Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 13 (2013) (série)


Velká čtyřka (S13E02)

(epizoda)
TV spot 1

Obsahy(1)

Svět je pouhé divadlo, smrt je ale skutečná. Setkání dávných přátel obvykle bývá důvodem k radosti, tentokrát je tomu ovšem jinak. Inspektor Japp, povýšený mezitím na zástupce komisaře, slečna Lemonová a kapitán Hastings se scházejí na pohřbu svého drahého přítele Hercula Poirota a rekapitulují události posledních čtyř týdnů, které vedly k jeho předčasné smrti. Vše nasvědčuje tomu, že se geniální detektiv ocitl jen krůček od odhalení Velké čtyřky – tajemné skupiny zákulisních hráčů, jež se pokouší vehnat svět do další válečné katastrofy – a proto musel být odstraněn. Zdání ovšem může klamat a zastírat skutečnou podstatu věcí. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (75)

djbarrel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dost možná nejslabší z celé série o Poirotovi. Né tohle se vážně nepovedlo. Celá velká čtyřka byla o ničem. Ty scény okolo Poirotovo smrti byli krásně temné a tesklivé, ovšem celý zbytek, jak protivník, jeho pohnutky a vůbec všechno, to byla skutečná tragédie. A ten úprk před výbuchem ? To jsem vyprskl smíchy, opravdu komické, tragikomické. 42 % ()

petrik11 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozvláčnené, prekombinované, ale herculovsky bravúrne zvládnuté. Až na tú intuíciu s výbuchom. Zároveň som sa zhrozil, keď som videl ostatných hercov. Sakra roky bežia. Poirot nám roky pozvoľna "starol", ale je to šok vidieť po rokoch Hastingsta, Jappa či slečnu Lemonovú. Asi sa dlho do zrkadla nepozriem. ()

Reklama

Lupes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirot má bohužel tentokrát pravdu. Mnoho povyku pro nic. Zbytečná fraška, málo uvěřitelná, o to současnější. Thriller za každou cenu, včetně pohřbu Poirota, jemuž nikdo nevěří. A efektní závěr, včetně bomby. Útěchou je snad jen to, že literární předloha je tentokrát ještě horší a spíš než Agathu Christie připomíná Iana Fleminga. Zlaté krásné doby jemných psychologických fines a vztahových propletenců... ()

LH97 

všechny recenze uživatele

Být to natočeno přesně dle knižní předlohy, byla by to bomba. Ale nakonec se děj velmi razantně změnil, a zřejmě k horšímu. Není to ten klasický Poirot, jak ho známe, ale i tak je to pěkně natočený film. Sraz starých dobrých přátel, bohužel všichni stárnou, ale filmu to nijak neškodí, ba naopak. Jen ten novinář mi tam moc neseděl, představoval bych si ho jinak. Závěrečné rozuzlení opět ukázalo, co dokáže udělat jeden muž pro jednu ženu. ()

Tanmut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Knižní Velká čtyřka byla příjemně akční, tento film se stejným názvem (ani s nadsázkou nelze říci, že by šlo o adaptaci) je nepříjemně unylý a doslova přehnaně teatrální. A ještě jednou někde uvidím to trapné klišé s namířenou pistolí, která poté udolána argumenty terče klesne k bokům, vypnu to, smažu, pohaním a napíšu tvůrcům vulgární e-mail. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama