Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze uživatele Pet 510 k tomuto seriálu (5)

Dobrodružství claphamské kuchařky (1989) (S01E01) 

Jelikož sama původní povídka je jedním ze slabších výtvorů Agathy Christie tak logicky vzato ani filmové zpracování neoplývá tak dokonalou atmosférou a naprosto bezúhonou genialitou na jakou jsem u pozdějších Poirotů zvyklá. Nicméně těchto padesát minut bylo tak dokonalým koncentrátem Hercula Poirota, od nablýskaných lakýrek přes "mastnou skvrnku na obleku, která mi dělá starosti" až po "Já nejsem nějaký Francouz já jsem nějaký Belgičan", že nemůžu jít pod čtyři hvezdičky i kdybych chtěla. Ostatně to už by musel být průser abych byla schopná dát tomuhle rozkošnému, samolibému mužíčkovi v podání naprosto brilantního Davida Sucheta nižší hodnocení :D ()

Vražda v ulici Mews (1989) (S01E02) 

Tenhle díl je vážně dobrý a kvalitou se blíží dokonce i klasickým celovečerňákům. Atmosféra byla o hodně lepší než předchozí díl a naštěstí zde nechybělo Poirotovo typické "odhalení" zločinu (i když v tomhle případě se tak úplně o zločin nejednalo) místo zadržení vraha na poslední chvíly. Myslím že právě situace, kdy Poirot sezve všechny aktéry do jedné místnosti a pomocí rozmáchlých gest, lesku v očích a uvážlivým střídáním intonace hlasu, zpracovává diváka, dokáže celý film vygradovat víc než policejní honičky a deště kulek. ()

Rhodský trojúhelník (1989) (S01E06) 

Opravdu hodně slabý díl. Je sice pravda že je docela zajímávé vidět Poirota v jiném než Londýnském prostředí, ale zápletka byla neobyčejně nudná a plochá. Možná kdyby bylo rozuzlení alespoň trochu škoující nebo kdyby provedení vraždy oplívalo nějakým důvtipem dalo by se z tohoto jednoduchého příběhu něco vytěžit. Dokonce chyběly i obvyklé narážky na Poirotovu extravaganci, které mě osobně dokážou vytáhnout i poměrně prostý příběh z průměru. ()

Pět malých prasátek (2003) (S09E01) 

Jo jo. Právě tady jsem v osmi letech objevila toho geniálního, rozkošně namyšleného mužíčka s vejčitou hlavou a obřím knírem, který úzkostlivě našlapuje na přírodních cestičkách (když je donucen tak nedůstojnou cestu zvolit),který je BELGIČAN a má nepochopitelnou zálibu v bylinkových čajích. Já ho zbožňuju... Co se prasátek týče myslím že je to opravdu jeden z nejlepších Poirotů a z nejlépe zfilmovaných Poirotů. Je nejenom geniální a dramatický jako vždy, ale je i jímavý a tak nějak... krásný. ()

Vražda v Orient expresu (2010) (S12E03) 

Strhující... dokonce jsem si říkala že by některé úpravy prospěly i samotné adaptaci. Asi nemá smysl vyjmenovávat všechny klady filmu takže mám jenom dvě poznámky. Za prvé: Atmosféra byla opravdu vyšroubovaná na maximum a tvůrci vytřískali z celé situace vlaku uvízlého v sněhové závěji úplně všechno. (Přerušení proudu a vody bylo geniální. Není nad to pozorovat Poirota sedíc zachumlaného a ozářeného pouze svíčkami jak vynáší pravdu na povrch.) Za druhé: Opět se musím sklonit nad hereckým uměním Davida Sucheta. Asi nikdy nezapomenu na jeho tvář při posledním záběru, v které se tak dokonale odrážel vnitřní konflikt, který Poirot prožíval. Takže nejvěčích pět hvěz co jsem kdy dala kterému Poirotovi. ()

Reklama

Reklama