Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 6 (1994) (série)


Němý svědek (S06E04)

(epizoda)
  • Velká Británie Dumb Witness (více)

Obsahy(1)

Za celou jeho kariéru ho ještě žádný detail tak netrápil. U každého zločinu, s nímž se dosud setkal, se mu dříve nebo později podařilo odhalit motiv. Tentokrát však tápe v temnotách. Komu mohla prospět smrt bohaté tety Emily, když všichni potenciální dědici dobře věděli, že právě změnila svou závěť a že nikdo z nich nedostane ani penny? V zájmu všech přece naopak bylo, aby žila dál, a mohla je zase někdy třeba vzít na milost! Poirot musí chtě nechtě připustit, že podezřelí jsou sice všichni, důkazy však nemá ani proti jednomu z nich. Kdyby tak mohl mluvit foxteriér Bob! Ten určitě zná pachatele. Vždyť se volně pohybuje po celém domě, a určitě byl svědkem všech těch nepravostí, které se tu děly. Jenomže Bob se zatím ještě komunikovat s lidmi nenaučil. Nebo ano? Hastings si už pomalu začíná myslet, že mezi ním a Poirotem přece jen nějaký druh dorozumívání existuje. (Česká televize)

(více)

Recenze (90)

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další Poirotovo pátrání je oživeno mystikou a (nedivte se) psem, o kterém si Belgičan myslí, že je velmi inteligentní (asi má pravdu) a tento čoklík mu tedy pomáhá ve vyšetřování. ()

genetique 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ešte som nevidel zle natočenú časť s mojím, čím ďalej obľúbenejším detektívom a ani táto nie je výnimkou. A. Christie musela byť buď sama iniciátorkou týchto prípadov, ale bola naozaj génius, pretože zosnovať každý prípad do takej enormne zamotanej situácie a zobraziť toľko možností motívov, nechápem. Navyše ten psíček je naozaj kúzelný. 85%. ()

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poiroti se Suchetem se dají zřetelně oddělit na starý do roku 2000 a nový od roku 2000, který mají úplně odlišnou atmosféru. Tenhle spadá do kategorie starý, což znamená víc vtipu + Hastings, Japp a Lemonnová. Příběh na Agathu klasickej, kvalita průměrná (rozuměj cyklus HP se Suchetem má průměr kolem 80%). Nejlepší jsou ovšem ty dvě trhlé baby senzibilky, co fanscinovaně sledují, jak oběť umírá a její duše uniká "do éteru". ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zelené padýmy, duchařské sesterstvo, inteligentní foxteror (hle, jednou to není detektivovo jméno, které je komoleno), lámání rekordů... Nu, tady se Poirot neztratil, ani neoslnil nad rámec svého nadstandardního průměru. Vrtá mi hlavou, co měla Agatha proti Řekům? Už několikátý díl, kde jsou líčeni jako ne zrovna oblíbení členové společnosti. ()

Stegr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

90% - Opět strhující podívaná, která mě ani jednou nenechala, abych se nudil. Prvky mystiky a pomoc němeho, ale v žádném případě hloupého svědka, příběh krásně okořenily... ()

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatiaľ môj najlepší Poirot. Je tu všetko to najlepšie od A. Christie - Poirot i so svojimi bonmótmi, zaujímavá krimi záhada, napínavé vyšetrovanie vraždy a páchateľ, ktorého by ste čakali najmenej. Ono vôbec, záhada okolo vraždy pani Emily nebola vôbec jednoduchá a rozlúsknuť ju chcelo riadne ponapínať mozgové závity, Poirot sa veru zapotil, aj keď zase na druhú stranu sa dá povedať, že mu pomohla náhoda a bystrý psík. Fantastický diel. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirotovo psí plemeno foxteror bylo nejen velmi milé, pomáhalo detektivovi při práci, ale skutečně aktivně předvádělo svůj psí kus. A babky duchařky taky neměly chybu. ()

Zazie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Můj nejoblíbenější Poirot, hlavně kvůli monsieur Bobovi. Můj první filmový Poirot byl Peter Ustinov, který byl dokonalý. David Suchet je sice jiný, ale dnes už si bez jeho elegance, vejčité hlavy a rychlé drobné chůze nedokážu Poirota představit. Malá poznámka k dabingu/překladu: je podivuhodné, že Poirot (pochopitelně díky svým šedým buňkám) je schopný v angličtině (češtině) vyjádřit i velmi komplikované úvahy, ale výrazy jako "ano, pane", "děkuji, slečno" nebo "dobrý den, můj příteli" mu nejdou a nejdou. ()

Nancy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi můj nejoblíbenější Poirot. Roztomilý (a inteligentní) pejsek, který nakonec téměř všechno vyřeší a Hercule Poirot, který to dořeší (a já zas nepochopím, jak na to přišel). Jsem u toho sice za blbou, ale přesto se mi to líbí :-). ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Máte hovor, pane Poirote !! Volá nějaká dáma.. Vezmete si to zde ??" - "A jak se jmenuje ta dáma, mon ami ??" - "Emily Arundelová, pane !!" - "Ale to není možné, ta dáma je mrtvá !!" - "To si vyřiďte s ní, pane Poirote !!" ;) ()

Agatha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po shlédnutí filmu jsem byl hodně zklamaný. Kdo četl knížku tak musí uznat, že s filmem se shoduje pouze hlavní zápletka a jména hlavních představitelů. Jinak to nemá s dílem A. Christie nic společného! Knížka je o dost záhadnější a napínavější. Ve filmu vidíme o jednu vraždu více, která se tam vůbec nehodí a ještě více kazí celkový dojem. A naopak sebevražda tu chybí. Prostě je to celé upravené a i charaktery postav jsou úplně jiné. Kdyby to radši nechali jak to autorka napsala, tak by lepší udělali. Ale co se dá dělat. Po filmařské stránce je to samozřejmě na stejné úrovni jako předchozí díly, ale stejně řadím Němého svědka k těm nejméně povedeným Poirotům. Hodně slabé 4*. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další báječná, lehce duchařská detektivka, Poirot s Hastingsem jsou hosty v domě bohaté starší dámy, která má cvičeného foxteriéra Boba a právě ten se stane svědkem vraždy. Nutno dodat, že tentokrát je vrah opravdu houževnatý a hlavně nečekaný (míněno pro mě), ten psí kousek s míčkem na schodech roztomilý. ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Teprve vidouc francouzské zpracování http://www.csfd.cz/film/105925-vrazdy-podle-agathy-christie-nemy-svedek/prehled/ jsem dokázala ocenit toto britské a změnit hodnocení na plný počet. Obsahuje vše, co má, Poirotovu noblesu, zamotané rozuzlení i logickou úvahu, jež k němu vede. A za to jim ode mne patří poděkování a absolutorium... Robert Arundel se vzdáleně blíží usque ad komisař Rex... PS: a krásný komentář od paní Filomény (I.) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Scény se dvěma bláznivými sestrami jsem si užívala. Dokonce dokázaly na malý moment Pouirota dostat a on jim to pak galantně vrátil. Mám ráda, když se těchto příbězích objebvuje něco mystického nebo něco, co si pohrává s duchařinou. Hned to dává příběhu jiný rozměr, ale zároveň to rozptyluje divákovu pozornost, nebo mojí alespoň ano. Myslela jsem si, že jsem se musela přeslechnout, když Poirot o Bobovi mluvil jako o plemenu Foxteror. Ale nebylo tomu tak. On to tak opravdu vyslovoval. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po delší době jsme se vrátili k tomuhle parádnímu seriálu a musím říct, že se mi tenhle díl opět velmi zamlouval. Ona je kostra jasná. Hodně podezřelých s tím, že každý může vraždit. Ale jednotlivá zabíjení jsou pořád nápaditá a jsou zde postavy, které vás zajímají. Skvěle se dál daří rozvíjet poirotovský mýtus. ()

Reklama

Reklama