Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze uživatele Frajer42 k tomuto seriálu (10)

Dobrodružství claphamské kuchařky (1989) (S01E01) 

Jeden případ Agathy Christie mě přivedl až k tomuto stařičkému seriálu. Nebylo to vyloženě zlé setkání, ale přeci jen tento příběh až tolik zajímavosti nepobral. Kvůli kratičké stopáži není čas na nějaké odbočky. Díl kráčí ve vyšlapané cestičce od začátku až do konce. Líbilo se mi, že se z relativní banality vyklubal moc pěkný zločin. Ale kdo by to byl býval nečekal. Určitě dám šanci dalším dílům. ()

Vražda v ulici Mews (1989) (S01E02) 

Spoilery! Bohužel nebo bohudík, záleží, jak se to vezme, jsem tento díl již dříve četl ušima a mlhavě jsem si děj pamatoval. Tvůrce tedy mohu pochválit za to, kterak děj osekali na nezbytné minimum. Dojem na mě udělal netradičně vysoký přísun humoru. Závěrečné rozuzlení bylo vskutku působivé. Agátka skutečně měla velký talent. ()

Únos Johnnieho Waverlyho (1989) (S01E03) 

Spoilery! Díl to nebyl vyloženě zlý. Jen byl po celou stopáž neskutečně předvídatelný. Věřím, že by celý děj hravě prokoukl i divák nevysoké inteligence. "Únos" byl po celou stopáž očividný. Od "únosce" až po jeho motivaci. Divák si tak mohl maximálně užít "pěvecký" talent pana Hercula. Agátka umí psát lépe. Zcela jsem postrádal byť i náznak nějakého překvapení. Lepší dvě hvězdy. ()

Dvacet čtyři černých kosů (1989) (S01E04) 

Spoilery! Opět dost předvídatelná epizoda, která ke všemu nepobrala ani příliš zajímavosti. Vinou střihu je vše jasné i lehce retardovaným divákům po pár minutách. Prudce inteligentní člověk mého formátu tedy musí zaručeně trpět. Divácký zážitek nezachránily ani kozy jako vozy prostorově náročnější obdařené zrzky. Věřím, že se s příchodem dalšího režiséra pozvedne kvalita o stupínek výše. ()

Byt ve třetím patře (1989) (S01E05) 

Troufám si tvrdit, že po zhlédnutí první série bych se hravě dorozuměl ve Francii. Díl celkem zajímavý, ale opět vinou střihu celkem snadno průhledný. Když se nám na scéně objeví pár postav, tak opravdu není těžké s naprostou jistotou určit vraha. Tak alespoň to tentokrát nebylo průhledné od úvodních minut. Celkem mě pobavilo i to, že nedostatek práce způsobil Herculovi rýmičku. Skoro jsem se v tom našel. Slabší 3 hvězdy. ()

Rhodský trojúhelník (1989) (S01E06) odpad!

Změna prostředí přinesla tak maximálně pohled na směšné mužské plavky. Brutálně nezajímavý díl a intenzivní nuda od úvodních minut až do konce. Udivuje mě, že dokázala Agátka něco tak špatného napsat. Děj byl tak strašně nezajímavý, že mi při tomto seriálu bylo poprvé úplně jedno, jak to celé dopadne a kdo je vlastně tím zlým. Navíc je to celé hrozně rozvleklé. Divák je zahlcen hromadou nesmyslů a na řešení případu zůstane prostor až v samém závěru. Lepší odpad! ()

Dobrodružství na moři (1989) (S01E07) 

Spoilery! Poirot nám zavítal na plavbu a měl tu smůlu na loď plnou retardů. Svojí nekonečnou demencí vyčnívala jedna paní, kterou by dostal chuť poslat pod zem každý člověk, který by ji střetl. Tudíž, když se tam paní objevila, tak byl podezřelý prakticky každý. Velmi oceňuji, že se po delší době objevila epizoda, ve které jsem na první pohled neprokoukl vraha, ačkoli se dotyčný určitě nabízel ze všech nejvíc. Závěrečné rozuzlení bylo opravdu luxusní. Škoda té hry na nudu, která tomu předcházela. Lepší 3 hvězdy. ()

Podivná loupež (1989) (S01E08) 

Neskutečně divný díl. Strašně se v ději skákalo. Zpočátku to pro mě bylo částečně nesrozumitelné. Taktéž bylo do příběhu zataženo zbytečně moc nechutné omáčky. Koukatelných bylo asi až závěrečných 15 minut. Celkově velmi podprůměrná epizoda. Za zmínku stojí snad jen to, že Hastings konečně předvedl své řidičské dovednosti v dosti komické automobilové honičce. ()

Křížový král (1989) (S01E09) 

Spoilery! Naprosto žalostný díl, ale tak pospal jsem si pěkně. Celkem mě zaujalo, že zabití zřejmě není v očích Poirota zločinem, který by bylo třeba dále řešit. A co na tom, že se s mrtvolou dále manipuluje. Brutálně rozvleklý díl. Jeden z nejhorších dílů v rámci první série. ()

Sen (1989) (S01E10) 

Panu Hercule Poirotovi zřejmě část šedých mozkových buněk spáchalo sebevraždu. Paní spisovatelka by při psaní podobné epizody mohla a měla být obeznámena s tím, že během snu nelze zřetelně vidět čas na hodinách. Panu detektivovi by to následně usnadnilo práci a nemusel by konzumovat hektolitry bylinkového té. Na každý pád, příběh byl dosti zajímavý a nebyl na první pohled prokouknutelný. Velmi příjemně mě potěšil obrovský příval humoru i vydatná lekce francouzštiny. Zřejmě jeden z nejlepších dílů série. ()

Reklama

Reklama