Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lord Pearson, člen představenstva banky, u níž má Poirot uložené vlastní peníze, požádá detektiva o pomoc při pátrání po čínském obchodníkovi Wu Lingovi, který přijel předcházejícího dne do Londýna. Ráno měl s bankou projednat prodej mapy se zakreslenou polohou stříbrného dolu v Barmě. Přestože se Wu Ling ubytoval v londýnském hotelu, na ranní jednání nepřišel ani nezanechal žádnou zprávu. Ještě téhož večera je v postranní uličce nalezen ubodaný. Do případu se zapojuje i Scotland Yard a vrchní inspektor Japp z vraždy podezírá jistého Reginalda Dyera, který je napojen na hongkongské podsvětí, a s Wu Lingem se osobně seznámil při plavbě do Anglie. Jappovi se po rozsáhlé policejní akci podaří Dyera zadržet s kufrem plným peněz. Hercule Poirot však mezitím postupuje jinak. Klíčem k vyřešení případu se mu stane obyčejná krabička sirek. (Česká televize)

(více)

Recenze (40)

LencaN 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S02E04 - Víc mě bavilo sledovat souboj Poirota a Hastingse v Monopolech než hledat vraha v čínské čtvrti. Zápletka nakonec byla slušná, ale opravdu mě moc neupoutala. Díky profesní deformaci jsem ale se zájmem sledovala prostředí banky, kam si šel Poirot zjišťovat stav na svém účtu a stěžovat si, klobouk dolů před bankéři bez počítačů :) ()

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Méně povedený díl. Je možné, aby jsem v 52 minutách našel nudný moment? A že nebyl krátký... ta honička byla fakt katastrofa. Ani nic zajímavého nebo neobvyklého. Tentokrát to ani vsuvka s monopoly nebo bankou nezachrání. Poirotovi bych velice nerad dával za 3, ale tady je to opravdu jen o fous. ... Důl se stříbrem, incident z banky, její majitel, čínský obchodník, opium, cigarety, čínská čtvrť, moderní techniky policie. ()

Reklama

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejvtipnějších dílů, který Poirota uvádí do nejedné pro něj netypické situace. Líbí se mi byť jen sledovat, jak se s nimi tento autista vyrovnává. Detektivka tentokrát také dobrá a hlavně přístupná pro diváky, protože stopa je opravdu jasná, jen ji odhalit :) Do toho ještě Japp a jeho nové, stoprocentně funkční metody a lehce exotické prostředí čínské čtvrti. Velmi dobrý díl. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serie a epizoda: S02E03. Dil tentokrat vyuzivajici spojeni kolonialni Anglie s Cinou, potazmo Asii. Ztrati se cenna mapa jisteho stribrneho dolu, kterou do Londyna prijizdi prodat cinsky obchodnik. Ten je zahy zavrazden. Zda se, ze je zapojen cinsky gang, a Japp s policii zapoji i nove policejni metody, na jeho dopadeni. Tvurci tenokrat vyuzili bankovniho prostredi a akcii, a zapojili do deje i slavnou hru s nemovitostmi - Monopoly, jejiz soucasna verze (podle webu https://en.wikipedia.org/wiki/Monopoly_%28game%29) opravdu pochazi z r. 1935, kdy se epizoda odehrava. Skoda ze Poirot nemuze stavet hotely na nadrazi :) ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skôr priemerné než dobré, ako krimi ma to neuchvátilo. Každý sa tu zaoberá niečím iným, ako by mal, niekto hraje monopoly, polícia sa rozplýva nad metódami sledovania s trápnymi asistentkami posúvajúcimi autíčka a vyšetrovanie nakoniec prebehne za pár záverečných minút. Dozvieme sa len minimálny stav Poirotovho konta a ako prekvapivo dokáže mať v tom neporiadok a potom obviňovať banku. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • V 11. minutě pronese Lord Pearson (Anthony Bate) v českém dabingu větu: „Nevypadá to, ale vytavte to a vypalte nečistoty a budete mít nuget prvotřídního 24karátového stříbra.“ Karáty ve smyslu čistoty se používají pouze u zlata. U stříbra se čistota vyjadřuje poměrem xxx/999. A jako obchodník na burze by to musel znát. (Petsuchos)

Reklama

Reklama