Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 6 (1994) (série)


Vánoce Hercula Poirota (S06E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Hercule Poirot's Christmas (více)

Obsahy(1)

Zasněžená Anglie oslavuje svátky lidu a míru. Bohatý stařec Simeon Lee si k sobě sezval celou rodinu, mezi hosty jsou i Hercule Poirot a inspektor Japp. Ti zde mají zvláštní poslání: pán domu je požádal, aby bedlivě sledovali vývoj vztahů a událostí, neboť se chystá změnit závěť a některé dědice z ní vyškrtnout. Všichni, koho se to týká, jsou zcela pochopitelně nervózní - jde totiž o výtěžek z jihoafrických diamantových nalezišť. Než však pan Lee stačí provést zamýšlený právní úkon, ozve se z jeho pokoje zoufalý výkřik, a když se ostatním podaří vylomit dveře, je už pozdě. Stařec je mrtev, v místnosti panuje neuvěřitelný chaos a z trezoru zmizely vzácné drahokamy... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (80)

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úžasné. Hercule Poirotovi nefunguje topení a tak přijme poněkud bizarní pozvánku od bizarního muže do jeho domu. Film dýchá pocitem déja vu a k vidění je ta nejbizarnější vražda, jakou si dovede jen génius představit... ()

Morien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprostá klasika. Jestli někdo musí mít v televizi Pyšnou princeznu, Popelku nebo Mrazíka, aby věděl, že jsou Vánoce, tak já si musím pustit tohohle Poirota. Ten vřískající balónek jsem vždycky chtěla a pak, když jsem jednou měla možnost si podobný koupit, tak jsem to, já husa, neudělala! ()

genetique 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moje prvé stretnutie s legendárnym detektívom vôbec (keďže som knižné predlohy nečítal) dopadlo nad moje očakávania. Postupné zauzľovanie príbehu, ktorý by zdanlivo nedával zmysel nikomu je privedené na maximum a aj postupné, pomalé odhaľovanie záhadnej vraždy je magické, tajomné, napínavé, inovujúce a zároveň celkom zábavné (nie že by bolo na tom niečo vtipné.), či skôr šarmantné. Myslím, že si budem s Herculom veľmi rozumieť. 85%. ()

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vánoční díl se speciálně do vánočna upraveným "Poirot theme". Je znát, že jde o starší díl, kde je ještě Japp a vůbec to má celkově úplně odlišnou atmosférou. Takovou starosvětskou a uvolněnější. I zápletka patří k těm originálnějším a vrah je zakamuflovaný mistrně. Někdy mě mrzí, že to všechno mám přečtené a přicházím tak o ten moment šoku a úžasu. Nejlepší je sledovat tenhle díl o Vánocích. Jak jinak. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Anglická spisovateľka Agatha Christie je jedna z najznámejších a najčítanejších svetových autorov detektívnej a kriminálnej literárnej tvorby. V mnohých jej románoch vystupuje výstredný, distingvovaný, belgický detektív Hercule Poirot. V rokoch 1989 až 2013 vznikla séria sedemdesiatich televíznych filmových príbehov, kde tento inteligentný muž vyšetruje zložité kriminálne prípady. Titulnú postavu nezabudnuteľným spôsobom stvárnil herec David Suchet. Prvá epizóda zo šiestej série nesie názov "Vianoce Hercula Poirota". Hercule Poirot plánuje stráviť pokojné vianočné sviatky vo svojom dome. Avšak kvôli závade na ústrednom kúrení je viac menej nútený prijať pozvanie bohatého obchodníka. Vianoce odchádza osláviť v spoločnosti pána Leea, jeho rodiny a hostí. Všetko sa skomplikuje, keď sa Lee stane obeťou vraždy. Poirot urobí všetko pre to, aby objasnil tento zločin. **** ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirot, tentokráte zábavně poťouchlý více, než je zvykem krásně doplňuje jeden z těch zajímavější případů, kterému sice nechybí klasická konstelace dům / dědictví / rodina / Černé ovce / ti hodná atd. atd., zato však jest výsledek převelice zábavně natočen a pomůže i fakt, že na rozuzlení případu (technicky vzato jen na identitu viníka) se dá s trochou snahy přijít dříve, než-li je verdikt vyřčen. A to, pokud je detektivka dobře natočená jednoduše udělá radost. ()

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hercule Poirot neoddychuje ani cez Vianoce. Tentoraz ho čaká rafinovaná a dokonale zinscenovaná vražda, pri lúštení ktorej sa poriadne zapotí. Nič nie je tak, ako sa na prvý pohľad zdá... Kde len Agatha Christie na tie svoje nápady chodila? 85/100 ()

klerik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Samozrejme neopakovateľný šarm a atmosféra. Vianoce tiež pomáhajú, ale tentoraz sa mi zdalo, že finálna objasňovačka bola príliš domotaná a založená na priveľa dohadoch... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Raději mám Sherlocka Holmese, než tohoto sympaťáka od Agathy Christie, ale přesto je právě tento příběh povedený a velice chytře vymyšlený, stejně jako průběh vyřešení záhadné vraždy. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá detektivka, Poirot se chystá na klidné prožití svátků, když mu v bytě klekne topení a v tu chvíli dostává pozvánku od bohatého obchodníka.. Po pravdě ten chlap byl tak odporný, že snad každý člen rodiny měl důvod ho kuchnout (čistě hypoteticky, samozřejmě).. Inu, změna závěti, diamanty v trezoru a celá rodina pohromadě, to je třeskutá zábava.. Ode mne je to tentokrát bez připomínek, mám obrovskou radost z toho, že jsem konečně jednou odhalila vraha.. ()

gogos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po vzoru otce jsem zacal sledovat pripady mr. Hercula... todle je muj prvni Poirot a musim rict, ze se mi dostalo vice kvality, nez jsem cekal. Povedena zapletka, vyborny Suchet, film je prokladan syrovym humorem.... skutecne nadprumerny film... ()

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Upřímně řečeno. Toho dědka bych chtěla zabít taky, už jen pro to jeho hrozně chování. Pak by samozřejmě dalším důvodem byly peníze. Myslela jsem si, že to bude malinko jinak, nicméně, ten kostlivec ve skříni byl vlastně mnohem smysluplnější. Tipovala jsem tu Španělku. Když se to vezme kolem a kolem, tak všichni měli nějaký motiv. ()

Reklama

Reklama