Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bojuje s ním celý život. Tentokrát by se mu však rád pokusil zabránit. Ani Poirot není ze železa. Těžko si to sice připouští, nicméně omdlí-li člověk z ničeho nic po dobré večeři, zkonzumované v příjemné restauraci ve společnosti přátel, pak je to přinejmenším důvod k zamyšlení. Neřku-li přímo k nějaké radikální změně životosprávy, nebo alespoň k ozdravnému pobytu. Ostatně pobyt v přímořských lázních na devonském pobřeží nemůže, podle Poirotovy věrné slečny Lemonové, nikomu ublížit. Trocha cvičení, hodně odpočinku a promyšlená dieta – a za čtrnáct dní bude Poirot zase jako rybička. Ovšem společnost, která se sem za zdravím a odpočinkem sjela, rozhodně Poirotovi klidu nepřidá. Naopak. Jeho pronikavému vnímání nemůže uniknout latentní zlo, které jako mor otravuje ovzduší tohoto nádherného místa. Zlo, s nímž má celý život co do činění, jemuž by se ale tentokrát rád pokusil zabránit. Ani on však, bohužel, není všemocný. (Česká televize)

(více)

Recenze (78)

Marigold 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Solidní a konzervativně odvedená práce na straně režiséra, tradiční koncert na straně Sucheta a poněkud lopotně se rozbíhající, ale o to lépe gradující zápletka na straně scénáře. Mimochodem díl, který názorně dokazuje, že moc detektiva (stejně jako moc psychoanalytika) začíná až tehdy, kdy je řád nevratně narušen (do té doby je jen pasivním "tušitelem zla" bez možnosti zasáhnout). ()

Faidra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud bychom srovnávali H. Poirota s jeho bájným jmenovcem, byl by tento případ ekvivalentem čištění Augiášových chlévů. Žel Diovi ani čerstvý mořský příliv nevymyl ze všech spár hnůj vynucovaného humoru a Peter Ustinov tentokrát vítězí ve své verzi nejen ve váhové kategorii. Málokteré klišé mi tak naleptává žaludeční sliznici jako když po vyřešení zapeklité situace stojí hrdinové v hloučku a sborem se hihňají nějaké kravině. Výkonnost šedých buněk pak poněkud zpochybňuje fakt, že si u takové scény pokaždé vzpomenu na tezi doktora Vlacha o hysterickém smíchu... ()

genetique 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirot sa každým dielom prekonáva a tento patrí k jeho najlepším. Vražda a začínajúce jej vyšetrovanie sa nezvyčajne začína až po vyše polhodinke, no tým sa nič nemení na napätosti a zaujímavosti krimi atmosféry. K pátraniu po vrahovi sa navyše pripája aj iný zločin, takže tým je to celé ešte divácky viac príťažlivé. No a ako vždy prichádza na radu odrovnávajúci záver, ktorý vyvracia všetky úvahy o vrahovi, ktoré som si počas filmu stanovil. 100%. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dvě rozdílné části, ta první s nervózním Poirotem, která je plná vtipu a ta druhá, kde se může konečně ponořit do svého živlu, což mu, zmetkovi, evidentně vyhovuje, prý chtěl zločinu zabránit? To mu nevěřím, dokonce si myslím, že to celé zosnoval sám, aby se mohl dostat na ostrov za kusem pro něj vyhovujícího žvance, pche! ()

Disk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Verzi s Peterem Ustinovem jsem bohužel neviděl, ale David Suchet jako Hercule Poirot nikdy nezklame. Další detektivní skvost._______________EDIT 2023: Perfektní snímek, který mě opět příjemně bavil. I díky tomu, že se tam objevil tehdy naprosto neznámý a mladičký Russell Tovey. Ty jeho typické odstáté uši poznám kdykoli. :) ()

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh celkom netradične rozdelený na dve časti. Prvá funguje prevažne ako vtipné zoznamovanie sa s postavami, v ktorej sa dá tušiť akurát len tak budúca obeť. V tej druhej už divák sleduje zaujímavé pátranie, v ktorom aj samotný Poirot musel zapnúť mozgové závity na plné obrátky, aj keď mu v mnohom pomohla náhoda. A opäť raz jeden pôsobivý záver s prekvapivým rozuzlením. 85/100 ()

klerik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Napriek tomu, že časť zápletky je až otrocky christieovská a pre veciznalých predvídateľná, jedná sa o jednen z najlepších nápadov, ako spáchať vraždu. Nagélovanosť Poirotových fúzov je na hranici znesiteľnosti, jeho mozgové bunky sú však v skvelej forme... Tentoraz sa celkom snaží aj Hastings... ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Vražda, která se tu udála, je dílem geniálního mozku. Ale s jednou věcí vrah nepočítal... Že má mozek i Hercule Poirot. Je na čase, aby se tyto mozky utkaly a pravda vyšla končeně najevo" ;o) Herecké výkony jako vždy velmi slušné. Protože jsem ovšem film viděl v televizi a jsem zvyklý sledovat ho z DVD v originále, byl pro mě dabing doslova kulturní šok. Ty hlasy jsou vybrány dost nepřesně a opět se mi potvrzuje, že originální zvuk člověk ničím nenahradí... (po shlédnutí z dvd potvrzuji ;o) Pokud jde o film samotný, opět se ukazuje, že Poirotovi svědčí 1) humor 2) změna prostředí... Celkový dojem: 85% ()

Agatha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi zdařilá adaptace knižní předlohy. Hercule Poirot v podání Davida Sucheta byl opět jako vždy dokonalý. Na mě tato verze udělala daleko větší dojem než ta s Petrem Ustinovem - dej mu Pán Bůh věčnou slávu. Nedalo se přehlédnout jak herci Philip Jackson a Hugh Fraser zestárli. Ona je to přeci jen delší doba od natáčení seriálu Hercule Poirot z roku 1989. Ale čeká nás to všechny... Herecké výkony se zdály být poměrně obstojné. Docela dost to však zkresluje dabing, který mě v tomto případě moc nenadchnul. Hlas Petra Kostky sice nemá chybu, ale přeci jen mi k Davidu Suchetu více sedí hlas Jaromíra Meduny. Ale zpět k samotnému filmu. Prostředí a atmosféra přímořské zotavovny na mě také působily ve skrze pozitivně. Naopak trošku mě zklamaly kostýmy, které mohly být o něco honosnější. Ale osvědčená hudba bilanci zas vyrovnala. Jako celek mi z toho vychází jedno z nejlepších filmových zpracování románové předlohy, které se scénář snaží pečlivě držet. A jak je vidět, vyplatilo se to... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mě tyhle delší díly prostě baví. Ani není moc poznat, že to je natáčeno již po roce 2000. Hercule Poirot je pořád vtipný, navíc je vidět, že má jeho postava vývoj. To je moc dobře. Kromě toho je tenhle případ parádně zamotaný, což se projevuje i v konečném rozuzlení, které je velmi nápadité. Výtečný díl. ()

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně jeden z těch propracovanějších případů. Zajímavě propletené s trochou vodění za nos. Tenhle díl je ke všemu mou srdcovkou, protože jsem u tohoto případu strávil několik dalších hodin v podobě hry. ... Hotel na ostrově, převoz přes moře, čas. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice dobrý Poirot, který se vydává na ostrov do léčebny léčit se z obezity a setkává se s případem vraždy mladé ženy na pláži. Samozřejmě nic není tak, jak se na první pohled zdá, ale nebyl by to Poirot, aby se po vydatné a chutné večeři mimo léčebnu opět nedostal do formy a bravurně vyřešil tento zapeklitý případ. V tomto díle perlí i kapitán Hastings, kdy má velice dobré postřehy a tentokrát není za moulu, ale za dobrého rádce. Vysíláno v dabingu s Petrem Kostkou. ()

Reklama

Reklama