Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze uživatele HateBreeder k tomuto seriálu (6)

Hercule Poirot (1989) 

Nejlepsi detektivni serial vsech dob!!! David suchet tu exceluje co by belgicky detektiv, ktery ve Velke Britanii resi radu zahadnych pripadu, na ktere je i slavny Scotland Yard kratky. Ze serialu uplne cisi atmosfera 30 let 20. stoleti a vse je perfektni - kostymy, automobily, budovy, chovani lidi proste vsechno. Natocit film s takovou atmosferou je tezke, ale aby si ji zachoval serial, to uz je umeni mistru. Charismatickeho Poirota si zamilujete i pres jeho nevrle chovani, ironii, lehkou aroganci a namyslenost. Ale take ostatni postavy - Inspektor Japp, ktery je pro kazdou srandu jak se zda, nebo porucika Hastingse ktery je sice trochu slabomyslny, no nekdy vas jeho chovani opravdu prekvapi a v neposledni rade take Madmoiselle Lemon ktera je Herculovou pravou rukou a i kdyz nedostava tolik prostoru jako ostatni, dokaze i to malo znamenite vyuzit. Ja tento serial povazuji za vubec jeden z nejlepsich a tak mi ted dochazi ze uz ho dlouho nedavali, coz by meli urychlene napravit :) ()

Smrt na mysu (1990) (S02E01) 

Hercule ve skvělé formě, jeho malé šedé buňky mozkové pracují na plné obrátky, takže pustit se s ním do souboje mozků by mohl jen úplný blázen. A přesto se jeden takový najde a rozehraje s ním hru na kočku a na myš. Ale Poirotovi ještě žádná myš neutekla. Tato epizoda je perfektní, zvláště Herculovo představení se madmoiselle Nick nemá chybu :) Prostě nepřestávám obdivovat britské filmaře jak si s látkou první dámy detektivek Agathy Christie dokáží skvěle poradit. Tento díl je toho důkazem. Naprosto bezchybné. ()

Vražda v Mezopotámii (2001) (S08E02) 

Asi můj nejoblíbenější Hercule, ale mám jich rád víc. Tento díl nás zavede do Mezopotámie, v které bude mít Hercule řadu problémů, jak už problémy související s klimatem, tak i jeden jako bonus v podobě vraždy. Zápletka zde nemá chybu a samotné provedení vraždy je víc než mistrovské. Jediný člověk, který by byl shopný tuto vraždu objasnit je Hercule Poirot a zrovna on se sem vydal na dovolenou. No ale nebude to mít lehké a čeká ho spousta práce. Jak už mnozí napsali, skutečně skvostný film, s perfektním Davidem Suchetem v hlavní roli. Jestliže na světě žije herec, který by mohl Poirota hrát je to právě on, a ona podoba britského herce s knižní postavou je ten důvod, proč mají detektivky s plnoštíhlým a vždy elegantním belgičanem takový úspěch a natáčejí se další, díky bohu. ()

Poslední víkend (2004) (S09E04) 

ad dabing: Když jsem začal sledovat televizní sérii s Davidem Suchetem coby Herculem Poirotem, už byla většina dílů předabována panem Medunou. Snad jen Vražda Rogera Ayckroyda je stále ještě v podání pana Kostky. Můj názor je takový: Více se mi líbí dabing pana Meduny a to z toho důvodu, že svým hlasem dokáže lépe zachytit podstatu Hercula Poirota. Hercule se dost často rozčiluje a právě ony chvilky rozčilení dokáže Meduna vystihnout lépe než Kostka. Pod barvou hlasu pana Kostky by si divák představoval někoho klidného, životem zkušeného koho nic nerozházi a vždy si dokáže zachovat chladnou hlavu. Jelikož Jaromír Meduna daboval i Roberta DeNira, tak dokáže vyjádřit patřičnou nenávist a vztek a to (samozřejmě v daleko menší míře) dokázal uplatnit i při dabování slavného belgického detektiva. ()

Schůzka se smrtí (2008) (S11E04) 

... brutalitka na zaver... god bless it ! ()

Opona - Poirotův poslední případ (2013) (S13E05) 

Bezkonkurenční zakončení jedné velké legendy. Hercule Poirot prošel od samého začátku série vskutku dechberoucí transformací, ale přiznejme si, že notnou dávkou mu k tomu dopomohl nejen jeho představitel, David Suchet, ale také jednotliví filmaři, kteří vždy ke knižní předloze přidali také kousek své vlastní kreace, v menší či větší míře. Jak se celá série chýlila ke konci, na Poirotově čele přibývalo vrásek, lehký úsměv se vytrácel, aby jej nahradil smířlivější výraz. Nyní je před námi zcela jiný člověk, ve svém nitru pokornější s překvapivou oddaností jakési vyšší instanci, ve své mysli však zůstává zapřísáhlým ochráncem pravdy a neúnavným bojovníkem proti bezpráví. Je jasné, že tentokrát stane belgický detektiv před svým nejtěžším rozhodnutím. A jak zde již zaznělo, v tomto filmu se všechen zbytečný sentiment rozplynul, aby divák ani na samém konci série neztratil iluze o tom, jaký byl život Hercula Poirota - největšího detektiva ze všech. ()

Reklama

Reklama