Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 1

(série)
TV spot
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, 1989, 8 h 24 min (Minutáž: 47–52 min)

Předloha:

Agatha Christie (povídka), Agatha Christie (kniha)

Hrají:

Brian Poyser, Dermot Crowley, David Suchet, Frank Vincent, Nicholas Coppin, Pauline Moran, Phillip Manikum, Hugh Fraser, Jona Jones, Danny Webb, Richard Bebb (více)
(další profese)

Epizody(10)

Recenze (8)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vrátila jsem se k této sérii po dlouhých letech a nelituji, zřejmě také patřím do početné skupiny nadšenců a obdivovatelů.. Poirot, Hastings a Japp jsou pro mě zárukou skvělé zábavy, chvilek napětí a zejména očekávání rozuzlení jednotlivých příběhů, tedy u mne vládne filmová spokojenost.. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Legendarný seriál, ktorý som si chcel pozrieť už dlhšie ale odkladal som ho. Prvá séria na rok vzniku mala pomerne slušný rozbeh. Detektív poirot je na tom dobre a určite mu dám ešte šancu. Nuž dať ešte 12 serii dá zabrať, určite nedám naraz, ale mohlo by sa mi to podariť časom a tento britský seriál doraziť. Po prvej serií spokojnosť. 4* ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Prevention of crime is not what policemen are best at. They would need to have one constable for every citizen and go everywhere with him. But, fortunately for the human race, most of us have our own little policeman, up here." [He touches his head] ()

RedDuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jediným dobrým dílem 1.série je až poslední díl Sen, který i tak trpí krátkou stopáží. Jinak je to bída, kvůli krátké zápletce, deus ex vyšetřování a karikaturním postavám. Důvodem, proč sérii shlédnout, je aspoň seznámení s postavami a několik vtipných scén. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série - Poirotovy začátky se hodně perou s krátkou stopáží, kdy se do krátkého času musí vměstnat mnoho a už není moc času diváka mást a skrývat stopy. David Suchet se role zhostil na výbornou a troufám si říct, že už od prvního dílu belgického detektiva velmi dobře vystihl. Bravo! ()

Lupes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K Suchetovu podání jsem si chvíli hledal cestu a dlouho jsem byl fandou jeho ženského protipólu. Postupně jsem ale docenil atmosféru slunné Anglie a vytříbeného chování, nostalgii dávné doby v doznívající Belle Époque, kolorit anglického venkova i přehlídku novodobých architektonických skvostů. Agatha psala své detektivky jako dovolenkové čtení a jistá lehkost a zábava jsou přítomny i v televizním zpracování. Tohle je odpočinek, svým záměrem podobný jiným večerníčkům pro dospělé. V první sérii (vlastně v prvních třech sériích) vítězí producentská opatrnost, která nedovolí velké složitosti a ve své obavě o unaveného televizního diváka mu neservíruje nic, co by příliš zaměstnávala jeho malé šedé buňky. Točí se rané Poirotovy případy, předlohou jsou ponejvíce drobné povídky. Ale základní atributy jsou už namíchány, věrný a poslušný Japp, hloupoučký a zábavný Hastings a ješitný a inteligentní malý detektiv. Jen kdyby bylo méně těch falešných vousů a převleků. Dobovému zatížení na zločinnou změnu identity pomocí paruk lze přičíst k dobru jen jedinou věc. Oproti superhrdinům současnosti je takový prostý převlek docela představitelný. ()

hypnos11 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě tedy první série mírné zklamání, hlavně proto, že Poirot hodně často přichází s šokujícím odhalením, ale divák se již nedozví, co jej k tomu odhalení dovedlo - např odhalení vztahu kompliců v dílech 6 a 10, ale i další ()

Reklama

Reklama