Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 6 (1994) (série)


Případ v ulici Hickory (S06E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Hickory Dickory Dock (více)

Obsahy(1)

Na studentské ubytovně v ulici Hickory se množí krádeže. Jde o samé drobnosti, jež by Scotland Yard nezajímaly, tamní hospodyni to ale přesto trápí. Požádá tedy o radu Hercula Poirota. Velký detektiv prozkoumá všechny okolnosti a doporučí případ ohlásit policii, majitelka domu však takové řešení zásadně odmítá. Její názor podpoří i přiznání studentky Celie, která na sebe prozradí, že je kleptomanka. Poirot se ale nedomnívá, že tím celá záležitost končí. Jako vždy má pravdu krátce nato Celii někdo otráví morfiem. A nezůstane při jedné vraždě... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (77)

Lupes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je výborná detektivka. Četl jsem i předlohu a televizní zpracování se jí docela dobře drží (byť např. nutnost krádež žárovek není ve zfilmované podobě úplně podložená). Vzhledem k povaze odhalení nelze si tentokrát stěžovat ani na poirotovské usvědčení bez důkazů. Nahlédneme do studentského bydlení (koleje) a kdo byl někdy na ostrovech v roli studenta, tak trochu zjihne. Díl nemá námětem v poirotovské sérii obdoby, vyvaruje se i nešvarů v podobě převleků a nečekaných dědiců. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tyhle dlouhé díly prostě stojí za to. Je to zábavné, ale co víc, je zde zápletka, která je neskutečně zajímavá. Začíná to jen tím, že se ztrácí nějaké věci, ale postupně dochází až k tomu, že se odkryje skutečná pravda. Odkrývání je pozvolné, ale velmi funkční a účinné. Tentokrát jen těžko přijdete na to, kdo je skutečně vrah, i když asi budete tušit proč. ()

Reklama

chlievik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najbohatší policajt zo seriálu "Life" Damian Lewis a najbohatší detektív sveta Poirot sa stretli v jednej epizóde? Nemožné! Ahaaaa, to preto, lebo Damian vtedy ešte nebol bohatým, veď to je ešte len rok 1995... :-) Len žartujem. :-) Vedeli ste, že žartujem, však? ;-) hehe. Každopádne výborná epizóda, nie som síce fanúšikom realistického osvetlenia, ale v tomto prípade sa to akoby hodilo, čiže vizuálne dobré, príbeh zaujímavý, klasické anglické herečky s mejkapom a vlasmi z tridsiatych rokov, klasické anglické tváričky, a najmä je v tejto epizóde veľa vidieť slečnu Lemonovú, moju lásku ;-), s tými jej usmiatymi očkami, hoci má tu 48 rokov, zamiloval by som si ju aj v sedemnástich. Ale to je láska, to srdcu nevysvetlíte. :-) Viete o tom, že hrala na basovej gitare v nejakej dievčenskej hippie-psycho kapele keď mala 18-23 rokov? :-) Nájdite si na youtube. Volali sa "The She Trinity". Potom študovala na hereckej akadémii, a odvtedy je herečkou, nie veľmi obsadzovanou. Ale poďme na krátko ku tomuto dielu. Metódami eliminácie a sledovaním tvárí vylúštiteľná záležitosť, vcelku nie nepríjemne kombinačná, zato stále dosť zmotaná, aby sa malo o čom premýšľať, ak je človek zvedavý, a pomedzi to dosť dobrých vtípkov na adresu Jappa a Poirota, na tie ich nekonečné ťahanice s jedlom, belgickými či anglickými zvykmi, no a v tejto časti je rekord na skomolenie Poirotovho mena: myslím 4x: Puerot, Poer, Porov (Porrow), Herkul, Poerit, atď. :-)Stará pijáčka to nevedela vyslovovať, to tá škótska whisky. :-) ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z počátku pomalé a nezáživné, ale časem se děj velmi rychle rozjede a příběh dostane spád. Mezi Poirotem a vrchním inspektorem Jappem to pořádně jiskří (v dobrém slova smyslu) a jejich humorné narážky jsou kořením při vyšetřování krádeží a vražd na studentské koleji v ulici Hickory. Po dlouhé době se navíc setkáme také se slečnou Lemonovou. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozdíly mezi Brity a Belgičany jsou opravdu velmi značné. Scény s kulturními střety mezi Jappem a Poirotem celý příběh hodně odlehčovaly, ale také bohužel strhávaly všechnu pozornost na sebe a odváděly ji od závažného zločinu. Jejich drobné šarvátky se začínají krásně stupňovat. Já si ani nepomatuju, jestli jsem někdy viděla paní Jappovou. Není ona náhodou něco podobného jako paní Colombová? U tohoto příběhu mě obzvlášť zajímalo, jak se to celé rozplete. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Pri záverečnom rozuzlení v obývačke internátneho domu sa za Poirotom nehýbu hodiny. (BoncheR)

Reklama

Reklama