Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 6 (1994) (série)


Vánoce Hercula Poirota (S06E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Hercule Poirot's Christmas (více)

Obsahy(1)

Zasněžená Anglie oslavuje svátky lidu a míru. Bohatý stařec Simeon Lee si k sobě sezval celou rodinu, mezi hosty jsou i Hercule Poirot a inspektor Japp. Ti zde mají zvláštní poslání: pán domu je požádal, aby bedlivě sledovali vývoj vztahů a událostí, neboť se chystá změnit závěť a některé dědice z ní vyškrtnout. Všichni, koho se to týká, jsou zcela pochopitelně nervózní - jde totiž o výtěžek z jihoafrických diamantových nalezišť. Než však pan Lee stačí provést zamýšlený právní úkon, ozve se z jeho pokoje zoufalý výkřik, a když se ostatním podaří vylomit dveře, je už pozdě. Stařec je mrtev, v místnosti panuje neuvěřitelný chaos a z trezoru zmizely vzácné drahokamy... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (80)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Anglická spisovateľka Agatha Christie je jedna z najznámejších a najčítanejších svetových autorov detektívnej a kriminálnej literárnej tvorby. V mnohých jej románoch vystupuje výstredný, distingvovaný, belgický detektív Hercule Poirot. V rokoch 1989 až 2013 vznikla séria sedemdesiatich televíznych filmových príbehov, kde tento inteligentný muž vyšetruje zložité kriminálne prípady. Titulnú postavu nezabudnuteľným spôsobom stvárnil herec David Suchet. Prvá epizóda zo šiestej série nesie názov "Vianoce Hercula Poirota". Hercule Poirot plánuje stráviť pokojné vianočné sviatky vo svojom dome. Avšak kvôli závade na ústrednom kúrení je viac menej nútený prijať pozvanie bohatého obchodníka. Vianoce odchádza osláviť v spoločnosti pána Leea, jeho rodiny a hostí. Všetko sa skomplikuje, keď sa Lee stane obeťou vraždy. Poirot urobí všetko pre to, aby objasnil tento zločin. **** ()

Grellenort 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zrovna tenhle díl se mi zdá být mimořádně vyvedenou detektivkou a s klidným svědomím bych dal za 5. Tady se ale vyjádřím i ke kvalitě ostatních dílů, které na CSFD bud nejsou, a nebo je prostě nemůžu najít. Některé kousky jsou vskutku vynikající - zejména moje oblíbené ABC-murders, tedy Vraždy podle abecedy, nebo Jedna-dva-moje bota, v jiných dílech se však Herculovo "excuse-moi" a "mona-mi" a já nevím co ještě brzy oposlouchá a strašně, ale STRAŠNĚ leze na nervy. Naštěstí těch nevydařených dílů je podstatně méně než těch vydařených, takže za čtyři. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spôsob plánovania, prípravy a vykonania vraždy až na neuverenie, a predsa v podaní Poirota uveriteľný. Diel s dobrou atmosférou nedôvery a závisti, ako inak keď ide o dedičstvo. Ochutnáme aj trochu anglickej gurmánskej špeciality – neurčitej hnedej windsorskej polievky. –––– Vy přemýšlíte, inspektore! ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirot, tentokráte zábavně poťouchlý více, než je zvykem krásně doplňuje jeden z těch zajímavější případů, kterému sice nechybí klasická konstelace dům / dědictví / rodina / Černé ovce / ti hodná atd. atd., zato však jest výsledek převelice zábavně natočen a pomůže i fakt, že na rozuzlení případu (technicky vzato jen na identitu viníka) se dá s trochou snahy přijít dříve, než-li je verdikt vyřčen. A to, pokud je detektivka dobře natočená jednoduše udělá radost. ()

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vánoční díl se speciálně do vánočna upraveným "Poirot theme". Je znát, že jde o starší díl, kde je ještě Japp a vůbec to má celkově úplně odlišnou atmosférou. Takovou starosvětskou a uvolněnější. I zápletka patří k těm originálnějším a vrah je zakamuflovaný mistrně. Někdy mě mrzí, že to všechno mám přečtené a přicházím tak o ten moment šoku a úžasu. Nejlepší je sledovat tenhle díl o Vánocích. Jak jinak. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • Ačkoliv je televizní zpracování poměrně věrné knižní předloze, jedna velmi významná změna provedena byla. V knize se na rozdíl od filmu vůbec neobjevil inspektor Japp. (ČSFD)
  • Film měl dva náhradní názvy: "Murder for Christmas" a "A Holiday for Christmas". (ČSFD)
  • Film byl natočen podle knihy z originálním názvem "Hercule Poirot's Christmas" od Agathy Christie. (Borrtex)

Reklama

Reklama