Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 13 (2013) (série)


Sloni mají paměť (S13E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Elephants Can Remember (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ariadnu Oliverovou přepadne na předávání literárních cen jistá paní Burton-Coxová a vyptává se známé spisovatelky na jednu z mnoha jejích kmotřenek, Celii Ravenscroftovou, na niž si paní Oliverová jen sotva pamatuje. Paní Burton-Coxová však ještě více překvapí, když se zeptá: „Zabil její otec její matku, nebo zabila matka jejího otce?" a připomene tak Ariadně tragédii, při které byli oba rodiče Celie zastřeleni. Kdo však vystřelil první a následně spáchal sebevraždu, zůstalo záhadou. Paní Burton-Coxovou to zajímá, neboť její drahý syn Desmond se hodlá s Celií oženit. Paní Oliverové se podaří dotěrné ženy zbavit, samotnou ji ovšem začne zajímat, co se tehdy vlastně stalo. A tak jde příběh vyprávět svému dobrému příteli Herculu Poirotovi... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (68)

P. J. D. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zpočátku jsem byl silně na pochybách, jak se příběh postupně rozvine, protože mi připadal docela zmatečný. Časem se ale ukázalo, že začal do sebe zapadat přesně jako jednotlivé dílky puzzle do sebe. Zrovna u tohoto případu tomu bylo tak obzvláště. Mile mě tak scénářem překvapil. David Suchet podal skvělý výkon a to beze sporu. Nemá důvodu v tomto případě nedat 5/5. ()

VaHo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu jiné než předloha. Je tu přítomna nadstavba, která se případ snaží roztáhnout více do široka. Trochu křečovité, ale celkem chápu, proč k tomu rozšíření došlo. Překvapilo mě, jak dobře a napínavě je vyprávění vedeno, vzhledem k porovnání s knihou, o které se pamatuju jen to, že mi na Agathu přišla poměrně slabá. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Víc roztřeseného snímání a zvláštních úhlů, méně úhledně krásy... je cítit, že tvůrci chtějí Poirota přiblížit současnému publiku, pro který je navoněný Biedermeier starších řad už trochu de mode. Zápletka je na poměry Christie celkem odhadnutelná a nijak překypující emocemi. Spíš bych to označil za standardní položku kolekce. [75%] ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sloni vůbec nebyli tak špatní, jak jsem čekala, přestože došlo k velkým změnám oproti knize, kde na mě příběh působil velmi pomalu, vzpomínavě, byla to prostě trochu jiná Poirotovka. Dovolím si tvrdit, že tyto změny byly více přínosné než škodlivé a i když vedla prim Ariadna a Poirot až na konci přišel s tím svým "Jak jsem mohl být tak hloupý?", pro mě spokojenost na 80%. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Něvěřil bych, že se Sloni povedou, kdyby se tvůrci striktně drželi předlohy. Ta je vážně slabá, Agatha byla už dost stařičká a zápletku se jí už nepodařilo rozvinout tak jak jsme u ní zvyklí. Ale příběh sám je velmi silný a fungoval jak na papíře tak ve filmu. Čtenáři přece nečtou paní Christie jen kvůli jejím fenomenálním vyústěním, ale taky kvůli vší té omáčce kolem. Naštěstí nápadití tvůrci jednodušší předlohu rozšířili a nám nezbývá než smeknout nad tím, jak to do sebe všechno zapadá. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama