Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze uživatele woody k tomuto seriálu (3)

Vraždy podle abecedy (1992) (S04E01) 

Nejlepší kniha Agrathy Christie.Dokazuje, že ji šli jak"normální" vrazi tak i geniální fikce (Vražda v Orinet Expresu) nebo šílení maniaci, jako zde.Moje milovaná detektivka, kde se slavný žabožrout snaží vypátrat šílence který vraždí lidi, jejichž jméno a příjmení začíná na písmeno v abecedě.A co víc vraždí je i v londýnských čtvrtí a periferií stejného písmena jako jméno.Všechny spojuje jen jedna indicie.Těm co nedejbože neznají děj nebo více prozrazovat.No a nyní k filmovému zpracování.Mno, mno.Některé by mohlo urazit, že nejlepší předloha si zaslouží jen chudinké televizní zpracování a ne bombastické ala finneyovka Orint Expres.Ale musím říct, že se s tím poprali velice zdatně.O Davidu Suchetovi se už toho mnoho říci nedá.Navíc se mi líbilo, že zjev hlavního podezřelého trochu upomínal na slavného britského vraha J.R.H. Christieho(pouze shoda jmen s královnou zločinu).Nevím zda šlo o zamýšlenou shodu. Když pominete omezenou výpravu ale jako fakt přijmete dusivou atmosféru dalšího hrozícího zločinu chladnokrevného vraha, budete mít o perfektní večer postaráno.A jestli ne, máte tu stále knihu! [PS: Thanks for Ripo!] ()

Vražda Rogera Ackroyda (2000) (S07E01) 

Jeden z nejlepších případů Hercula Poirota.Hercule zde vzpomíná na vyšetřování vraždy bohatého Rogera Ackroyda.Radím vám dobře, raději u televize po vrahovi nepátrejte.Všechny podezřelé co jsem typoval vrah zabil! Obvzláště svou dokonalou atmosférou mě tento díl vždy navnadí na další případy.Zajímavostí je že Agatha Christie, plánovala knižní předlohu jako poslední případ tohoto detektiva(proto také Hercule vzpomíná na odpočinku) ale po obrovském úspěchu si to rozmyslela a Poirota psala dalších více jak 30 let. ()

Poslední víkend (2004) (S09E04) 

Já se spíše vyjádřím k Tosimovi, protože jsem z tohohle Poirota viděl jen polovinu a té bych musel dát max. 3*, což bych nerad. S Poirotovským dabingem se to má tak: Petr Kostka, při prvním uvedení v našich končinách(tuším 2000), nadaboval celý seriál a do té doby natočené filmy. Tenhle dabing reprízovala Prima dvakrát nebo třikrát. Ale pak ouha - nějací vylízaní kriplové(jinak se to říci nedá, omlouvám se) z naší vyvolené TV neprodloužili práva na kopie. Tím tedy zaniklo i právo na Kostkův dabing. Co teď? Samozřejmě zašustíme penízky a pan Kostka si to nadabuje znovu. Jenže ouha. Pan Kostka patřičně naštvaný odmítl, se zdůvodněním, že se mu to povedlo jen tehdy a že se k tomu nehodlá vracet! Prima tedy alespoň nalezla celekm vhodnou náhradu v podobě hlasu Jaromíra Meduny. Pustil jsem si ty dva dabingy vedle sebe u stejného filmu a musím říct, že rozdíl tam nebyl příliš výrazný. Podle mně to pan Meduna zvládl navýbornou. Znovu nadaboval celý seriál a filmy. K filmům od roku 2003 tedy existuje pouze tato verze s Medunou, s nikým jiným.Ten dabing tedy není jiný, je nový! Doufám, že jsem vám trochu odůvodnil jak to bylo. ()

Reklama

Reklama