Reklama

Reklama

Osmá noc

  • Jižní Korea Je8ileui bam (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V jedné ruce růženec a v druhé ostrá sekera. Tenhle mnich nahání tisíce let starého ducha, který ovládá lidi a rozpoutal na Zemi úplné peklo. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Buddhistická spirituální legenda o červeném a černém oku netvora působila zbytečně komplikovaně, v duchařských lekacích momentech zas nechtěně směšně (těch naštěstí bylo málo, do hororu zasáhla jen okrajově). Samotné "mnišské" pátrání se posléze dobře doplňovalo s policejním vyšetřováním a nabralo slušný spád s naléhavým napětím i atmosférou, jen aby se ke konci opět zdlouhavě zamotávalo a vysvětlovalo v podvyživeném předstupni pekla (= někde v lese). I tak za mě žánrově OK (samozřejmě JK exotický) kousek. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nebylo to ani zdaleka tak špatné jak by se ze zdejších hodnocení mohlo zdát.Ano,Osmá noc je pomalejší,vzhledem ke stopáží má problémy s tempem,je tak trochu po korejsku divná a do hororu má daleko,ale nedá se jí upřít určité kouzlo a hlavně velmi slušná atmosféra.Samozřejmě,že ten kdo čeká standardní bubání,tak má smůlu,ale pokud divák zvládne přistoupit na režisérovu/scénáristovu hru,dá se na Osmou noc v pohodě koukat a nenudit se...60% ()

Reklama

Firebug 

všechny recenze uživatele

Jo, je to prostě těžké hodnotit Korejský (případně asijský) film. Kultura, náboženství, výrazové prostředky a mentální pochody protagonistů jsou zkrátka JINÉ. Pro Evropana možná těžko pochopitelné (navíc mám občas pocit, že se něco ztratilo v překladu...). Já mám tu "jinakost" fakt docela rád a oceňuji, že mě film dokáže překvapit. Herci, triky, příběhová linka vycházející z budhistických legend. Všechno se mi zdálo super. Nejde o horor ve smyslu "V zajetí démonů", chápu. Já jsem si tuhle podivnou jízdu dost užil a doporučuji tomu dát šanci. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Pokud má být horror působivým, neměly by být jeho postavy groteskně zkarikované (mladý mnich, policajti), jeho stopáž přepálená, a jeho děj by měl být spíš přímočarý, než zašmodrchaný jako v nějakém poetickém artu. Takže tím jsem chtěl říct, že Osmá noc minimálně první dvě třetiny žádným pravověrným horrorem není. Ale atmosféru má přesto místy správně korejsky neradostnou a temnou, finále je uspokojivé a nudit se u něho asi taky nebudete, protože tvůrci namíchali scénář z takové spousty ingrediencí, že budete muset dávat setsakra majzla, abyste se v něm neztratili. Mě tedy ovšem nejvíc naštvalo, že pravda a láska zase zvítězila a svět nebyl spojením rudého a černého oka uvržený do pekla, na což jsem se celou dobu těšil. Eh, sakra, snad jsem teď toho příliš nevyzradil a nepokazil tak divácký zážitek někomu, kdo čte komentáře k filmu dřív, než se na film podívá. ()

BlondJames 

všechny recenze uživatele

Buddhistický horor no, tak nečekejte, že se počůráte strachy, za mě to bylo parádní a díky buddhismu mě to samozřejmě oslovilo, takže jsem spokojená, protože film s nálepkou horor a thriller si představuju přesně takhle a nečekám že budu dělat bobky jako u hororového filmu :D (možná ostatním doporučuji najít si definici thrilleru) ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama