Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 2 (1990) (série)


Dáma se závojem (S02E02)

(epizoda)
  • Velká Británie The Veiled Lady (více)
TV spot

Obsahy(1)

Poirot si zoufá z nedostatku práce a obává se, že již samotná jeho existence donutila všechny zločince zanechat zločinu a stát se řádnými občany. Vrchní inspektor Japp se jej snaží vytrhnout z chmurných myšlenek a vypráví mu o loupeži v klenotnictví, která by jej mohla zajímat. Lupič byl sice na útěku zadržen uvědomělými občany, ale až na policii se zjistilo, že drahokamy, které u něj byly nalezeny, jsou falešné. Ty pravé již mezitím stihl předat svému komplici. Skutečné rozptýlení však znamená až nový případ. Poirota požádá o schůzku záhadná dáma se závojem. Představí se jako lady Millicent Castle-Vaughnová, dáma, jejíž život plní řádky společenských rubrik všech novin. Prosí detektiva, aby jí pomohl, stala se totiž obětí bezohledného vyděrače. Poirot se pouští do pátrání, které jej zavede až na opačnou stranu zákona. Ani to však geniálnímu detektivovi nezabrání v odhalení překvapivých souvislostí. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (50)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z těch výjimečných dílů, kdy Poirot uvažuje, jakým zločincem by mohl být, kdyby nebyl detektivem. Zřejmě geniálním. A v tomto díle mu je zločinná kariéra umožněna. Nejdříve si obhlédne terén jako zámečník (v montérkách a přijel na kole!!!) a poté se vloupe do domu aby se zmocnil inkriminovaného dopisu, o což ho prosila jedna dáma. Vše se nakonec vyvíjí samozřejmě jinak, než by neznalec Poirota mohl čekat. Poirot ale ví moc dobře, co dělá. Díl je to plný humoru a netradičních scén, jako např. že Poirot běhá, jezdí na kole a nemá navoskovaný knír. Výtečné. Hudba: theme Christopher Gunning, incidental music Fiachra Trench ()

PhillM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z počátku se sice do člověka vkrádá pocit, že celý příběh je ukraden tomu jedinému ještě o kousek lepšímu detektivovi z Baker street (narážím samozřejmě na Případ Charlese Augusta Milvertona), ale nakonec tomu nejde dát míň než absolutorium, neboť Hercule na bajku jest prostě nezapomenutelný. Finále bylo pro mě coby muzeofila už jen takovou příjemnou třešničkou. Subjektivně jeden z nejzábavnějších Poirotů. ()

Reklama

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O co jde - vášnivá mladá lady se strachuje ohledně zveřejnění dopisu, jež napsala svému milému do povodí Orinoka. Lady si hraje na paní důležitou a přitom nedá dohromady ani 20,000 liber šterlinků. Po odstranění "burky" Hastings neodolá dodati "dobrý bože", což poukazuje na počátek jeho možné stalkerské budoucnosti. Hastings by se v téhle epizodě dal charakterizovat mnoha způsoby: a) Tupý poskok hraběte Drákuly či b) Možný člen Ligy spravedlivých. Tato epizoda je plna exkluzivních zážitků, per esempi: Hercule se poprvé od vojny věnuje fyzické aktivitě (rozumějte jízdě na kole), v stylovém "sáčku" s baretem vypadá o dvacet let mladší a normálnější a konečně neúspěšně hledá inkriminovanou listinu v hrnci na bramborový salát. Tupý poskok proskočil oknem jak Tom Cruise v MI3, což nejspíš chtělo kaskadéra. Usvědčená proradná lady má slovník jako dobytek, což odradí stalkera Hastingse od předspacích myšlenek na vulgární lady. A proč to celé nezakončit pouštěním lodičky v Hyde Parku? 82% ()

anitae 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opravdu povedený díl - jeden z mých nejoblíbenějích. Dáma se závojem lady Millicent a hledný dopis v krabičče, ukradené drahé kameny. Poirot přemýšlí jak dokonalým zločincem by mohl být a nakonec skončí ve vězení...Hraje švýcarského zámečníka- bez obleku a na kole, a jeho následný rozhovor s hospodyní taky nemá chybu:) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tenhle díl byl naprosto báječnej a rozhodně je jeden z nejlepších vůbec. Nasmál jsem se u něj neskutečně... Ta předně: Poirot jede na kole, s knírem neupraveným a nijak zvlášť si nestěžuje. Zábavný pohled, takhle si Poirota nejspíš nikdo nepředstavuje. Poirot ve vězení, kde ho Japp nazývá bezejmýn lupičem s přezdívkou. Nejlepší scéna. Japp má v tomto díle také dost dobré hlášky. Finále bylo moc dobré, taktéž vtipné a akce bylo v tomto díle také vcelku dost. Best of: ,, Sem v loji". Ono by se toho nakonec dalo najít víc... Z tohoto dílu mám moc dobrý pocit. 100%. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama