Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 5 (1993) (série)


Outsider (S05E02)

(epizoda)
  • Velká Británie The Underdog (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, 1993, 51 min

Obsahy(1)

Vedoucí technik Astwellových chemických závodů Horace Trefusis přistihne ve své laboratoři zloděje, ten uprchne, policii však nikdo nezavolá. Hercule Poirot s kapitánem Hastingsem jsou pozváni do sídla lorda Astwella na golfový turnaj. Ani tato společenská událost se neobejde bez diskusí o pracovních záležitostech. Lord Astwell chce prodat nový druh syntetického kaučuku, který vyvíjí jeho podnik, nacistickému Německu, s čímž nesouhlasí jeho bratr a společník Victor, ani chemik Trefusis. Konfliktní lord Astwell má rozpory i s dalšími členy vlastní rodiny, není proto velkým překvapením, když je jednoho rána nalezen ve své pracovně zavražděný. A vražednou zbraní je jedna z belgických miniatur, kterým se Poirot tolik obdivoval. (Česká televize)

(více)

Recenze (34)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Proč jsou Belgické miniatury ty nejlepší na světě? Protože jsou největší! Spíš jeden ze slabších dílů, kterému nijak zvlášť nepomáhají ani jinak zábavné scény jako je hypnotizování šedých buněk mozkových, navíc věčné připomínání germánského zlořádu je ke konci již poněkud otravné. ()

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tejto časti najprv divák dostane udičku vo forme zdanlivo jasného vraha, aby sa potom nakoniec všetko zvrtlo nečakaným smerom až k samotnému rozlúsknutiu. Náročné a zamotanejšie vyšetrovanie, ktoré je pre Poirota aj tak len rozcvičkou. 75/100 ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle příběh by se hodil spíše poručíku Colombovi, tam se mi velmi často stává, že kvůli odporným povahovým vlastnostem zesnulého jsem nucena fandit vrahovi. A u tohoto dílu jsem čekala, že Poirot na samý závěr vraha - dobrodince lidstva vyznamená. Jsem zklamána, neocenil ho. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako vrahy jsem tipovala úplně jiné osoby. Všichni by měli nějaký motiv. Nakonec to Hercule Poirot opět brilantně vyřešil. Docela mě překvapilo, že se nechal hypnotizovat. Od něho bych to rozhodně nečekala. Považuju ho za velmi racionálního člověka, který má přece jenom k takovým praktikám daleko. Ovšem, někdy je potřeba využít i jiných možností, jak postoupit ve vyšetřování. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakmile se někde ocitne politika, už to pro mě není tak zajímavé, ale v případě Poirota to až tak moc nevadí. Když dáte jako mrtvého člověka, který byl pěkně hnusný, skoro máte pocit, že si to i zasloužil. Vyšetřování je rychlé, zajímavě provedené, ale stejně se neubráníte pocitu, že tohle je jeden z těch méně úchvatných dílů. Alespoň je ale místy dost zábavný. ()

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady se mi nelíbí jen to, že divák nemá žádnou šanci řešit případ s Poirotem. Až na konci mu docvakne, že už tam vlatně nikdo další není, ale to není stopa! ... Syntetický kaučuk, ukradený chemický vzorec, socha, závěs. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirot je zavolán k případu vraždy neoblíbeného člena rodiny, který na všechny kolem jen řve, a navíc se snažil obchodovat s Němci (předválečná doba!). Tradičně je zde jeden výrazně podezřelý, kterého Poirot musí očistit a přijít na skutečného vraha. Díl jede v zajetých kolejích, nic zvláštního se zde neodehraje. Přesto určitě jeden z nadprůměrných dílů. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Že nemáte vystudovanou University of Chemical Technology and Metallurgy v bulharské Sofii? Vem to čert! Chemické poučky náš pižmoň neřeší - raději se věnuje dílům podezřelých belgických mistrů v oblasti lití olova! A tato nadutost způsobí, že nechá hlavního ignoranta skapat úplně stejně jako vařící černý čaj ze samovaru kdes v zasněženém Pitěru. Budoucí brigádní generál Hastings pořád nemá práci, rytířský titul ani babu. A právě proto každého překvapuje, že auta a kvádra mění stejně intenzivně jako David během působení v pařížském PSG. Vzorně nudné, avšak obrýlené! 73% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Určitě další z těch více povedených Poirotových případů, navíc s velmi zajímavým námětem. Tento případ moc neznám, ale tahle televizní adaptace zase stojí za to. Jako vždy boží Suchet, hypnoza, belgické miniatury, golf, povedená automobilová sledovačka a zajímavé rozuzlení s překvapivým vrahem. Takže skutečně zajímavá detektivka. Tentokrát jsem se bavil naprosto úžasně. Outsidera mohu jen doporučit. Rozhodně jeden z nejlepších hodinových dílů. 100%. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chemická továreň, protivná obeť vraždy, Poirot s nevídaným umeleckým nadšením, hypnóza, samé nezvyklé okolnosti. Vrah sa do poslednej chvíle neprejaví a nedá odhaliť a nakoniec je celkom nečakaný napriek jasným indíciám smerujúcim mimo. V tomto dieli je veľké množstvo skvelých bonmotov. –––– Než se nadějete, obsadí Evropu. Možná začnou s vaší zemí, s Belgii. Hm, to jim nepotrvá dlouho. –––– Nevšiml jsem si, že byste přikládal váhu intuici. – Intuice, Hastingsi, dost často vychází z faktu, který je pohřben tak hluboko kdesi v podvědomí, že si subjekt neuvědomuje jeho existenci. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serie a epizoda: S05E02. Tentokrat trochu nevyrazny dil z prostredi chemiku a obchodu s "know-how". Nemecko zbroji a ziskuchtivy majitel chemicky mu chce prodat materialy k nove latce, syntetickemu kaucuku. Ma kolem sebe spoustu lidi, kteri tento vzorec chteji bud ukrast nebo ho zkratka odrazuji od prodeje valecne naladenemu Nemecku. Pachatel se sice neda snadno uhodnout, coz je dobre, ale moc jsem nepochopil tu saradu s opilym synovcem. Divakovi je hned jasne, ze o mrtvolu asi zakopl nebo neco podobneho, takze cele jeho obvineni je spis takove nenapadne prodlouzeni stopaze. Jinak ale zajimavy dil tim, ze obet nebyla nikym oblibena a vlastne vsem jeho smrt prospela. Bohuzel ani to neomouva vrazdu, coz Poirot vi. ()

Reklama

Reklama