Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze uživatele rey17 k tomuto seriálu (7)

Vražda Rogera Ackroyda (2000) (S07E01) 

Hlavně jsem byl znechucen novým dabingem Poirota od Kostky. Nic osobního, ale dabing mi přišel nudný, nijaký... ()

Pět malých prasátek (2003) (S09E01) 

New layout Poiorota se mi příliš nelíbil. Roztěkaná kamera a "živé barvy" pro Poirota absolutně netypické a řekl bych až ohavné a mimo to si režisér podstatně usnadňuje práci. Poirot má dokonce nepatrně jiný knírek a v tomto díle mu příliš nevěnuje pozornost, stejně tak není Poirot zobrazen např. jak se od někud "kutálí nebo šmatle". V tomto díle se mi líbilo několik málo věcí: když opominu roztěkanou kameru v některých scénách, tak celková poetičnost obrazového vyjádření v kombinaci s kvalitním hudebním doprovodem a dobrými herckými výkony. Samotný příběh je velmi smutný, avšak se mi zdá, že tato retrospektivní detektivka je možná jednou z nejslabších vůbec co do obsahu. (Co se však autorce nedá upřít je milé schéma - sestra se obětuje pro druhou na druhou stranu zločin z lásky). Přes všechny výhrady je to stále nadprůměrná detektivka, která si dle mého názoru zaslouží něco kolem 65%. ()

Poslední víkend (2004) (S09E04) 

Pro mne 68%, podprůměrný Poirot. Zajímavé komentáře: HateBreeder, Natabar, KryplXxX ()

Tragédie o třech jednáních (2010) (S12E01) 

Děj plynul tak nějak sám bez mé účasti. Už jsem viděl lepší díly Hercula, které byly napínavější - proto o hvězdu míň (než je **** standard) ()

Velká čtyřka (2013) (S13E02) 

U Poirota je řemeslné zpracování samozřejmostí. Hodnotí se tedy jen příběh a tento byl jeden z nejslabší ze všech... Kdyby to nebyl Poirot, řekl bych, slátanina... ()

Reklama

Reklama