Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 6 (1994) (série)


Případ v ulici Hickory (S06E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Hickory Dickory Dock (více)

Obsahy(1)

Na studentské ubytovně v ulici Hickory se množí krádeže. Jde o samé drobnosti, jež by Scotland Yard nezajímaly, tamní hospodyni to ale přesto trápí. Požádá tedy o radu Hercula Poirota. Velký detektiv prozkoumá všechny okolnosti a doporučí případ ohlásit policii, majitelka domu však takové řešení zásadně odmítá. Její názor podpoří i přiznání studentky Celie, která na sebe prozradí, že je kleptomanka. Poirot se ale nedomnívá, že tím celá záležitost končí. Jako vždy má pravdu krátce nato Celii někdo otráví morfiem. A nezůstane při jedné vraždě... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (77)

Morien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z mých oblíbených dílů, jak v knižní, tak televizní podobě. To nepostrádá vtip a zajímavé herce v nespočtu rolí, jimiž je Hickory Dickory Dock zabydlen. Mladičký Damian Lewis obzvláště potěšil v roli Leona. Jenom jsem si představovala někoho adekvátně charismatického do role Nigela, jeho představitel mě tady vcelku zklamal. Sice je to bratr Colina Firtha, ale bratříčkovým kouzlem rozhodně neoplývá. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Souvislost mezi pašováním diamantů, vraždami a seznamem ukradených předmětů budiž tělocvičnou pro malé šedé buňky, ale proč proboha toho namistrovaného Belgičana nenapadlo vyslechnout tu myš? Díl s opravdu libozvučným originálním názvem, nicméně přivedl mě k zjištění, že mám raději celovečerní filmová zpracování. Nejsou totiž tolik zatížená stereotypem a tvůrčí suchopárností, při které nesoustředěně přemýšlíte, jestli monsieur Poirot hrozí větší nebezpečí od výparů z lepidla na kníry, či anglické stravy.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zoznamovanie s Poirotom sa mi začína veľmi páčiť. V niektorých prípadoch začínam mať istotu, že miernou štruktúrou sa inšpiroval aj môj obľúbený 'Monk'. A to je to, čo mám rád a je rozvité práve tu. Tajomná atmosféra, nezlučiteľné indície, historická anglická doba s množstvom šarmu, intelektuálne vyšetrovanie, geniálny záver s vygradovanou pointou. Akurát tá cesta k nemu mohla byť zaujímavejšia. Už som ju u Poirota takú videl. 80%. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

z iks ypsilon důvodů jeden z nejlep... Nejzábavnějších filmů s Poirotem, který si tak trošku (z mého pohledu) utahuje z klasické premisy šlechtický dům -> dědictví a místo ní naděluje vysokoškolskou kolej a magořivou, řeckou kolejmamá, k čemuž se připojují neskutečně skvělé scény mezi Jeppem a a Herculem jenž jsou nebetyčně skvostné. Výtečná je také absence nějaké vyloženě záporné postavy (která stejně nikdy není vrah) a i obsazení celkově. Navíc, lepší roli pro myš těžko pohledat (o= ()

burina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krásne atmosferický, perfektne vygradovaný a aj napriek množstvu brutálnych vrážd veľmi vtipný diel! Pani Jappová odchádza na dovolenku a šéfinšpektor prijme Poirotovu ponuku bývať u neho. Scény kde sa obaja snažia ukázať, ktorá kuchyňa je horšia sú neodolateľné "Nemáte pivo, Poirot? No, mon ami, nič nie je pred večerou lepšie než banánový sirup." ()

Disk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Diamanty, pár vražd a začínající Damian Lewis. Ideální kombinace pro pana Poirota. A jako bonus nahlédneme do anglické a belgické kuchyně. Moc příjemná detektivka. ()

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výnimočne spletitý a napínavý diel, to sa musí uznať. Na druhu stranu ale si myslím, že menej je niekedy viac. Miestami som sa v postavách a vo vzťahoch medzi nimi trocha strácal, čoho dôsledkom bolo, že mi unikala detektívna niť. 80/100 ()

Fingon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl HP je spíše než detektivkou zajímavou ukázkou kulturních rozdílů mezi Brity a Belgičany. Scénky s bidetem nebo ty s jídlem jsou mnohem zábavnější než samotné hledání pachatele... ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Navození atmosféry je optimální. Poirot v závěru šachuje s fotkou, ale podobně jako on jsem také při klíčovém telefonátu poznal, kdo je pachatel. Čekal jsem, která z ženských zareaguje na tu myší svědkyni. Ale závěrečné myší proklouznutí hodinami, ve chvíli, kdy pachateli odbíjí poslední minuta,to mi přišlo až příliš umělecky přetažené. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další z excelentních starších dílů, kde se tentokrát objevují jakoby dvě linie příběhu (Hickory road a Sir Arthur Stanley) a až do konce čekáme, kdo a proč je ten spojovací článek. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Studentská ubytovna je místem drobných krádeží a slečna Lemonová si dělá starosti.. Ze začátku to vypadá jednoduše a odlehčeně, Japp s Poirotem jsou tu mimořádně zábavní, chvíli spolu bydlí a hlavně stolují (banánový sirup, mořský jazyk v mléce atd.), ovšem pak se to přehoupne k vraždám a tvůrci utáhnou šrouby.. Vyšetřování případu má mnoho odboček a zákoutí a každý ze studentů je podezřelý.. Opět jsem si musela počkat do konce, až mi Poirot naservíruje řešení.. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozdíly mezi Brity a Belgičany jsou opravdu velmi značné. Scény s kulturními střety mezi Jappem a Poirotem celý příběh hodně odlehčovaly, ale také bohužel strhávaly všechnu pozornost na sebe a odváděly ji od závažného zločinu. Jejich drobné šarvátky se začínají krásně stupňovat. Já si ani nepomatuju, jestli jsem někdy viděla paní Jappovou. Není ona náhodou něco podobného jako paní Colombová? U tohoto příběhu mě obzvlášť zajímalo, jak se to celé rozplete. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tyhle dlouhé díly prostě stojí za to. Je to zábavné, ale co víc, je zde zápletka, která je neskutečně zajímavá. Začíná to jen tím, že se ztrácí nějaké věci, ale postupně dochází až k tomu, že se odkryje skutečná pravda. Odkrývání je pozvolné, ale velmi funkční a účinné. Tentokrát jen těžko přijdete na to, kdo je skutečně vrah, i když asi budete tušit proč. ()

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten režisér je úchylný na myši? Jinak si nedokážu vysvětlit proč ji tam dali :). Zajímavý, napínavý a neobvyklý případ s překvapivým vyústěním. ... Morfium, diamanty, batohy, koleje, politika, zdravé jídlo. ()

Reklama

Reklama