Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 13 (2013) (série)


Velká čtyřka (S13E02)

(epizoda)
TV spot 1

Obsahy(1)

Svět je pouhé divadlo, smrt je ale skutečná. Setkání dávných přátel obvykle bývá důvodem k radosti, tentokrát je tomu ovšem jinak. Inspektor Japp, povýšený mezitím na zástupce komisaře, slečna Lemonová a kapitán Hastings se scházejí na pohřbu svého drahého přítele Hercula Poirota a rekapitulují události posledních čtyř týdnů, které vedly k jeho předčasné smrti. Vše nasvědčuje tomu, že se geniální detektiv ocitl jen krůček od odhalení Velké čtyřky – tajemné skupiny zákulisních hráčů, jež se pokouší vehnat svět do další válečné katastrofy – a proto musel být odstraněn. Zdání ovšem může klamat a zastírat skutečnou podstatu věcí. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (75)

Radko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dejovo patetické a divadelne prehnané zdôraznenie známej pravdy: "Za všetkým hľadaj ženu.". Na staré kolená belgický komótne sa pohybujúci guľko - bombuľko zvláda aj akčné vysporiadanie sa s nastraženou výbušninou. Nechýba pri tom záber: "Svoju palicu odhadzujem v diaľ". Tvorcovia seriálu ku koncu stratili súdnosť. Dve hviezdy len zo zdvorilosti. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirotovské příběhy se pomalu chýlí ke konci, a i proto se našel důvod, aby se opět sešla silná čtyřka (Poirot, kapitán Hastings, slečna Lemonová a šéf inspektor Japp), aby pátrala po tajemství Velké čtyřky. Příběh však začíná Poirotovým pohřbem, což je pro diváka neobvyklé, když ví, že série i dále pokračuje – proto tuší nějakou čertovinu. Ale hlavní hrdinové to netuší, a tak je pro ně setkání u příležitosti Poirotova pohřbu opravdu smutnou záležitostí. Poirot tentokrát překvapí asi snad všechny, a i když příběh nepatří k těm nejlepším, je rozhodně zajímavý. Hudba: Christian Henson, Poirot´s Theme: Christopher Gunning ()

Reklama

Lupes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirot má bohužel tentokrát pravdu. Mnoho povyku pro nic. Zbytečná fraška, málo uvěřitelná, o to současnější. Thriller za každou cenu, včetně pohřbu Poirota, jemuž nikdo nevěří. A efektní závěr, včetně bomby. Útěchou je snad jen to, že literární předloha je tentokrát ještě horší a spíš než Agathu Christie připomíná Iana Fleminga. Zlaté krásné doby jemných psychologických fines a vztahových propletenců... ()

mosem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I v tomto díle Poirot působí méně "starosvětsky", což trošku postrádám. Vytrácí se trošku anglická atmosféra, i děj samotný se stává "akčnější", rychlejší, modernější. Scéna s úprkem z místa výbuchu působila stalonovským dojmem. Mám pocit, že to ale není to, co by diváky k tomuto seriálu lákalo. Poirot má lákat svým intelektem, svojí neotřelostí, sympatickou ješitností a naprosto dokonalou "skromností". Snaha takto vyvážit stárnutí představitelů nebyla podle mne šťastná. Ano, stárnou představitelé a je to na nich vidět, stejně jako je vidět na nás, divácích :-) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne, už jen proto, že se zde skutečně objevuje Velká čtyřka, tady Poirot, Hastings, Japp a Lemon, si tenhle díl zaslouží co možná nejvyšší hodnocení. Tohle setkání prostě stojí za to, navíc když máte seriál nakoukaný a víte, že tohle je skutečně poslední setkání této čtveřice. Příběh mě maličko ve svém finále zklamal, ale Poirot tady rozehrál skutečně velkou hru, stejně jako jeho protivník. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama