Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 6 (1994) (série)


Vánoce Hercula Poirota (S06E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Hercule Poirot's Christmas (více)

Obsahy(1)

Zasněžená Anglie oslavuje svátky lidu a míru. Bohatý stařec Simeon Lee si k sobě sezval celou rodinu, mezi hosty jsou i Hercule Poirot a inspektor Japp. Ti zde mají zvláštní poslání: pán domu je požádal, aby bedlivě sledovali vývoj vztahů a událostí, neboť se chystá změnit závěť a některé dědice z ní vyškrtnout. Všichni, koho se to týká, jsou zcela pochopitelně nervózní - jde totiž o výtěžek z jihoafrických diamantových nalezišť. Než však pan Lee stačí provést zamýšlený právní úkon, ozve se z jeho pokoje zoufalý výkřik, a když se ostatním podaří vylomit dveře, je už pozdě. Stařec je mrtev, v místnosti panuje neuvěřitelný chaos a z trezoru zmizely vzácné drahokamy... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (80)

Empire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pochmurný starý dům, zlé pohledy mezi členy rodiny, hádky, nenávist, zasněžená krajina, vražda - jako z hororu. To vše připomíná psychothriler, ale není.. Jediná postavy dokážě pozvednout celou atmosféru - Hercule Poirot. Další velmi povedený Poirot v podání D.Sucheta. I když se striktně nedrží předlohy (např. postavami), stojí za zhlédnutí. ()

EllienPM 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám rád tyhle "stalo se před 40 lety". Na druhou stranu mi vadí osoba hledače diamantů a jeho chování natolik, že tohle nebude můj oblíbený díl. Vraha jsem odhalil v podstatě, jak čin spáchal, ale to jen proto, že už opravdu znám "Agathu" a její tvorbu a způsob uvažování. Mám rád trochu jiné díly, méně předvídatelné. Každopádně tenhle díl je skvělý co se Poirotova humoru (v krámku) týká. Každopádně to britské cynické okamžité střídání - mrtvola/sborová koleda - je skutečně jen pro otřelé povahy. ()

Reklama

vecnaAmbra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten starec bol príšerný a jeho dom vo mne budil hrôzu podobne ako v Jappovi. Inak výborná časť, dobre spracovaná a vonku stále biela obloha a okolie, aj keď inak tá atmosféra veľmi vianočná nie je a ide tu hlavne o príbeh. Na nejaké vtípky tu možno tiež nebolo až toľko priestoru, ale čas je vyplnený sledovaním jednotlivých postáv a ich konania. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirot, tentokráte zábavně poťouchlý více, než je zvykem krásně doplňuje jeden z těch zajímavější případů, kterému sice nechybí klasická konstelace dům / dědictví / rodina / Černé ovce / ti hodná atd. atd., zato však jest výsledek převelice zábavně natočen a pomůže i fakt, že na rozuzlení případu (technicky vzato jen na identitu viníka) se dá s trochou snahy přijít dříve, než-li je verdikt vyřčen. A to, pokud je detektivka dobře natočená jednoduše udělá radost. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spôsob plánovania, prípravy a vykonania vraždy až na neuverenie, a predsa v podaní Poirota uveriteľný. Diel s dobrou atmosférou nedôvery a závisti, ako inak keď ide o dedičstvo. Ochutnáme aj trochu anglickej gurmánskej špeciality – neurčitej hnedej windsorskej polievky. –––– Vy přemýšlíte, inspektore! ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • Ačkoliv je televizní zpracování poměrně věrné knižní předloze, jedna velmi významná změna provedena byla. V knize se na rozdíl od filmu vůbec neobjevil inspektor Japp. (ČSFD)
  • Film byl natočen podle knihy z originálním názvem "Hercule Poirot's Christmas" od Agathy Christie. (Borrtex)
  • Film měl dva náhradní názvy: "Murder for Christmas" a "A Holiday for Christmas". (ČSFD)

Reklama

Reklama