Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 2 (1990) (série)


Dáma se závojem (S02E02)

(epizoda)
  • Velká Británie The Veiled Lady (více)
TV spot

Obsahy(1)

Poirot si zoufá z nedostatku práce a obává se, že již samotná jeho existence donutila všechny zločince zanechat zločinu a stát se řádnými občany. Vrchní inspektor Japp se jej snaží vytrhnout z chmurných myšlenek a vypráví mu o loupeži v klenotnictví, která by jej mohla zajímat. Lupič byl sice na útěku zadržen uvědomělými občany, ale až na policii se zjistilo, že drahokamy, které u něj byly nalezeny, jsou falešné. Ty pravé již mezitím stihl předat svému komplici. Skutečné rozptýlení však znamená až nový případ. Poirota požádá o schůzku záhadná dáma se závojem. Představí se jako lady Millicent Castle-Vaughnová, dáma, jejíž život plní řádky společenských rubrik všech novin. Prosí detektiva, aby jí pomohl, stala se totiž obětí bezohledného vyděrače. Poirot se pouští do pátrání, které jej zavede až na opačnou stranu zákona. Ani to však geniálnímu detektivovi nezabrání v odhalení překvapivých souvislostí. (Česká televize)

(více)

Recenze (50)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Poirot nežartuje." Dosť slabý Poirot - nezaujímavý prípad, mdlé postavy, slabá mestská výprava (mám rád proste anglický vidiek, sorry) a v neposlednom rade pomerne komediálna atmosféra, čo sa mi k tejto postave nehodí. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nadprůměrné množství vtípků, Číňan ze Švýcar, dokonce je přítomen i knír ve stavu nenavoskovaném! Jeden z nejlepších dílů, u kterého vůbec nevadí (možná i naopak), že zápletce se ve finále dostává jen mrzkého prostoru. " A po celém městě by na každém rohu vykřikovali kameloti: Čtěte uvnitř listu! Pan VELKÝ nyní odhaluje svá tajemství! " ()

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi najzábavnejší diel z celého cyklu s týmto sympatickým pánkom detektívom, dokonca tu si vyskúša aj to, aké je to byť zločincom. Aj keď zápletka bola v rámci štandardu iných dielov iba priemerná, je tu veľa bonmotov a výborných hlášok, takže nuda nehrozí. Len ma trocha zamrzelo, že tu nebolo klasické Poirotovské melodramatické rozuzlenie na záver. 80/100 ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Prohledal jsem všechno, vyndal jsem i ovoce z mísy." (Hastings) Dáma se závojem je jedním z nejhumornějších případů, ve kterém si i velký detektiv vyzkouší být "zločincem", avšak v tom pozitivním slova smyslu. Ve výsledku pak jde o nápaditou hru převleků a rolí, která si drží napětí (a humor) od začátku až do konce. Bylo vtipné vidět Poirota bez tradičně upraveného kníru a navíc ještě na kole, plus se mi líbil lehce poupravený hudební motiv. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už od začátku bylo trochu jasné, kdo vlastně bude za záporáka, ale to, jak se celý příběh vyvíjel, to je přece jen dostatečně zajímavé na to, aby to člověka zaujalo a on vydržel až do konce. Honička v muzeu je celkem zábavná a musím říct, že se mi velmi líbí, jak se v seriálu neustále mění prostředí. Poirotovi to sluší. ()

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi zajímavý díl. Je to snad poprvé co jsem Poirota viděl v jiném oblečení, než v oblíbeném obleku. Dočkám se hned dvou pokusů a minimálně jako zámečník ze Švýcarska je rozhodně k popukání:). Zajímavá je také jeho obrácená role a k tomu nahrává vtip a vůbec kamenná tvář Jappa, když si pro něj po výkonu přijde. K tomu zbabělec Hastings, super:). Bohužel tento díl měl být asi delší, protože nebylo dost prostoru na pořádné osvětlení zápletky, je zde ke konci spoustu otázek u kterých nejsme na Poirota zvyklí. Spoil: Jak teda umřel skutečný Levington? Co ten dopis? Ten byl kompletně vymyšlený, nebo měl být opravdu poslán skutečné lady Millicent? atd. Edward Bennett to moc nevyřešil, nebo se rád hraje. Já mu ale za to nedořešené, zbytečnou rychlost a trapnou hru na schovávanou ke konci jednu hvězdu seberu. ... Dáma v závoji, čínská krabička, Poirot na druhé straně, výkupné za tajný dopis, krádež diamantů. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z těch výjimečných dílů, kdy Poirot uvažuje, jakým zločincem by mohl být, kdyby nebyl detektivem. Zřejmě geniálním. A v tomto díle mu je zločinná kariéra umožněna. Nejdříve si obhlédne terén jako zámečník (v montérkách a přijel na kole!!!) a poté se vloupe do domu aby se zmocnil inkriminovaného dopisu, o což ho prosila jedna dáma. Vše se nakonec vyvíjí samozřejmě jinak, než by neznalec Poirota mohl čekat. Poirot ale ví moc dobře, co dělá. Díl je to plný humoru a netradičních scén, jako např. že Poirot běhá, jezdí na kole a nemá navoskovaný knír. Výtečné. Hudba: theme Christopher Gunning, incidental music Fiachra Trench ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O co jde - vášnivá mladá lady se strachuje ohledně zveřejnění dopisu, jež napsala svému milému do povodí Orinoka. Lady si hraje na paní důležitou a přitom nedá dohromady ani 20,000 liber šterlinků. Po odstranění "burky" Hastings neodolá dodati "dobrý bože", což poukazuje na počátek jeho možné stalkerské budoucnosti. Hastings by se v téhle epizodě dal charakterizovat mnoha způsoby: a) Tupý poskok hraběte Drákuly či b) Možný člen Ligy spravedlivých. Tato epizoda je plna exkluzivních zážitků, per esempi: Hercule se poprvé od vojny věnuje fyzické aktivitě (rozumějte jízdě na kole), v stylovém "sáčku" s baretem vypadá o dvacet let mladší a normálnější a konečně neúspěšně hledá inkriminovanou listinu v hrnci na bramborový salát. Tupý poskok proskočil oknem jak Tom Cruise v MI3, což nejspíš chtělo kaskadéra. Usvědčená proradná lady má slovník jako dobytek, což odradí stalkera Hastingse od předspacích myšlenek na vulgární lady. A proč to celé nezakončit pouštěním lodičky v Hyde Parku? 82% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tenhle díl byl naprosto báječnej a rozhodně je jeden z nejlepších vůbec. Nasmál jsem se u něj neskutečně... Ta předně: Poirot jede na kole, s knírem neupraveným a nijak zvlášť si nestěžuje. Zábavný pohled, takhle si Poirota nejspíš nikdo nepředstavuje. Poirot ve vězení, kde ho Japp nazývá bezejmýn lupičem s přezdívkou. Nejlepší scéna. Japp má v tomto díle také dost dobré hlášky. Finále bylo moc dobré, taktéž vtipné a akce bylo v tomto díle také vcelku dost. Best of: ,, Sem v loji". Ono by se toho nakonec dalo najít víc... Z tohoto dílu mám moc dobrý pocit. 100%. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkom iný Poirot: bez obleku, dokonca v montérkach a na opačnej strane zákona. Všetko splní svoj účel a jeho ťahy sa ukážu ako správne a opodstatnené. Na záver netradičná až groteskná naháňačka a prekvapivé odhalenie, pri ktorom sa dá odpustiť aj pár nedoriešených záležitostí. –––– Bol by som geniálnym vykrádačom trezorov, keby som nebol najlepším detektívom. ()

Ferinka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nejvtipnější díl, který jsem viděla - Poirot jako zámečník na kole, neuvěřitelné! ale zápletka byla jedna z těch horších a bez pořádného mordu jakoby Hercule ztrácel něco ze své šťavnatosti. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serie a epizoda: S02E02. O neco slabsi zapletka tentokrat bez vysetrovani vrazdy. Poirot ma najit kompromitujici dopis v dome jisteho Lavingtona, z cehoz se vyklube nakonec zcela jina zalezitost. Tento dil je dalo by se rict o neco "akcnejsi" :) Uz na zacatku Poirot uvazuje nad tim, jake by to bylo dat se na drahu zlocinu, ze by ho nikdy nedopadli. No, ukaze se, ze v tomhle oboru ma jeste co dohanet :) Epizoda tedy docela vtipna, na ktere mi vadila jen zaverecna schovavacka v muzeu, ktera na dnesni dobu pusobi trochu hloupe, kdy napr. inspektor Japp ani nevytahne pistoli pri hledani nebezpecnych zlocincu, ale holt "Poirot" neni akci nabity "S. Holmes" R. Downeyho Jr. :) ()

Reklama

Reklama