Reklama

Reklama

Čističi vesmíru

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Čtyři outsideři, co se v roce 2092 honí za vesmírným odpadem a sny o budoucnosti, objeví androidku, která by jim mohla hodit balík. Kdyby neskrývala nebezpečné tajemství. (Netflix)

Recenze (174)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Výborná sci-fi pohádka, která osciluje mezi Firefly a Pátým elementem a vzhledem ke svému střízlivému rozpočtu nabízí až neuvěřitelný vizuál. Chvíli to trvá, než si všechno sedne, ale jakmile si holčička lehne společně s ostatními na podlahu, začnou Čističi vesmíru pracovat jako dokonale promazaný stroj. Na konci jsem byl regulérně napnutý, jak celá tahle sympatická taškařice se čtyřmi renegáty dopadne. Snad dojde na pokračování, partička lodi Victory si další kolo zaslouží. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Příběhově kupodivu seriózní scifárna o vážných věcech a se záporákem, kterej ja fakt hnusná psychopatická nebezpečná svině. Bohužel to ale nemá koule na to, aby to bylo skutečně hard sci-fi, takže tomu byl aplikovanej jakejsi facelift infantility v podstatě na všechny aspekty filmu. Od vizuálu, přes postavy, přes vyznění finále. Ve výsledku tak na mě Čističi působili jako kompromis, který jen málokoho urazí, ale zároveň málokoho vyloženě nadchne. Přitom potenciál byl vyšší. Jo a minimálně půlhodina stopáže je tam navíc. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No jako ukázka technologických možností flmařů z Jižní Koree, hodně dobrý. Důraz na dětský prvek byl poměrně značný, možná kvůli cílovce, možná kvůli emocím, což o to, proč ne, ale naproti tomu mě některé scény přišly zase docela správně špinavý, takže se to trošku hledalo, ale kdyby byli naši žlutí přátelé soudní pokud jde o stopáž, rozhodně to mělo náběh na solidní scífko. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu tu Jihokorejci pracují se zajímavým čistě sci-fi nápadem, k tomu překvapují vysloveně úžasnými digitálními efekty, ale pak na to na stranu druhou nabalí takový dětský kukuč, že vlastně nevíte, jestli koukáte na seriózní záležitost nebo rádoby seriózní sci-fi pro děti do 12ti let. Skoro si říkám, jestli to není škoda. Některé momenty tu působily neskutečně epicky. Jiné hrozně infantilně. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„NEŘÍKEJTE TOMU JMÉNEM…“ /// Od úvodu moc hezký, ale místy zmatečný sci-fi. Digitální akce – vlastně skoro všechno je digitální a nebo jen „podsvícený“. Líbí se mi, že žluťáci mluvěj po svým a bílý taky. Probíraj se tady takový ty citlivý témata, jako hledání mrtvý dcery, záchrana Země…. Ale stejně je to nakonec moc dlouhý. Ovšem zajímavý. Hezky udělaný scifíčko jsem už neviděl od dob… no ani nevím. A nakonec to dostane i hrdinskej rozměr. A ty vole – není tady žádný kreténský chování! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mým úkolem je vymýtit infekci (a nejsem Corona!). 2.) Miluju takový ty akční, střílečkový hry. 3.) Thx za titule „Jan Tvrdík“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Originální a vizuálně impresivní Sci-Fi jízda, která má Blomkampův rukopis. ( Je to trochu od Star Wars, Elysium a Guardians of Galaxy, ale jako celek film působí svěže a velmi neotřele). Za pouhých 21 miliónů Korejci servíruji to, co by Hollywood stálo 150 mega a to je obdivuhodné. Odehrává se v roce 2092 a film se zaměřuje na posádku lodi Victory, kteří jsou sběrači odpadu ve vesmíru. Brzy však narazí na humanoidního robota malou holčičku, která je považováná za zbraň masivního ničení a dostanou se do riskového byznysu. Film má slušné tempo, pěkné velkolepé záběry z vesmíru na různé stanice, solidní akci ( Ikdyž té mohlo být více), občasný humor, sympatické hlavní postavy a doslova Marvelovského záporáka. Dokázal bych si to sice představit o něco špinavější, temnější a akčnější, ale líbivá je i tahle volba. Kombo Netflixu s Jížní Koreou je většinou záruka dobré kvality. Příběh****, Akce**** Humor**, Násilí*, Zábavnost****, Hudba****, Vizuál*****, Atmosféra****, Napětí***. 7.5/10. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Ať žije jižní Korea. Poslední dobou se ke mně dostává víc jejich výtvorů a zatím nic nebylo špatné. Tohle je naprosto nádherné sci-fi. Ano, chvílemi to neví, jestli je pro děti nebo dospělé, ale v celkovém měřítku je to super. Triky, akce, emoce, scénář i herecké výkony za to stojí. Dokonce, a to je pro mě naprosto neuvěřitelné, postavy se téměř nikdy nechovají hloupě, ale realisticky vzhledem ke svým charakterům. Jen myslím, že na konci je měli nechat umřít, takhle to vyznělo až příliš dětsky. Jediné, co tak nějak nechápu je, proč na konci té firmě nestrčil ty prachy, aby tu jeho dceru našla... Vždyť to bylo úplně jedno, každej normální člověk by vzal jeho prachy naoko, použil je a pak mu kufřík zarazil do zadního úsměvu... Vlastně to takhle vyznělo jen jako póza, za kterou někdo jiný nesl následky. To je asi má jediná výtka. Kdyby tam s tím přišel a ona řekla, už je pozdě... Ale takhle ji vlastně obětoval. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Dlouhý chaotický úvod, ale pak si to sedne a začne všechno dávat smysl, konec je zároveň krutý i sentimentální, jak je u korejců obvyklé. Já se bavila. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Já mám z Čističů pocit, že si jimi Korejci vyšlapávají novou cestičku. Trochu nejistě, opatrně, možná s příslibem velkých věcí do budoucna. Sahají po ověřených charakterech postav i zápletce a riskují jen občas, jen trochu. Nejsem vyloženě cílovka, a nebýt film korejský, tak mě nejspíš mine, ale nakonec se mi na to dívalo docela hezky. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Tak už aj v juhokórejskej produkcii sa pokúsili o svoj veľkolepý sci-fi epos a nedopadlo to vôbec zle, len to nie je úplne to pravé pre mňa. Už na prvý pohľad určite zaujme skvelý vizuál, všetko je to epické a technicky špičkovo zvládnuté, len je to také až moc americké. Hlavne spočiatku som si k tomu hľadal cestu trochu ťažšie, dej načrtne viacero zaujímavých témat, ale žiadnu poriadne nerieši, moc sa skáče medzi všetkým možným a hlavne je to také umelé, ničomu som neveril a o nič sa viac nezaujímal. V americkej produkcii takéto sci-fi rovno vynechávam. Ale aspoň sa tu stále niečo deje, nenudil som sa a tie témy ponúkali nejaký potenciál, tak som tomu určite chcel dať šancu. A neurobil som chybu, po nájdení dievčatka sa to konečne trochu ukľudní, dej začne byť priamejší, začali si ma získavať aj postavy a druhá polovica je už celkovo zaujímavejšia a film sa mi už páčil až do konca. Na taký vysokorozpočtový film by som ale čakal trochu známejšie obsadenie, všetko to sú schopní herci, ktorých som už viackrát videl, ale žiadny skutočný ťahúň, ktorý by si pozornosť strhol na seba a s výnimkou hlavného hrdinu, ktorý prežíva zaujímavú traumu a bol som zvedavý, či sa to nejak vyrieši ani nemajú viac osobného priestoru. Ale zase sa mi páčil hlavný záporák, Richard Armitage, ktorý mi tu prišiel ako taký mladý Liam Neeson, charizmatický a s pôsobivým hlasom a dobre vykreslenou motiváciou. Film ale zlyháva v takých tých tradičných zložkách, akcia je síce veľkolepá a je jej pomerne dosť, ale všetky tie veľké akcie sú strašne prestrelené, bolo mi jedno, čo sa v nich deje, všetko len lieta, skáče a strieľa v takom tom americkom štýle a menšie akcie sú zase také bez náboja a aj také vystrieľanie civilistov vôbec nepôsobí ani trochu drsne. A humor je tiež len taký, aby tu nejaký bol, ani hláškujúci android nie je žiadny zázrak, ale možno dvakrát som sa aspoň pousmial. Takže celkovo som rád za každý takýto pokus mimo americkej produkcie a ešte keď to aj skvelo vyzerá. Ja síce fanúšikom nie som, uprednostňujem úplne iný typ sci-fi, ale ubehlo mi to veľmi rýchlo, až som bol prekvapený a hlavne druhú polovicu sa mi na to už ozaj dobre pozeralo. 64% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vizuální laskomina, která sice trochu dojíždí na svou žánrovou dvojjakost, ale baví. Na vážnou sci-fi plnou mrtvol a o obětování nejbližších jako by někdo narouboval humor Strážců galaxie. Dojemné scény o umírající holčičce se tak klidně střídají s robotem harpunujícím vesmírné lodě. Akce v prostředí připomínající Blookampovo Elysium je ovšem super, nic proti Netflixu ale tohle chtělo kino. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Čističi vesmíru jsou první jihokorejský blockbuster. A je to na nich dost vidět, ačkoliv nakonec skončili na Netflixu. Osobně jsem už ztratil naděje co se týče Netflix Originals a striktně odděluji ty pouze nakoupené na exkluzivní distribuci a tento film doporučuji proto, že se překvapivě i přes poměrně tuctový a předvídatelný příběh (což je prostě takový trademark blockbusterů) ve mně nakonec povedlo vykouzlit dobrou náladu a nějaké ty emoce. Zkuste se tedy oprostit od korejského původu a zkuste dát snímku šanci. Pohodových 70%. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Základná enviro myšlienka je skvelá. Znečistená, exhalátmi zamorená a preľudnená Zem má šancu. No tejto šanci systematicky bránia majitelia mega korporácií. V nich neustále (roky rokúce) drieme myšlienka o vybudovaní nového krásneho sveta na zelenej lúke. Bez otravných, hlúpych a hlavne úplne zbytočných miliárd otrokov. Len v prostredí vzdelaných kultivovaných nadľudí, s minimálne nevyhnutným, no otrocky poslušným obslužným personálom. Preto nechávajú svet znečisťovať, preto neinvestujú do zlepšenia podmienok života na Zemi. To sú odkladané investície na potom. Do Krásneho nového sveta. Avšak na túto myšlienku je nalepený rozprávkovo počítačovo herný a trochu zdĺhavý príbeh lapačov odpadov, recyklátorov a zakuklených eko aktivistov, ktorí cez prebudiacu sa lásku k dieťaťu zachraňujú svoj džob, stratené deti a popri tom aj planétu. Ale: bude ich snaha odmenená úspechom? 50%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Pekna Korejska kompilacia Hollywoodskeho klise a atrakcii. Az to pripomina remake nejakej zabudnutej 80's pecky. Bavilo ma to viac nez by som cakal. Skoda prepalenej dlzky a absencie silnejsieho hlavneho (anti) hrdinu. 7/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Doktor Sullivan se pasoval do role mesiáše, který chce pro lidstvo vytvořit lepší svět. Idea je jednoduchá - terraformovat Mars a kolonizovat ho vybranými jedinci, Zemi pak poslat do věčných lovišť. No, kromě rozličných sci-fi příběhů jsme to mohli vidět minimálně v bondovce Moonraker. To by nevadilo tak, jako místy až příliš velká chaotičnost. Občas se musel člověk hodně soustředit, aby se v ději neztrácel. Problémem jsou pak i samotné postavy, jelikož sympatiemi dvakrát neoplývají včetně hlavního hrdiny, jenž je velmi nevyzpytatelný. Po vizuální stránce je film solidní, scény z vesmíru jsou působivé, při tom ani nevadí, že z větší části opisují ze Star Wars, Hvězdu smrti nevyjímaje. S hollywoodskými efekty se Korejci samozřejmě poměřovat nemůžou, na to byl jejich rozpočet příliš nízký. Na druhou stranu jsem byl spokojen, i když v kině by se asi nedostatky ukázaly naplno. Kratší stopáž by snímku rozhodně prospěla. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nebavilo mně to. Jednak to je to prachsprostá vykrádačka slovenského sci-fi z roku 1981 Spadla z oblakov a pak to bylo naprostošíleně nevyvážené. Na jednu stranu se jedná o vizuální orgie a svým způsobem i o celkem originální sci-fi, na stranu druhou to má všechny aspekty asijské a jihokoresjské filmařiny (míněno v negativním slova smyslu). Hrdinové jsou afektovaní, šíleně přehrávají a jejich kroky jsou naprosto předvídatelné. Někomu ke všemu ani nemusí úplně vyhovovat ty asijské obličeke... Ale to není to nejhorší. Nejhorší je ta jejich potřeba slziček. Kdo trochu zná jejich tvorbu a já se s tím hojně setkávám bohužel i u válečných filmů, oni prostě milují dojímání. A tak i zde máme několik momentů, kdy divák kroutí ruce za zády aby to v těch přiblblých momentech nevypnul. Nic proti dojímání, já se nechám dojmout rád, ale musí to být uvěřitelné a mít to smysl... A kdyby snad někdo nedokázal přestal plakat a pro samotné štkaní a vzlyky nemohl sledovat film dál, tvůrci do filmu umně zakomponovali dětské prdíky. A to je přeci bžunda k popukání a tak se utřou slzy a jede sál do další dojímačky. Nesmím zapomenout i na ,,humor" toho taky bylo ve filmu dosti a samozřejmě na rotomilá Korejčátka... Zkrátka jak píše kamarád Malarkey u tohohle fakt netušíte na co vlastně koukáte. Mně se nejvíc líbily z celého filmu svým zpracováním závěrečné titulky a to nemyslím nijak zle ani ironicky. Dávám za dva nanoboty. * * ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Solidní space-opera, skoro na úrovni Strážců Galaxie. Těch prvních. Korejská kinematografie je v poslední dekádě neskutečně rozjetá a tohle je jejich Pátý element. Nebo možná Firefly. Sice mladý Bruce Willis nebo Nathan Fillion tu nejsou, ale tady mají větší koule zase scénáristi a dovolí si dělat i věci na které z mořem moc lidí odvahu nemá - ale pořád jedou rámcově dost čistě podle jejich notiček na správný blockbuster, a dělají hlavně odlehčenou zábavu. A dělají ji dost schopně, Space Sweepers nepřekvapí originalitou, ale jako kompilát žánrových propriet v exotičtějším provedení fungují hodně hezky, příběhem neuráží, a postavy v posádce tvoří tak akorát sympatickou a praštěnou ragtag band of misfits, abych si klidně hned chtěl dát i pokračování. Btw ten Bruce Willis ještě... ty hovna co poslední dobou točí stojí skoro stejně jako tohle, ale přitom toto je technickým zpracováním vedle nich jak z jiného vesmíru. Jak jsem se po shlédnutí našlapaného traileru bál že všechna velká akce je v něm, "bo je tohle přece levná Korea", tak ani náhodou - vesmírné bitky s velmi dobře vypadajícími triky a přestřelky s roboty tu střídají jedna s druhou od začátku do konce. Úplně bez problémů srovnatelné s Hollywoodskými velkofilmy. 8/10 ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Všudypřítomná ekologická agitace a dystopická budoucnost, kterou ovládá ďábelská korporace vedená zlým bílým Kavkazanem začíná být jako námět znakem psychózy (oikofobie) dnešní doby, nejen západní kultury. Co bylo dříve pár dekád zpět s tímto scénářem roztomilé béčko, je dnes patologickým jevem. Námět prostě ničím nepřekvapí, kolabující země směřující k ekologické katastrofě, partička vesmírných popelářů, kteří se nachomýtnou k záchraně světa. To co podle traileru mělo vypadat na pohodovou a odbržděnou akci kombinující Cowboye Bebopa a https://myanimelist.net/anime/329/Planetes je někdy až moc křečovitě vážné a působí to značně nepřesvědčivě (zejména organizace Black Fox). Tým složený z pilotky, technika, robotky a bývalého elitního vojáka může přijít k pořádným penězům, když odevzdá holčičku, která je údajně smrtící zbraní teroristů. Joong-ki Song neměl nějak moc prostoru ve své roli zazářit, jeho fanynkám to bude asi stačit, ale za mě průměr. Jeho ostatní parťáci celkem ušli, ale herecky tady všechny zastínil Richard Armitage, jako záporák se spasitelským komplexem. Vizuální vzhled slušný, film má dost nevyrovnané tempo, šablonovitý scénář. Část akčních scén slabá, ty ve vesmíru jsou někdy i celkem cool. Suma sumárum sympatické béčko, co by potřebovalo více rozvinuté postavy a méně trapného humoru. Navíc hudba byla zoufale průměrná, nebo spíše nezajímavá, od Korejců slušný pokus o scifi, ale šlo to určitě udělat lépe. ()

Reklama

Reklama