Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 13

(série)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, 2013, 7 h 25 min (Minutáž: 89 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha)

Hrají:

Sophie Holt, Iain Glen, Alexandra Dowling, Elsa Mollien, Vanessa Kirby, Roxanne Gregory, David Suchet, Hazel Douglas, Annabel Mullion, Vincent Regan (více)
(další profese)

Epizody(5)

Videa (10)

Trailer

Recenze (4)

Elio 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně budu v menšině, ale závěrečnou sérii Hercula Poirota považuji za vůbec nejlepší (s výjimkou série s Orient Expressem) a nejsyrovější. Snad za to může skvostná kamera, nebo drsnější, ne už tak sluníčkové případy jako na začátku. Tahle série ve vás totiž jednoduše zanechá silné pocity všeho druhu. Nakonec, jedná se o zakončení dlouhé plejády případů, které jsou už tak ikonické, že si bez nich mnozí z nás neumí představit sobotní odpoledne. K závěru celé série mohu říct jen to, že po prvním shlédnutí se mi vůbec nelíbil, ale po několikerém zopakování musím říct, že jde o mistrovské zakončení mojí milované detektivní postavy. Nečekáte totiž nic z toho, co se udá, a hlavně vám závěrečný díl zanechá mnoho nepříliš příjemných otázek ohledně morálky a povinnosti. V čemž se koneckonců podobá zmíněnému Orient Expressu. ()

RedDuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třináctá série je důstojným zakončením, kde po delší době i vidíme Jabba, Hastingse, Lemonovou a Oliverovou. Poirot se na stará kolena se snaží o přesah a módní filmařské postupy, ale neškodí mu to tak moc. ()

Reklama

Issabele 

všechny recenze uživatele

Bohužel nejhorší série a jediná kterou nepovažuji za dobrou. Epizoda Herculovské úkoly pro Hercula Poirota má tak strašný scénář, že je téměř nekoukatelná. Oproti Schůzce se Smrtí se tento scénář Guyi Andrewsovi opravdu nepovedl. Hra na Vraždu je asi jediná epiyoda, která je srovnatelná kvalitou s předchozími sériemi. Poirota ráda sleduji opakovaně, ale tuto sérii vznechávám. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (9)

  • David Suchet se s rolí Hercula Poirota po 25 letech chtěl rozloučit jinak než Poirotovým odchodem na věčnost. Proto se díl Opona: Poirotův poslední případ točil mimo pořadí tak, aby to nebyl poslední díl, který bude Suchet natáčet. Po něm byl natočen například díl Hra na vraždu (2013). (Krocka)
  • Z finančných dôvodov, ako aj kvôli tomu, že David Suchet (Poirot) mal už čoskoro odísť do dôchodku, sa rozhodli tvorcovia natočiť namiesto všetkých pôvodných 12 poviedok knihy Agathy Christie - "Herkulovské úkoly pro Hercula Poirota" iba jeden film na ich motívy. (kalnel)
  • Suchet v souvislosti s 13. řadou uvedl: "Jsem více než potěšen, že si mohu zopakovat svou roli Poirota. Je to moje celoživotní ambice přinést tento úžasný kánon děl až do konce. "Poirot je brilantní a hluboce komplikovaný charakter a já jsem vždy miloval, hrát ho." (v.indruchova)

Reklama

Reklama