Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze uživatele Una111 k tomuto seriálu (20)

Dobrodružství claphamské kuchařky (1989) (S01E01) 

První díl seriálu. Všichni hlavní představitelé jsou mladí, však celý seriál se bude filmovat dobrých 25 let a to už je znát! Poirot je milý, svérázný jako bude vždy a kapitán v tomto díle dostává pořádně na frak: "Vaše malé šedé buňky, Hastingsi, dnes nepracují, dostaly malou dovolenou, že?" ()

Vražda v ulici Mews (1989) (S01E02) 

Jednoduchá zápletka a navrch jedno poučení: "... ohrnovací límec je známka úpadku šedých buněk". Tak vida! To jsem nevěděla! ()

Byt ve třetím patře (1989) (S01E05) 

Být ve třetím patře aneb Jak vyléčit rýmu. Svižné a povedené! ()

Rhodský trojúhelník (1989) (S01E06) 

Nic moc. Provedení je zdařilé, exteriéry atraktivní, ale scénář na děj chudý a zápletka sama je nezajímavá. Ne, tahle epizoda zůstává někde hodně dole pod laťkou. Slabší 3*. P.S. Jak Hercule Poirot poznal, že Gold je katolík? ()

Sen (1989) (S01E10) 

Jedno bylo jasné a zřetelné od samého začátku a to dokonce i mně, která nikdy (!) v detektivkách na nic nepřijdu a jsem vždycky v prostoduchém úžasu, jak jen na to mohl ten či onen detektiv, v tomto případě Hercule Poirot, přijít! Jenže na otázku KDO? jsem stejně jako on odpovědět neuměla, ale na rozdíl od něj jsem se tím netrápila a nad svými šedými buňkami jsem nezoufala a z ničeho jsem je neobviňovala A nakonec se ukázalo... No nic neprozradím, nebojte se! A nakonec se ukázalo, že šedé buňky svého malého, elegantního, roztomilého a neuvěřitelně bystrého majitele ani tentokrát nezklamaly! ()

Smrt na mysu (1990) (S02E01) 

Příjemná podívaná na pěknou hlavní hrdinku, stejně pěknou a laskavou slečnu Lemonovou, poněkud škrobeného Hastingse a to všechno uprostřed nádherné přírody - ne, tenhle díl se prostě povedl! ()

Dáma se závojem (1990) (S02E02) 

Hercule Poirot "na druhé straně barikády", dokonce v cele jako zločinec a dokonce bez navoskovaného kníru. Ale i v tomto případě neuvěřitelně okouzlující! ()

Dvojnásobný zločin (1990) (S02E06) 

Ach! Odolejte Poirotovi! I když je někdy zápletka i pro takového naivku jako jsem já někdy průhledná, nelze, ne opravdu nelze Herculu Poirotovi odolat! ()

Tajemství levného bytu (1990) (S02E07) 

Nepátrám po detailech a nedokonalostech, užívám si roztomilosti hlavního představitele i jeho společníka a přiznávám bez mučení: tenhle díl se mi mimořádně líbil! - - - SPRÁVNÝ PROFESIONÁL ... NOSÍ RUKAVICE! ()

Únos ministerského předsedy (1990) (S02E08) 

Já vím, že se opakuji, ale... to je takový miláček! Mimochodem on i ten Hastings je velice roztomilý, tak trochu v pozadí toho malého, kulatého Belgičana. Tohle byl velice milý, vtipný díl, v němž se ukázalo, že Poirotovi je třeba důvěřovat! Erin gobra! ()

Tragédie v Marsdonu (1991) (S03E06) 

Zase jsem naletěla! Ne tak ale Hercule Poirot, jehož malé šedé buňky si dají jedna a jedna dohromady a všechno je jako na dlani! Vrahem přece musí být... No jo! Ale vždyť to bylo jasné od začátku! Příště si dám větší pozor! A "půjdu se předem najíst, protože potřebuji povzbudit šedé buňky mozkové"! Tak je to! ()

Krádež královského rubínu (1991) (S03E09) 

HERCULE POIROT JE JEN JEDEN. A TO JSEM JÁ! - - - Přivést si na Vánoce Hercula Poirota jako hosta, no, může být něco lepšího? Uhlazené chování a šarm malého Belgičana vyniká ještě víc ve společnosti neotesaného egyptského prince. Snad ještě více než kdy jindy zábavný, roztomilý Poirot! ()

Dobrodružství egyptské hrobky (1993) (S05E01) 

Souhlasím s lady Willardovou: Také já si myslím, že Hercule Poirot je "neobyčejně chytrý člověk". :-))) ()

Případ ztracené závěti (1993) (S05E04) 

Nelíbilo se mi to křečovité zdůrazňování emancipace žen a i to nemanželské dítě brané jako samozřejmost. A celý díl mi připadal i daleko méně zábavný. Lituji, ale dnes mne malý mužíček s knírem a jiskřivou inteligencí příliš nenadchl. ()

Bonboniéra (1993) (S05E06) 

Všechno je v tomto díle neobvyklé: děj se odehrává v minulosti, Poirot je mladý, v uniformě, Japp dostává vyznamenání, chybí Hastings... o samotné zápletce raději nebudu z důvodu utajení mluvit! Velmi vydařená epizoda! ()

Zrcadlo mrtvého muže (1993) (S05E07) 

Hercule Poirot tentokrát řeší skutečně otřesný případ! Jen zvrhlá mateřská láska se může uchýlit k zločinu a dokonce k vraždě! Jaký propastný rozdíl mezi takovou zločinnou matkou a francouzskou královnou Blankou, která svému synovi sv. Ludvíkovi říkávala: „Můj synu, raději bych tě viděla mrtvého ve svém náručí nežli ve stavu hříchu!“ Jaká veliká láska z ní mluvila! K synovi i k Bohu! ()

Pět malých prasátek (2003) (S09E01) 

V každé situaci laskavý a šarmantní, geniální Hercule Poirot, má láska! Ano, pravda vždycky vyjde najevo, i po čtrnácti letech. Skvěle napsaný scénář, skvěle obsazené, skvěle zrežírované! Skutečný požitek! ()

Poslední víkend (2004) (S09E04) 

Hercule Poirot je ten správný tip, když chce člověk něco lehčího, ale žádnou blbost. Ale to, co mi vadilo, přesně vystihl CSSML! Bylo takových záběrů nutně třeba? Stále tvrdím jedno a totéž: Jestli neumí režisér vyjádřit, že "k něčemu došlo", aniž by to řekl - s odpuštěním - "na plnou hubu", tak ať jde laskavě od řemesla a živí se něčím jiným! ()

Smrt staré posluhovačky (2008) (S11E01) 

"Poirot je nesmrtelný! A navíc všechno ví..." V tomhle dílu musel můj nejmilejší Hercule Poirot opravdu hodně vytrpět a to jako "péháčko", tj. platící host. Ale stálo to za to! Pro zúčastněné i pro diváka! ()

Season 12 (2010) (S12) 

Na moji kapacitu malých šedých buněk až příliš komplikované, nicméně jako vždy dokonale provedené! ()

Reklama

Reklama