organizací dětského večírku. Během příprav je zasypána dotazy dětí ohledně svých knih. Dívka jménem Joyce začne tvrdit, že ona sama nedávno viděla vraždu, ale nikomu o tom neřekla, protože si až později uvědomila, že šlo o vraždu. Nikdo nebere Joyce vážně, ale zanedlouho je děvče nalezeno utopené v nádobě s vodou. Ariadne Oliverová se neztotožňuje se všeobecným názorem, že šlo o čin neznámého šílence, a žádá o pomoc Hercula Poirota. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

Gemini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z nejpůsobivěji vizuálně pojatých epizod "seriálu", ale zároveň jedna z dějově respektive detektivně nejvíc haluzových. A samozřejmě unikátní i tím, že zde poprvé je přímou obětí (čímž říkám, že nepočítám Orient Express, kde šlo o retrospektivu) vrahovy zvrácené mysli dítě. Jinak samozřejmě vysoký řemeslný a výpravný standard je zachován, takže těžko jde toto Vidění Vraždy nějak strhat. 70% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Agatha nechala pro jednou zavraždit dítě a to během halloweenského večírku, což příběhu dodává lehce hororovou atmosféru. Jinak jde o klasicky zamotanou historku se spoustou postav/podezřelých, ve kterých budete mít možná trochu guláš, kde jedna vražda vede ke třema dalším, které s ní možná souvisí, možná ne, a pokud ano, je samozřejmě otázka jak, a kde po sobě všichni hážou divné pohledy, tajně pálí v krbu jakési dopisy, nechybí vesnická podivínka ani náboženská fanatička... První polovina zahltí diváka informacemi, v druhé se mi ale začal příběh rychle vyjasňovat a vraha jsem odhadl. ()

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nejstrašidelnější Poirot, dost rozdíl například od "Posledního víkendu", kdy je děj zasazen do krásného podzimního anglického venkova, všude červené listí a záběry na barevné stromy. Tady jsou záběry na aleje v noci, převalující se mlha, čísi tiché kroky, rychlý ustrašený pohled za rameno, takové ty zkresleně natočené hororové sekvence vražd apod. Příběh je mimořádně ještě zamotanější, než je zvykem. Takhle silně na mě zapůsobilo jen Pět malých prasátek. A ke konci ten Poirotův akční zásah neměl chybu, tak mě to překvapilo, že jsem čekala, že se snad začne prát. Dost mě zajímá, jestli tohle dílo trumfne Orient expres.... ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z těch lepších dílů, který sice pracuje s provařenými proprietami starého sídla a dědictví, ale tentokrát je to ozvláštněno tím, že oběť je dítě, ačkoliv poněkud otravné, o kterém i místní kněz nevypráví zrovna lichotivě. Jinak je to jako vždycky, skvělé herecké výkony (ať žije kuní gezicht Juliana Rhind-Tutta), dobré lokace a jeden perfektně navoskovanej kníř. ()

Disk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mark Gatiss je scénáristický bůh a jeho další poirotovský počin to jenom potvrzuje. Viděla jsem vraždu je dalším vybroušeným příběhem, tentokrát obohacený o hororovou atmosféru. Malá anglická vesnička, jejíž někteří obyvatelé skrývají děsivá tajemství a nebojí se vraždit ani děti. Silně znepokující snímek, kde si divák není jistý vůbec ničím. A takové detektivky mám nejraději. ()

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z ďalších popredných dielov tohto detektívneho cyklu, ktorý sa od tých ostatných vyznačuje vynikajúcou mysterióznou ba priam až hororovou atmosférou. K tomu rafinovaná vražda a spletitý príbeh s grandióznym odhalením páchateľa. Poirot sa v tejto časti poriadne zapotil. 85/100 ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvůrci opět nezklamali a nabídli hodinku a půl poctivé filmařiny, plné výborného herectví, v čele se stále skvělým Davidem Suchetem. Tradiční je ovšem i moje brblání na adresu předlohy. Ta sice rozhodně nepostrádá některé velmi originální nápady, ale v celku opět působí dosti násilně. To je ostatně dobře vidět právě v "naší" filmové adaptaci (to, že papír snese víc než filmový pás, ostatně není nikterak originální postřeh). Ač se herci snažili sebevíc, scéna "oběti" v závěru je pravděpodobná asi tolik, jako universitní skripta uložená v knihovničce mé babičky... celkový dojem: 70% Zajímavé komentáře: Klariska (já to říkám pořád, že dabovaný Suchet je bezmála poloviční ;o) ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Tak a teď je čas, abychom šli všichni na kutě !! Nebo je čas, aby vám Poirot vyprávěl příběh ?? Halloweenský příběh ??" Nutno podotknout, že příběh parádní, velmi temný se standardně skvělým Suchetem, okořeněný o duchařský nádech svátku předvečera Všech svatých, jehož hutná atmosféra s úžasně gradujícím napětím by se dala doslova krájet !! Charlesi Palmerovi se opravdu podařilo natočit skvostně mrazivou epizodu nezvykle čistě, přičemž se divák v tom tradičně nepřehledném finálním rozmotávání zločinu a vyjasňování motivů ani příliš neztrácí.. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tomto příběhu je nesmírně krásné, jak se mu daří pojmout hororovou atmosféru, a to v podstatě jen díky noci, troše mlhy a správným záběrům. Tohle mu dává hodně navíc, stejně jako rozuzlení, které je podáno velmi temně a šíleně, což má na diváka ten správný efekt. Tyhle poslední díly jsou nesmírně propracované a povedené. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasický Poirot. Tentokrát jde ale o vraždu dítěte za podivných okolností, což příběhu dodává zajímavou atmosféru. Navíc je příběh zajímavý tím, že se v něm objevuje spisovatelka píšící o finském detektivovi, jehož jméno mi teď vypadlo, že mi trochu autobiografie? S také zmínka o Československu potěšila. A zločin současný provázaný s zločinem minulým, v tomto díle jsem byl prostě spokojen. ()

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na momentálně posledních dílech jde opravdu vidět jak jejich kvalita neustále stoupá, staří herci se občas vrací, ale berou svou úlohu nanejvýš vážně. Režii přebírají ostřílení mistři a celkově audiovizuální pohled je dokonalý. Tajemnost tohoto dílu by se dala krájet. Nechápu, kde na to berou dostatek financí, když se jedná pouze o TV film. Je škoda, že Hercule nesleduje mnohem víc lidí, než kolik by si zasloužil. Sucheta opravdu obdivuji, bez něj by to nebylo ono a díky jeho výkonům patří k hereckým špičkám, ne každý herec by zvládl utáhnout tolik dílů a přitom vypadat pořád jako dokonalý belgický detektiv. Pevně věřím, že s ním zvládnou natočit vše. Na tomto díle se mi ještě líbil hodně rozuzlený závěr, před kterým už to vypadalo, že vše skončí, ale bystrému pozorovateli docházelo, že je toho ještě spoustu nevysvětleného a neříkám, že mi pár věcí nedošlo, ale rozhodně se mi líbilo to emoční vypětí mezi všemi postavami. ... Přinesu portské, nevím které přesně zvolit, teď když už nemáme muže v domě. ... Hodně z vás se popálí, oheň to je jazyk zlý, per se s drakem. ... Halloween, zahrada, 3 vraždy. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirot je pozván na klasické anglické sídlo aby vypátral vraždu malé dívky. Pozvala jej jeho stará známá Ariadne Oliver (Zoë Wanamaker), která již počtvrté provází Poirota při pátrání (od filmu Karty na stole). Úvod je skoro až hororový, další pátrání je spíše zase tradiční s hodnotícím závěrem. Nutno ale říct, že tento díl má několik opravdu strašidelných scén. Hudba: Christian Henson ()

vesper001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Staré hříchy vrhají dlouhé stíny.“ Halloween nesnáším a plně sdílím páně Poirotův názor, že civilizovanější než strašit (s) dýněmi a vraždit neviňátka je jít na Dušičky zapálit svíčku na hřbitov. ()

Reklama

Reklama