Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze uživatele togaf k tomuto seriálu (10)

Smrt v oblacích (1992) (S04E02) 

Poirot prospal vraždu! Titulek jak do Blesku. Výborná je linie Jappa a francouzské policie. No zkrátka je to klasika - vražda v uzavřeném prostoru, hádání, která z přítomných dam je ztracená dcera, exotická vražedná zbraň (?), chladnokrevný vrah (vražda proběhla všem na očích), láska mezi podezřelými a nečekaná odhalení. ()

Žlutý iris (1993) (S05E03) 

Když Hercula nenechají vyšetřit případ, je to vždycky zajímavé. Plus rafinovaně provedená vražda...vrah musel mít nervy z ocele. ()

Vánoce Hercula Poirota (1994) (S06E01) 

Nejraději mám, když jsou potencionální vrazi na jednom místě (ostrov, loď, vlak, dům). A pak ještě pěkně prohnilé rodinné vztahy a nesnesitelná budoucí oběť. A k tomu svátky "klidu a míru". Prostě detektivní lahůdka. ()

Němý svědek (1996) (S06E04) 

Poirot si našel nového kamaráda, který je inteligentnější než Hastings :) Jeden z nejlepších dílů, jen ten závěr je trochu smutný. ()

Karty na stole (2005) (S10E02) 

Paní Oliverová je skvělý Poirotův sekundant. Kam se na ní hrabe Hastings. Motiv pro vraždu byl výborný a samotné provedení také. Jen bych chtěla umět bridž, možná bych se bavila ještě víc, ale kolik bych pak dala hvězdiček, když i takhle to je dokonalé? ()

Sloni mají paměť (2013) (S13E01) 

David Suchet jako Poirot je prostě nepřekonatelný, výprava a kostýmy a celková atmosféra je taky úžasná - jako vždy. Zápletka byla trochu jednodušší, než jsem zvyklá, obvykle nedokážu prokouknout motivace a odhalit vraha, tady se mi to (alespoň částečně) podařilo. Buď měla Agatha Christie slabší den, nebo se moje šedé buňky mozkové zlepšují. ()

Velká čtyřka (2013) (S13E02) 

Poirot utíkajcí před výbuchem bomby, no tak to opravdu ne. Celá ta akce s bombou byla nevěrohodná, ale měla jeden pozitivní dopad - sešla se celá poirotovská parta. Ale že nám zestrárli, co? David Suchet byl jako Poirot na očích, ale Pauline Moran a Hugh Fraser...čas je vážně krutý. ()

Hra na vraždu (2013) (S13E03) 

Klasický Poirot tak jak ho známe a milujeme. Navíc je tu Zoë Wanamaker, která je tak úžasně naštvaná a pohoršená a nosí divné klobouky...prostě parádní díl. Sice trochu předvídatelné rozuzlení, ale zase je tu více podzápletek, takže překvapení se přece jen koná. ()

Herkulovské úkoly pro Hercula Poirota (2013) (S13E04) 

Na návrat hraběnky jsem se moc těšila, ale ona se chová tak nějak nehraběnkovsky. Ale je krásná a má sexy přízvuk. David Suchet je jak jinak skvělý. Krásné prostředí hotelu, uzavřená společnost a Poirot, který má výčitky svědomí to jsou klady, zápory tu jsou taky, ale to bych spoilerovala a navíc nebyly tak důležité, aby zkazily film. ()

Opona - Poirotův poslední případ (2013) (S13E05) 

Důstojné rozloučení. Suchet je geniální, to jak se choulí ve svém kolečkovém křesle, bylo působivé. Hastings jako obyvkle nechápe až do chvíle, kdy mu celou záhadu jeho parťák objasní. A miluju chvíle, kdy vždy zdvořilý Poirot uráží Hastingsovo chování anglického gentelmana. Návrat na Styles a Hastingsova dcera byly už jen příjemný bonus. ()

Reklama

Reklama