Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze uživatele Zíza k tomuto seriálu (4)

Únos ministerského předsedy (1990) (S02E08) 

Buď to bylo trochu slabší, nebo se mi zapálily šedé buňky mozkové, protože těsně po začátku jsem věděla, kdo to byl, jen jsem nevěděla proč. Což ani nešlo. Vtipný díl. ()

Záhada na zámku Styles (1990) (S03E01) 

Mám ho ráda, nejvíce mám ráda ty díly, kde si všechny zavolá, na všechny všechno napráská a vyřeší to. Ale tady? Ten konec byl docela slabý; a vrah, na to, jak to měl promyšlený, byl nakonec pěknej lůzr. Měl dopis vzít a jít. Ale on ne. Chjo. ()

Temný cypřiš (2003) (S09E02) 

Jsem zrovna ve fázi, kdy Agathu načítám. Mám za sebou již tolik jejích knih, že nebylo zase tolik těžké odhadnout, jak to vše bylo. Přesto velmi poutavě natočené, herecké výkony v Poirotově sáze již klasické. Takže pokud je chuť na toho směšného belgického mužíčka, proč se nepodívat na Temný cypřiš. Lepší 3*. ()

Vražda v Orient expresu (2010) (S12E03) 

Poirota tu lze vidět jako zlomeného člověka. ČLOVĚKA. Pořád mu fungují šedé buňky mozkové, ale jeho neotřesná víra, se kterou soudil všechny zločince, byla narušena, a proto je pro mě tohle zpracování nejlepší ze všech, nemluvě o tom, že předčilo i knižní předlohu. Velmi zdařilé, nemluvě o perfektní zápletce a výbornému vyvrcholení. A samozřejmě skvělých hereckých výkonech, protože bez nich by to bylo polovičaté. I přestože Vraždu v Orient expresu znám jako své boty, koukala jsem na to pomalu s pocitem, že absolutně nevím, co se bude dít - prostě jsem si to nefalšovaně užila. ()

Reklama

Reklama