Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 2 (1990) (série)


Tajemství levného bytu (S02E07)

(epizoda)
  • Velká Británie The Adventure of the Cheap Flat (více)
TV spot

Obsahy(1)

Mladým manželům Robinsonovým se podaří sehnat na inzerát pronájem mimořádně luxusního, a přitom levného bytu v Londýně. Měli opravdové štěstí, byt byl nabízen již delší dobu, ale majitelka dosud všechny zájemce odmítla. Tyto okolnosti jsou podezřelé Poirotovi, který se rozhodne tajemství levného bytu odhalit. V téže době působí v Londýně arogantní agent FBI Burt, který zde pátrá po Carle Romerové, záhadné ženě, která odcizila tajné plány nové americké ponorky a pravděpodobně se je pokusí v Londýně prodat zástupcům fašistické Itálie. Poirotova intuice říká, že by mezi oběma případy mohla existovat souvislost. (Česká televize)

(více)

Recenze (43)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Chcete ju unaviť rečami?" Poirot vs. FBI vs. vražedná špiónka vs. Cosa Nostra. Trochu nudná, ale inak celkom fajn epizóda, až na megatrápnu scénu s nočným votrelcom - akčné scény v tomto seriáli sú proste jednou veľkou nočnou morou, čo narobíme. Každopádne, moja srdcovka to nie je. "Môj" Poirot sa odohráva na ponurom anglickom vidieku a je plný vrážd. tieto "mestské komediálne" diely ma dosť nudia. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z důvodů, proč mám Poirota tak rád je fakt, že je to takový malý egocentrický hajzlík, který neodolá možnosti ukázat pakoni, že je opravdu pakoněm (v tomhle případě dokonce americkému pakoni). Tenhle konkrétní díl má sice děj poněkud hovadivý, který se hrozně spoléhá na velké shody náhod a na lehce deus ex machinální hrátky, ale skvěle to zachraňuje přítomnost velké trojky vedlejších postav Hasting - Inspektor Japp - Slečna Lemonnová, jejichž přítomnost v seriálu zvedne zábavnost skoro vždycky, plus je taky zábavné parodování dobových kriminálek (teda, to si spíš jenom domýšlím, dobové kriminálky z let meziválečných mám nastudované asi tak jako výskyt trojhlavých dvojčat u afgánských chrtů v průběhu devatenáctého století). ()

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Síce mierne predvídateľné a dedukčne nie až tak brilantné ako som u Poirota zvyknutý, no zato ma tu zabávalo more hlášok a bonmotov. A najzábavnejšia postavička vôbec tu bol ten smiešny agent FBI. 70/100 ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tajemství levného bytu mě na rozdíl od takové Podivné loupeže, která měla rovněž takový gangstersko-špionážní nádech, zaujala přece jen o něco víc. Líbily se mi Poirotovy narážky na americkou policii a skutečnost, že se nebál jednat na vlastní pěst. Třešničkou na dortu byla pěkně udělaná sekvence z kulis New Yorku odkazující na staré špionážní filmy ze 30. let a vedle toho postava potrhlého majitele klubu u Černé kočky. ()

Una111 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nepátrám po detailech a nedokonalostech, užívám si roztomilosti hlavního představitele i jeho společníka a přiznávám bez mučení: tenhle díl se mi mimořádně líbil! - - - SPRÁVNÝ PROFESIONÁL ... NOSÍ RUKAVICE! ()

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hercule Poirot byl jako vždy skvělý. Agent FBI Burt byl strašný vůl. S ním to musela FBI skutečně dotáhnout daleko. Vždyť by s ním musel každý vyběhnout jak s horkým popelem. Poirot používá skutečně nevšední metody pátrání a hlavně u toho pracuje mozkem, což je důležité. Tenhle díl beru jako oživení. Čekala jsem, že když Poirot ukáže na své dlani vyndané náboje z pistole, tak je nechá spadnout na zem. Bylo by to zajímavé gesto. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hned od začátku je jasné, na jakou notu bude tenhle díl hrát. Je to hodně komediální, a to i v tom smyslu, že tu jsou krásné karikatury, hlavně ten agent FBI je prostě ukázkový. Poirot se ale také překonává v tom, jak je zábavný, protože jen ta úvodní scéna v kině o něm hodně řekne. Dobrý je ale i příběh, který je výborným a funkčním propletencem událostí. ()

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dost zajímavá zápletka, kterou ke všemu Poirot neodhaluje až ke konci, kdy všechny svolá, jako je tomu snad v každém díle. Tady se vše dovídáme postupně. Také trošku z jiného soudku - Poirot 'zlodějem' a plus za super atmosféru. Jen teda netuším, proč ten 'mafoš' nevystřelil:). ... Stejné jména, plány ponorky, americká zpěvačka, dveře k popelnicím. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirot v plné formě. Nejdříve navštíví gangsterku v kině a pak rozehraje nebezpečně dramatické pátrání po záhadě velmi levného bytu a zároveň pátrá po zmizelých dokumentech o ponorce. Zapojení agenta FBI, který nejdříve jen povrchně reaguje na Poirotovu geniálnost, nakonec sám musí uznale pokývat hlavou nad Poirotovými způsoby pátrání. Velmi povedený díl. Hudba: theme Christopher Gunning, incidental music Richard Hewson ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trošku slabší epizodka, ale je zde několik okamžiků, které dělají tento díl vysoce nadprůměrným dílkem. Je to tradiční Poirot, jak jsme na něj v krátkých epizodách zvyklí. Změny oprti krátké povídce vůbec nejsou na škodu a opět je tu i velká dávka klasického anglického humoru, atmosféra, napětí a skvěle obsazené role. nejlepší scény: Poirot se vkrade do bytu a spadne mu šroubovák a závěr, kdy narovná jablka v míse aby ladila se symetrií. Příběh je zajímavý, ale jak již bylo řečeno, spíše průměrný. Klasická anglická detektivka, která se mi opět hodně líbila. 75%. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

WTF? Jedinou opravdovou výhodou této zoufalosti je skutečně přijatelně krátká metráž! Pseudointeligentní zápletka z West Side je neuvěřitelně paranoidní a infantilní. Americká děvka sbalí na své vnady nějakého úředníčka z Ministerstva námořnictví. Ten je popoháněn touhou ošahávat děvce rozkrok, tak na její popud zčoří plány na ponorku (aneb každý úředník má přístup do trezoru). Stojí za doplnění, že SEXY buchta do něj v konečném zúčtování narvala čtyři kulky do krajiny srdeční. Následný přesun na starý kontinent je spojen s nechutným PŘESBUŘTEM od ef-bí-aj, jež je chytrý jako sedlo od koně. Na scéně se taktéž objevuje jakási frakce COSA NOSTRI, jež by dle pověstí měla zabíjet vždy a všude. Bohužel se mafián chová jako Milius, což vede k faktu, že nikdo neexne a Hercule s ňoumou Hastingsem jsou za borce. 30% ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príliš lacný byt stojí za preskúmanie s rovnakou vážnosťou ako špionážny pripad. Priestor v krátkom príbehu je aj na dobrú akciu a nemálo humorných preslovov. –––– Pán Poirot má výbornú povesť. – Hm, a medailu za najkrajšie fúzy. –––– Ako som mohol odolať pokušeniu doviesť tento prípad do dramatického konca? –––– Žiadne odtlačky nenájdu. Pretože procesionál nosí rukavice. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hastings se blýskne famózní dedukcí a ještě famóznější záminkou k návštěvě, slečna Lemonnová zase hláškou o Boulegneském lesíku. Bohužel samotný případ je extrémně nezajímavý. A ta herečka v roli zpěvačky mohla být hezčí:-) ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serie a epizoda: S02E07. Tentokrat ma Poirot za ukol ziskat ukradene plany ponorky, ktere do Londyna pravdepodobne propasovala jista amer. zpevacka. K tomu resi zahadu luxusniho bytu, do ktereho byli velmi levne ubytovani manzele Robinsonovi. Japp se v tomto dile musi podridit vyslanemu amer. agentovi, ktery ma zpevacku najit. Ze to Poirotovi pujde rychleji nez FBI, netreba pochybovat :) Hezky dil, ktery ukazuje Poirota jako cloveka nesnasejiciho strileni :) ()

Reklama

Reklama