Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 2 (1990) (série)


Únos ministerského předsedy (S02E08)

(epizoda)
  • Velká Británie The Kidnapped Prime Minister (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, 1990, 50 min

Obsahy(1)

Cestou ze svého sídla na nádraží byl přepaden vůz ministerského předsedy. Díky duchapřítomnosti svého šoféra utrpěl premiér jen drobný šrám a po rychlém ošetření mohl pokračovat v cestě do Francie na mezinárodní konferenci o odzbrojení. Jenže útočníci sice uprchli, ale nevzdali se. Ve Francii byl na ministerského předsedu vzápětí spáchán druhý útok, při kterém byl premiér unesen. Situace je vážná. Jeho neúčast na konferenci by nahrála zbrojním plánům Německa a mohla by tak ohrozit stabilitu celého kontinentu. O pomoc není požádán nikdo jiný, než slavný belgický detektiv. A zatímco je celá Evropa v krizi, Poirot přemýšlí. Za mnohem obtížnější případ totiž považuje zkoušku nového obleku u svého krejčího. (Česká televize)

(více)

Recenze (32)

Zíza 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Buď to bylo trochu slabší, nebo se mi zapálily šedé buňky mozkové, protože těsně po začátku jsem věděla, kdo to byl, jen jsem nevěděla proč. Což ani nešlo. Vtipný díl. ()

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na môj vkus príliš veľa politiky a iba priemerné vyšetrovanie. Našťastie sa tu nezabudlo na šarmantný humor Hercula Poirota, ten jediný ťahá tento diel trocha hore. Lepší priemer. 65/100 ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirotovka řekněme standardní, tj. výborná, ale v rámci celého seriálu spíše slabší. Výbornou atmosféru, navíc zdařile okořeněnou momentky z vysoké politiky mu ovšem upřít nelze. 75% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Únos ministerského předsedy mě upřímně moc nebavil, a to zejména proto, že se tam až příliš šťourali v politice a válce, což mě nikdy moc nebralo. V tomto případě bych byl i vděčný za nějaký ten mord, kterého se mi nedostalo, jelikož osobně mám prostě radši, když se šedé buňky mozkové trápí nad nějakou tou vraždou, které předchází nějaký pádný motiv. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Já se zblázním !! Představte si, každý rok mě pan Poirot přesvědčuje, že se mi zcvrknul metr.." ;) Třeba přiznat, že právě Únos ministerského předsedy, i přes tu u starších dílů obvykle krotkou stopáž, patří mezi nejzdařilejší poirotovské příspěvky navzdory, ba právě proto, tomu až lehce columbovskému nádechu i pointě, kterou tentokrát všímavý divák odhalí, když se skutečně nedá hovořit o typicky christiovsky křížovkářské detektivce, což maximálně oceňuji.. O columbovském duchu, nikoli struktuře příběhu, svědčí nejen velmi vtipné pasáže se skvostnými dialogy z Poirotova soukromí, ale především skutečnost, jak ho "nadřízení"vnímají jako pomalého, nikoli důsledného, blázna.. Velšan Andrew Grieve tímhle předválečným, co do příběhu, citlivě natočeným dílkem plným typických ostrovních vtípků nesmírně zabodoval.. A David Suchet ?? Fantastický, ostatně jako vždy !! ()

Una111 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já vím, že se opakuji, ale... to je takový miláček! Mimochodem on i ten Hastings je velice roztomilý, tak trochu v pozadí toho malého, kulatého Belgičana. Tohle byl velice milý, vtipný díl, v němž se ukázalo, že Poirotovi je třeba důvěřovat! Erin gobra! ()

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizodka s krejčím byla takovou třešínkou na dortu a právě tyto situace dokazují, že Hercule Poirot je také jenom člověk a ne nějaká mašinka oplývající geniálními šedými mozkovými buňkami s výrazem pokerového hráče. ()

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pěkný, přesto nijak vyčnívající díl. Bohužel až na nějaké detaily to byl docela předvídatelné. Taky mě tak napadlo, že jsem v HP viděl poprvé zásahovou jednotku té doby:D. Mini scéna s krejčím vtipná:). ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spíše průměrný díl o únosu britského ministerského předsedy, což samozřejmě nemůže Poirota nechat klidným a především jeho šedé buňky mozkové. Nikterak zajímavý, ani vtipný, ani dramatický díl, který ale aspoň končí úsměvnou scénou u krejčího. Hudba: theme Christopher Gunning, incidental music Fiachra Trench ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O žádné epizodě s Poirotem nelze říct, že by se vyloženě jednalo o přešlap. Únos prime ministera má jen jedno chybu. A totiž skutečnost, že propracovaný děj by se mohl (nebo měl?) natáhnout na stopáž ke stu minutám. Protože kompozice padesáti uběhnu vších minut je ve stylu: 15 minut problém, 30 minut (někdy pro diváka těžko objasnitelná) Poirotova dedukce a 5 minut "pořešení" a zatýkání. Konkrétně v tomto počinu divák absolutně nemůže uhodnout, kdo že je viníkem. Jedno z prvních vyloženě politických témat řešených Poirotem lze směle označit za nelogické a i pro Poirota neřešitelné. 71% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím říct, že Únos ministerského předsedy mě nejen velmi překvapil, ale dokonce je to jeden z nej dílů. K této epizodě jsem četl i povídku, ta ovšem za moc nestála. A proto i tady došlo k větším či menším změnám, ty jsou ale rozhodně k lepšímu. Příběh je pěkně natočený, opět tu je velkým tahákem působivá atmosféra i zajímavé finále. Příjemným doplňkem je pár vtipných scén a výborných hlášek, které mám ještě teď v paměti. Takže opt suprový Poirot, další skvělá ukázka toho, jak má vypadat pravá detektivka. 90%. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Politická zápletka takejto kriminálke veľmi nesvedčí aj keď sa zabŕdlo do citlivých britských záležitostí a bolo to s náležitým hudobným podmazom. S očakávaným a pomerne vlažným vyvrcholením ma to nijak neohúrilo. –––– Neplatíme pana Poirota za to, aby myslel. –––– Nejhorší fanatik je tichý nenápadný fanatik. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serie a epizoda: S02E08. Tentokrat vice politicky dil, kdy je nejdriv postrelen a pak unesen angl. premier. Na radu Jappa vlada najima Poirota, ktery zahadu resi po svem. Kolegum dela vrasky, protoze ti nemysli tak dopredu jako on a vysetrovali by radsi uplne na jinych mistech. Ale Poirot ma cich, ktery ho vede spravnym smerem. [spoilery!] Dil je sice lehce zdlouhavy, ale zas natukne zcela jine spektrum problemu nejen tehdejsi doby - a to vztahy Anglie a Irska. Vlastne se jedna o pocatky IRA. Jen si clovek jako ja opet rikal, jestli to je dle reality te doby (30. leta), protoze bezpecnostni opatreni naprosto zcela zadna :) Aby se v dnesni dobe takto amatersky dopravoval vysoky clen vlady, to neexistuje :) ()

Hanes88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bál jsem se hodně, protože nejlepší Poirotovky jsou většinou o vraždách, a tohle byl "jen" únos. Jenomže nakonec se to pěkně vyvrbilo a skvělé vyšetřovací metody Poirota :-). To jak se tvářili Japp s tím ministrem bylo opravdu úsměvné :-). ()

Reklama

Reklama