Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze uživatele Gilmour93 k tomuto seriálu (2)

Případ v ulici Hickory (1995) (S06E02) 

Souvislost mezi pašováním diamantů, vraždami a seznamem ukradených předmětů budiž tělocvičnou pro malé šedé buňky, ale proč proboha toho namistrovaného Belgičana nenapadlo vyslechnout tu myš? Díl s opravdu libozvučným originálním názvem, nicméně přivedl mě k zjištění, že mám raději celovečerní filmová zpracování. Nejsou totiž tolik zatížená stereotypem a tvůrčí suchopárností, při které nesoustředěně přemýšlíte, jestli monsieur Poirot hrozí větší nebezpečí od výparů z lepidla na kníry, či anglické stravy.. ()

Vražda v Mezopotámii (2001) (S08E02) 

Podobně jako archeolog při své práci, oživuje monsieur Poirot u Bagdádu minulost a jelikož při tom šetří s cukry do čaje stejně jako s francouzskými slovíčky, není divu, že po něm jdou mouchy. Závěr veskrze tradiční. Všechny podezřelé sezve Belgičan na jedno místo a pak v duchu svého rčení „fakta jsou kameny, jenž dláždí cestu, po které kráčíme“ na ně vysype korbu náklaďáku z kamenolomu. No a kdo se zpod hromady nevyhrabe, ten to je.. ()

Reklama

Reklama