Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze uživatele jaki96 k tomuto seriálu (4)

Bonboniéra (1993) (S05E06) 

Další z detektivních příběhů podle slavné britské autorky Agathy Christie nabídl velmi dobrou podívanou. Nutno říct, že o tomto příběhl jsem nikdy před zhlédnutím neslyšel, takže nemohu srovnat s knižní předlohou. Hercule Poirot se ve vyprávění vrací do minulosti a popisuje inspektoru Jappovi případ za jeho mladších let, kdy ještě nosil policejní uniformu a sloužil v Belgii. Po několika letech se pak opět setkává s lidmi, kteří byli hlavními aktéry v tomto případu. Skvělý nápad, dobrá režie a nepřekonatelný David Suchet tvoří tento film velmi kvalitním... ()

Viděla jsem vraždu (2010) (S12E02) 

Další příběh Agathy Christie, jenž se odehrává v době Halloweenu, nabídl opět skvělou podívanou. David Suchet v roli slavného detektiva Hercula Poirota předvedl herecký výkon na vysoké úrovni, mimochodem právě v tomto příběhu zasáhl výjimečně proti vrahovi i fyzicky, čímž se dostávám do chvíle, která byla asi nejvíce napínavá. Zapomenout nemůžu ani na kvalitní režii, jež byla svěřena Charlesu Palmerovi, který už má na svém kontě pár adaptací příběhů Agathy Christie. ()

Vražda v Orient expresu (2010) (S12E03) 

Další příběh z pera Agathy Christie se už jednoho zpracování dočkal, natočeno bylo v roce 1974 a hlavní roli, detektiva Hercula Poirota, ztvárnil Albert Finney. Nové zpracování s výborným hercem Davide Suchetem bylo větším zlepšením jak hlavní postavy, tak celého příběhu. Vynikly fráze ve francouzštině, které rozhodně nic nepokazily. V procentech: 94% a 5*. ()

Hodiny (2011) (S12E04) 

Na zpracování tohoto příběhu jsem čekal a nemohl se dočkat. Snímek mě rozhodně nezklamal. Opět se představil skvělý David Suchet v roli Hercula Poirota, jedinečného detektiva s vynikajícími šedými buňkami. Jednoznačných 5*! ()

Reklama

Reklama