Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 6 (1994) (série)


Případ v ulici Hickory (S06E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Hickory Dickory Dock (více)

Obsahy(1)

Na studentské ubytovně v ulici Hickory se množí krádeže. Jde o samé drobnosti, jež by Scotland Yard nezajímaly, tamní hospodyni to ale přesto trápí. Požádá tedy o radu Hercula Poirota. Velký detektiv prozkoumá všechny okolnosti a doporučí případ ohlásit policii, majitelka domu však takové řešení zásadně odmítá. Její názor podpoří i přiznání studentky Celie, která na sebe prozradí, že je kleptomanka. Poirot se ale nedomnívá, že tím celá záležitost končí. Jako vždy má pravdu krátce nato Celii někdo otráví morfiem. A nezůstane při jedné vraždě... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (77)

LencaN 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S06E02 - Několik dějových linek, spousta zločinů různých druhů, podvůdky, intrikaření, navázání i na minulost, bylo tady toho možná až příliš. Závěrečné odhalování jsem si musela pustit ještě jednou, protože mi některé věci neseděly. Celým dílem nás prováděla malá myška, pořád jsem čekala, jestli to k něčemu bude a nakonec opravdu trošku ano. Nejlepším ale na tomto dílu je vtipkování. Japp je na nějakou dobu bez manželky, Poirota se mu ho zželí a vezme ho k sobě. Tam se Japp seznamuje s kuchyní Poirota či slečny Lemonové a problémy v koupelně byly luxusní :) ()

chlievik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najbohatší policajt zo seriálu "Life" Damian Lewis a najbohatší detektív sveta Poirot sa stretli v jednej epizóde? Nemožné! Ahaaaa, to preto, lebo Damian vtedy ešte nebol bohatým, veď to je ešte len rok 1995... :-) Len žartujem. :-) Vedeli ste, že žartujem, však? ;-) hehe. Každopádne výborná epizóda, nie som síce fanúšikom realistického osvetlenia, ale v tomto prípade sa to akoby hodilo, čiže vizuálne dobré, príbeh zaujímavý, klasické anglické herečky s mejkapom a vlasmi z tridsiatych rokov, klasické anglické tváričky, a najmä je v tejto epizóde veľa vidieť slečnu Lemonovú, moju lásku ;-), s tými jej usmiatymi očkami, hoci má tu 48 rokov, zamiloval by som si ju aj v sedemnástich. Ale to je láska, to srdcu nevysvetlíte. :-) Viete o tom, že hrala na basovej gitare v nejakej dievčenskej hippie-psycho kapele keď mala 18-23 rokov? :-) Nájdite si na youtube. Volali sa "The She Trinity". Potom študovala na hereckej akadémii, a odvtedy je herečkou, nie veľmi obsadzovanou. Ale poďme na krátko ku tomuto dielu. Metódami eliminácie a sledovaním tvárí vylúštiteľná záležitosť, vcelku nie nepríjemne kombinačná, zato stále dosť zmotaná, aby sa malo o čom premýšľať, ak je človek zvedavý, a pomedzi to dosť dobrých vtípkov na adresu Jappa a Poirota, na tie ich nekonečné ťahanice s jedlom, belgickými či anglickými zvykmi, no a v tejto časti je rekord na skomolenie Poirotovho mena: myslím 4x: Puerot, Poer, Porov (Porrow), Herkul, Poerit, atď. :-)Stará pijáčka to nevedela vyslovovať, to tá škótska whisky. :-) ()

P/\/EL 

všechny recenze uživatele

zábavný, výborně natočený a nastříhaný díl, skvělá atmosféra. Zápletka poměrně slušná, dynamické, překvapivé. Možná jsou i lepší díly, ale já měl z něho dobrý pocit... PS: Inspektor Jap, nebo jak se to píše, tak vypadá chvílema jak Hitler, rysy tváře, patka, jen ten knír má normálnější... ()

faish 

všechny recenze uživatele

No, musím priznať, že je to pre mňa najslabší Poirot. Ale je to asi vkusom. Každopádne prípad bol znova neuveriteľne poprepletaný, tak isto aj vylúštenie, diváka to jednoznačne zaujme, ale nesadol mi námet. Herecký výkon Davida Sladea bol ako vždy výborný. ()

vecnaAmbra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príjemný diel, jeden z tých, ktorý má ešte príchuť starších častí, ale postupne sa dostávame k dlhším filmovým dielom, kde náš detektív postupne zostarol, čo mu však vôbec neubralo na šarme a inteligentnom pohľade. Máme tu aj večne elegantnú a príjemnú slečnu Lemonovú a príbeh, ktorý udrží v napätí. Nápad s myškou ako tichého, ničím nerušeného sprievodcu po dome, kde dochádza ku krádežiam a vraždám bol celkom milý. Akurát vždy sa smejem keď je diel v ktorom vznikne nejaká akčnejšia scéna, kde páchateľ začne úplne nezmyselne po odhalení utekať (nerozumiem kam chce utekať len tak ako je, teda bez nejakých prostriedkov a s políciou v pätách- domov? Tam by ho snáď našli hneď, či akože ak by im aj ušiel, čo by sa- maskoval a túlal po ulici?) Najmä inšpektor Japp je v takýchto scénach vždy totálne nemožný a guľatý Poirot srandovný. Tiež tu máme náš zvyčajný vzorec odhalenia, kde sú všetci podozriví v jednej miestnosti, čo je tiež také zvláštne, keď si uvedomíme, že prípadný zločinec vlastne len sedí a čaká, či Poirot povie jeho meno. Ale takýto je scenár na námet knižky, kde nejaké vysvetlenie je nutné a nič to neuberá na fakte, že ja by som niečo také geniálne v živote nevymyslela a preto ocenenie si zaslúži len to najlepšie! ()

Reklama

Reklama