Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 2 (1990) (série)


Tajemné zmizení pana Davenheima (S02E05)

(epizoda)
  • Velká Británie The Disapperance of Mr. Davenheim (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, 1990, 52 min

Obsahy(1)

Při společné návštěvě představení iluzionisty jsou inspektor Japp i kapitán Hastings fascinováni kouzelníkovým uměním, pouze Poirot je skeptický. Žádné záhady neuznává. Japp mu proto předloží skutečnou záhadu, a sice nevyjasněný případ zmizení významného bankéře. Pan Matthew Davenheim před několika dny odešel ze svého domu odeslat dopisy a od té doby o něm nikdo neslyšel. Nepotkal ho ani jeho kolega a rival v jedné osobě pan Lowen, mířící stejnou cestou k němu domů. Tato záhada Poirota zaujme natolik, že s Jappem uzavře sázku, že ji vyřeší do sedmi dnů, aniž by opustil svůj byt. Klíč k případu geniálnímu detektivovi nakonec poskytne obsah toaletní skříňky zmizelého muže. (Česká televize)

(více)

Recenze (37)

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľmi vydarená časť, zaujímavá krimi zápletka a humorom sršiaci H. Poirot. Odhalenie zápletky bolo tiež zaujímavé, fantázii sa medze nekladú evidentne... Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle filmové zpracování jsem (možná poněkud paradoxně) ocenil až na druhé shlédnutí, neboť jsem znal rozuzlení a mohl se tudíž soustředit na všechny ty nádherné fórky, kterých se filmaři dopustili. Suchet aka Poirot, jakoby nic čarující s příručkou v ruce je naprosto úžasný a odzbrojující. Skvělé! Celkový dojem: 85% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tajemné zmizení pana Davenheima patří do té skupiny případů, které vynikají svou hravostí s divákem a jeho pozorností. Vedle toho jde rovněž o velice humorně pojatý díl, hlavně díky sázce mezi Jappem a Poirotem, který si krátí chvíle trávené ve svém bytě tím, že se učí kouzlit, navíc ve společnosti otraveného papouška. Též musím ocenit přítomnost flashbacků, kterými se v předchozích dílech hodně šetřilo. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když se spojí dobrý detektivní příběh a k tomu se přidá ještě skvělá zápletka komická, která se tentokrát točí kolem sázky, kdy Poirot musí řešit případ s tím, že nesmí odejít z domu, vznikne skvělý příběh, který vás baví, a i když odhalíte pointu dřív, ty vtípky a kouzelnická čísla si užijete. Celkově je to pak výborně vše zkombinované. ()

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších těch krátkých Poirotů. Nejen, že se jedná o kvalitní zápletku, ale tentokrát nekulhá ani atmosféra. Do toho neobvyklé řešení případu - nevyjdu z domu a Poirotovi kouzla:). ... Mlha, kapesní zloděj, trezor, závody aut, papoušek. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirot se učí čarovat a mezitím uzavírá s inspektorem Jappem sázku, že sedm dní nevytáhne paty z domu a zároveň vyřeší případ zmizelého bankéře Davenheima. A jak známe Poirota, i tohle nebude neřešitelný případ. Příjemný a hodně dobrý díl. Theme music: Christopher Gunning, Incidental music: Fiachra Trench ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To bylo perfektní představení! Tenhle snímek bych pouštěl všem budoucím rejžům na FAMU, jelikož narvat vše a nic navíc do padesáti minut zaslouží kurevský respekt! Zápletka je una bellissima, prostředí je grosso a Hercule s ostatním komparzem jsou famosi! Neskutečná zašmudrchanost případu upoutala každého "Herculovce" (tj. fanatický fanoušek detektiva s knírkem). 96% ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Odišiel do hmly a už sa nevrátil na obchodné stretnutie. Niekoľko málo pravdepodobných náhod, až je riešenie celkom očividné. Samozrejme len pre nejlepšieho detektíva. –––– Za předpokladu, že se dovím všechna fakta, dospěju nevyhnutelně k řešení. –––– Vybral si dobráka Čajkovského jako komplice. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serie a epizoda: S02E05. Dobre vystaveny dil o nevysvetlitelnem zmizeni financnika Davenheima, s kterym se mel v jeho vile setkat kolega/konkurent. Ke schuzce ovsem nedoslo, jelikoz Davenheim se nedostavil a neni ani jasne, jestli ho nekdo treba nezavrazdil. Vse je ozvlastnene sazkou s Jappem, ktera nuti Poirota vyresit pripad, aniz by opustil svuj byt (a navic se musi starat o papouska, ktereho mu proti vuli sverili na opatrovani). Jeho ocima a usima se tedy stava Hastings, zatimco Poirot doma cvici kouzelnicke triky. To je kupodivu opravdu perfektni a sam nevim, jak ty karetni kejkle delal, natoz jak se to vubec Suchet dokazal naucit :) ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabší díl, kde sice je překvapivá pointa, ale celé je to takové líné. Nicméně interakce Poirota s papouškem a plnění Hastingsových úkolů vtipné bylo. Za mne 60%. ()

Reklama

Reklama