Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze uživatele Ludva k tomuto seriálu (14)

Záhada modrého expresu (2005) (S10E01) 

[2009-02-08] * Poirot se na večírku seznámí s dámou, vlastnící velký červený kámen. Druhý den jede s ní (a několika dalšími z večírku) modrým expresem do Nice. Než tam dorazí, dáma je mrtvá a drahokam pryč. Je vrahem otec, manžel, milenec, nebo ještě někdo jiný? * Atmosféra výborná, ale jako ve většině detektivek, vyřešení případu téměř nezávisí na znalosti předchozího děje. Tentokrát Poirot odhalí a usvědčí vraha, aniž by proti němu měl jediný důkaz! Na to bych mu neskočil ani já... ()

Smrt staré posluhovačky (2008) (S11E01) 

[2009-01-11] Mladík je odsouzen k smrti za važdu své domácí. Jednomu z policistů se to ale nezdá, a tak poprosí o pomoc Poirota. Ten přijede do vesničky, kde se zločin odehrál, a začne vyhrabávat (jak je jeho zvykem) kostlivce ze skříní všech jejích obyvatel, aby všichni byli podezřelí a on je mohl sezvat do jedné místnosti a postupně odhalit pravdu. * Typický Suchetův Poirot: krásná staromilská atmosféra předválečné Anglie, složitá zápletka, nepřehledné postavy. Tentokrát asi až příliš překombinované a některé důležité detaily se "ztratily v překladu". * [2019-11-26] Zvláštní, po deseti letech mi přišla tato epizoda výborná, až na ono rozluštění, které se skutečně ztratilo v překladu. ()

Kočka mezi holuby (2008) (S11E02) 

[2020-06-22]*[2009-01-18] * Poirot zahajuje školní rok na luxusní škole své staré známé. Po pár dnech je v noci v tělocvičně brutálně zavražděna neoblíbená učitelka. Jak s tím souvisí únos indické princezny, kterou po vojenském převratu do tohoto internátu ukryli její příbuzní? A kdo bude další? * Typický Poirot. Když všechno vysvětlil, vypadalo to logicky. Jen mi není jasné, jak se to dozvěděla ta frančtinářka? ()

Třetí dívka (2008) (S11E03) 

[2009-01-25] * K Poirotovi se dobývá vyděšená dívka Norma Restaricková s tím, že asi někoho zabila. Než z ní vypadne něco kloudného, zase uteče. Poirot se vydává za svou přítelkyní, spisovatelkou Oliverovou, která bydlí ve stejném domě jako Norma. Zde se dovídá víc: dívka má dvě spolubydlící, včera byl u nich večírek (s několika obyčejnými hosty a událostmi) a v domě došlo k sebevraždě staré chůvy. Nebo to snad byla vražda? * Klasický Poirot, vcelku dobře srozumitelný, plusem je druhá dívka, mínusem pak ta protivná baba spisovatelka, která je na obrazovce snad víc než samotný detektiv. ()

Schůzka se smrtí (2008) (S11E04) 

[2009-02-01] * Poirot se ocitá v Sýrii a jede se podívat na vykopávky lorda Boyntona (Tim Curry) spolu s několika členy Boyntonovy rodiny a jejich přáteli (psychiatr John Hannah). Na druhý den se většina hostů vydává na výlet do okolí, během něhož je na nalezišti zavražděna lady Boyntonová. Kdo může být vrahem, když většina podezřelých má důkladné alibi (byli pryč s Poirotem)? * Přílliš překombinovaný způsob vraždy stejně jako některé další detaily ve vrahově plánu vyšly jen díky náhodám. Také vysvětlení událostí kolem jeptišky ještě umocňuje nepravděpodobnost tohoto příběhu. ()

Hodiny (2011) (S12E04) 

[2010-12] * ()

Reklama

Reklama